Oto Arıza Çözüm

Tüm marka ve model araçların arızalarına çözüm bulun. GÜNCEL SORU-CEVAP SAYISI: 5100

Oto Arıza Çözüm
SEATTOLEDO

SEAT TOLEDO ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

SORU 1: 2014 Seat Toledo  aracımda klima fan motorunun arızalı olduğunu ve  sigortanın da bu yüzden yandığını söyledi elektrikçi. Fan motorunun yenisini aldım ancak klima açılınca devreye giren fan motoru bir süre sonra bağlı olduğu 40 Amperlik sigortayı yakıyor ve fanın kabloları eriyecek kıvama geliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim var mı daha önce yaşayan? 

CEVAP: Aynı sorun benim 2004 model 1.8 20 valf otomatik aracımda da oldu.  Aracın bir anda elektrik donanımı gitti. Sonra tekrar geldi. Seyir halindeyken tekrar gitti. Servis te baktılar  dediğiniz gibi akünün üstündeki sigorta yanmış ve kablolar erimeye başlamıştı. Servis az bir masrafla sorunu gidermişti. 


SORU 2: 2004 model  aracımda motor arıza lambası yanıyordu  söndürdüm ama  4 kez yine yandı. Bilgisayarda o2 sensor bank 1 arızası görünüyor. Neden olur ne yapmak lazım? 

CEVAP:


SORU 3: 2001 model seat toledo 1.6 LPG’li aracımın normal devri rölantide iken 0.8 civarı oluyor. Durmaya yakın da  1.5 – 0.6 arası ibre gidip geliyor hatta  stop edecek gibi oluyor, bazen stop bile ediyor.  Bugünde 4.vitesten 3.vitese aldığım da  stop etti. Sanayide ustalar gaz kelebeğini temizlediler ancak sorun çözülmedi. Bu arada bu durum LPG de yapıyor. Benzinde hiç denemedim. Sizce problem ne olabilir?

CEVAP:


SORU 4: merhaba arkadaşlar 2001 model toledo signo aracım var bu araçta ESP var mıdır ?

CEVAP: o kasa hiç bir toledo da ESP yok maalesef.


SORU 5: Merhabalar..1 ay içinde araç alacağız. Toledo ve Rapid arasında kaldım çünkü test ve yorumlarda Toledo nun daha fazla yaktığı söyleniyor o yüzden kafama takılıyor. Sizden ricam Toledo 1.6 TDI kullanıcısı olanlar tüketim değerlerini yazabilir mi? Genellikle sakin kullanan biriyim sizde kullanım tarzınızı belirtirseniz çok makbule geçer  Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum

CEVAP: şehir içi sakin kullanım 5 – 5,5lt arası. ben aracı baya zorlayarak hırçın kullanırım şehir içi 5,5-7lt arası.(7 ye yaklaşanlar motor daha ısınmadan kısa mesafede varılan yerler)

şehirler arası sakin kullanım(80-90km hız değil 110-120km) 4-4,5 arası. +120km hız 4,5 – 5,5 lt arası.

rapid in yakıtını bilmiyorum o yüzden yorum yapmıyorum. ama tahminimce 1-2 kr oynar. bu yüzden zamanında tercihimi dış hatlarında beni rapid den daha çok etkileyen zarafetinden ve performansından dolayı toledo dan yana kullandım.

şimdiden tercihiniz ne olursa olsun hayırlısı olması temennisiyle.


SORU 6: Arkadaşlar , 2002-05 modeller arası toledo bakıyorum.

yalnız aracı sadece sahibinden ve araßa.com gibi adreslerden edindiğim bilgiler kadar tanıyorum !..siz değerli toLedo sahibi arkadaşların tecrübelerine de tanışmak istiyorum !..

Hangi modeli veya hangi versiyonu niçin almalıyım , kronik sorunları olan modeller var mı ?.. bilgi verirseniz çok sevinirim !..

araçtan beklentim konfor serilik

CEVAP: Çok güzel seçim.

Bende alırsam Toledo alacağım.

Düşünürsen Signo donanım öneririm.

2000-2003 model aralığı üretim yeri Belçika.

Bora ile aynı fabrikada üretilmiş.

VW araçlarından farkı yok.

1.6 16v 105hp ve 1.8 20v 125hp lik motorlar revaçta.

Signo donanımda

ABS

Dijital klima

4 cam otomatik

Kadife koltuklar

Yol bilgisayarı

4 teker disk fren

500lt bagaj hacmi

deri direksiyon

4 hava yastığı

Bunlar başlıca ve daha fazla özellik.

Bana çok mantıklı ve fiyatı uygun geldi.

100000km civarı 17-19000 TL civarına bulunabiliyor.

Forumda değerli bir abimizden baya detaylı bilgiler aldım.

iyice tatmin oldum.

Kesinlikle doğru tercih.

CEVAP : bilgiler için teşekkürler. bir modeli de Audi a3 ler le aynıymış diye duydum.

Yedek parça durumu nasıl acaba. pahalı mı kolay bulunabiliyor mu.

CEVAP : arkadaşlar bugün itibarı ile sonunda 2005 model bir toledo aldım !.. stella modeli 113 binde !.. motoru yürürü çok iyi durumda !.. sizce ederi nedir (yer TRABZON)?..

arkadaşlar sormak istediğim bir kaç şey var , aracın püf noktaları hakkında bilgisi olan var mı ?  mesela bu modelde dikiz aynaları aracı dışardan kumanda dan kilitleyince otomatik kapanıyor mu ?.. kapanıyorsa kumanda hangi konumda olmalı !.. teybi orijinal seatın aura audio yazan cd li teybi !.. teypte CD6 yazan bir tuş var ona basında ekrana changer yazıyor denemek için elimde henüz cdim olmadığı için bakamadım , acaba diyorum teybi 6 cd li mi !.. vs. gibi benim için önemli püf noktaları varsa tecrübeli arkadaşlardan ricam !..

CEVAP : kumandanın açma tuşuna basılı tutunca camlar açılır ama basılı tut bırakma 3-4 saniye

kapama tuşuna basınca camlar acıksa kapanır + yan aynalar kapanır . seatlar da bu var ama senin modelde var mı bilmem

cd6 diyorsa 6tane cd alıyor olabilir cd changerda cd olmadığı için yazıyor yada ekstradan cd changer takılmıştır araca ..

aynı modeli kullanmıyorum o yüzden fazla bilgim yok ama sağlam bir araba aldığın için kafan ağrımaz hayırlı olsun güle güle kullan.


 SORU 7 : 2004 model 1.6 16 valf signo plus toledo almak istiyorum. bazı sorularım olacak.

1.çıkardığı masraflar nelerdir?

2.esp bu modelde var mıdır?

3.lpg ile uyumu nedir?

4.genişlik, konfor. rüzgar sesi gibi artı ve eksi yönleri nelerdir? vb. konularda yardım bekliyorum. araç alınabilecek bi araç mıdır? kullananlar tavsiye eder mi?

CEVAP : Bende 2001 model toledo stella var

    1. olarak masraflar biraz pahalı oluyor Volkswagen grubuna ait olan bir araba olduğu için.

2.esp konusunda bir bilgim yok

3.Ben arabayı aldığımda LPG yoktu sonradan taktırdım gayet te uyumlu signo modelinde de uyumlu olacağını düşünüyorum.

4.Artıları=araba oldukça geniş yol tutuşu bu modellerdeki diğer arabalara göre çok iyi bendeki araba gayet sessiz sessiz ve konforlu İzmir’e gidip geldim hiç yormadı.

Eksileri= Benim arabada olan bir sorun mu bilmiyorum ama arka süspansiyonlarda hafif sertlik var.


SORU 8 : Peder için bir araba alacağım 1 hafta içerisinde. Şu iki model arasında kaldım kullanıcıların yardımlarını rica ederim.

Öncelikle aracın temel kullanım amacı hobi bahçesine gidip gelmek olacak ( geniş bagajlı olmalı ) dolayısı ile arabanın bagaj doluyken yokuşlarda sıkıntı yaratmaması lazım. Sadece valide ve peder bey olacak ama arabada 4 kişi varken ve bagaj dolu iken yokuşlarda üzmemesi lazım. Aracın 2. eli vs önemli değil araç uzun süre kullanılabilir.

Gelelim sorunumuza. elimizde 2 seçenek var.

* İbiza Sportourer 1.4 85 hp style modeli ( gayet dolu araç )- sıkıntım 1.4 85 hp motorun aracı çekmeme ihtimali ve 1.4 motorun daha çok yakması (aracın fiyatı 32.000- garanti personeli indirimimle)

 

STYLE

 

DIŞ DONANIM

Alüminyum Alaşım Jantlar 15”

Dönüşe Duyarlı Ön Sis Farları S

Gövde Rengi Kapı Kolları ve Yan Aynalar S

Elektrikli / Isıtmalı / Yan Aynalar S

İÇ DONANIM

Otomatik Klima S

Yükseklik ve Derinlik Ayarlı Elektrohidrolik Direksiyon S

Yol Bilgisayarı S

Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control) S

Elektrikli Camlar Ön / Arka S / S

Radyo / CD / MP3 Çalar ( 4 Hoparlör), Aux Girişi, Direksiyondan Kumandalı Ses Sistemi S

Deri Direksiyon ve Vites Topuzu S

Ön Koltuk Arkası Cep S

Sürücü / Yolcu Koltuğu Yükseklik Ayarı S

Parçalı Katlanabilir Arka Koltuklar S

Kauçuk Paspas S

GÜVENLİK

ABS S

Ani Fren Uyarı Sistemi S

Sürücü / Yolcu Ön Hava Yastıkları S

Sürücü / Yolcu Yan Hava Yastıkları S

Sürücü / Yolcu Emniyet Kemeri Uyarısı S

Çocuk Koltuğu Sabitleme Sistemi (Isofix) S

Elektronik Şifreli Kontak Anahtarı, Immobilizer S

Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit Sistemi S

S: Standart

– : Mevcut değil 

*Toledo 1.2 105 hp reference modeli ( çelik jant ve arka camlar manuel olması dışında çok şık araç )- sıkıntım daha boş ama daha iyi bir motora sahip ve daha az yakacak aracı almak mantıklı mıdır. (aracın fiyatı 36.500- garanti personeli indirimimle)

 

REFERENCE

 

DIŞ DONANIM

Çelik Jant 15″

Gövde Rengi Kapı Kolları ve Yan Aynalar S

Krom Kaplı Ön Izgara S

Elektrikli / Isıtmalı Yan Aynalar S

İÇ DONANIM

Manuel Klima S

Yükseklik ve Derinlik Ayarlı Elektrohidrolik Direksiyon S

Yol Bilgisayarı S

Elektrikli Ön Camlar S

Direksiyondan Kumandalı Radyo-CD MP3 Çalar +Aux-in (4 Hoparlör) S

Işıklandırmalı Torpido Gözü S

Yükseklik Ayarlı Sürücü koltuğu S

Parçalı Katlanabilir Arka Koltuklar S

GÜVENLİK

ABS (Anti Blokaj Fren Sistemi) S

Sürücü – Yolcu Ön Hava Yastıkları S

Sürücü – Yolcu Yan Hava Yastıkları S

Ön Yolcu Hava Yastığı İptali S

Sürücü, Yolcu Emniyet Kemeri Uyarısı S

Ani frenlemede otomatik yanan flaşörler S

Aktif Gergili Ön Emniyet Kemerleri S

Arka koltukta bir adet çocuk koltuğu sabitleyicisi (Isofix) + Top Tether S

İmmobilizer S

Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit S

O: Opsiyonel

S: Standart

– : Mevcut değil

Yardımlarınızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler.

CEVAP : Şuan faal kullandığım seat toledo 2004 1.6 105 hp araç var. Bu araçtan yola çıkarak size bilgi vermem işe yarar mı bilmiyorum ama araç dolu iken hiçbir şekilde çekiş sorunu yaşamadım, kaldı ki yeni nesil motorlar harika bir şey sıkıntı çıkarmayacaktır.

CEVAP: Enes bey değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben 1.2 105 hp tsi motorun performans da sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama sorum eğer kullanan varsa 1.4 85 hp ibiza sportourer kasasında kısıntı yaratır mı?

CEVAP : Size motor konusunda yardımcı olamadım ama başka yönden bir görüşümü sunayım.

Eğer ibiza hakkında, kullanan bir arkadaşımız yorum yapmaz ise hiç riske girmeyin, hem şeklen hem de motor açısından toledo 1 adım önde duruyor şuan.

Belki de toledoyu sevdiğim için taraflı yorum yapıyorumdur umarım kullanan bir forumdaşımız sizi aydınlatır.

Şimdiden hayırlı olması dileğiyle.


SORU 9: 2003 Model BCB motor Seat Toledonun arıza lambasını bir türlü söndüremediler. Özel servis her gidişimde LPG den deyip söndürüp LPG’ ciye yolluyor iki gün sonra tekrar yanıyor. Bu arada söndükten sonra gidip LPG ayarı yaptırıyorum ama nafile iki gün sonra yine yanıyor. Önce LPG ayarı yaptırıp sonra ustama söndürüyorum yok yine yanıyor. LPG sistemi lanet Atiker ve neredeyse ilk sıralı sistemlerinden birisi. Arabanın çekiş gidiş yağ hararet vs. hiçbir sorunu yok. Bu arada şu son günlerde ki üç gün önce başladı aracın kontağını çevirince KM ekranı kayboluyor ve SERVICE yazısı çıkıyor! Daha önce yazıp yazmadığına dikkat etmemiş de olabilirim ama gözümden kaçacağını zannetmiyorum. Araba servise git diyor bana. Şunu da belirteyim araç 115.500 km de. Acaba 120 bin bakımı yaklaştı da o yüzden mi service yazısı çıktı? Lütfen bir bilen ya da aynı problemi yaşayan bir müslüman varsa bana yardımcı olsun. Şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı Ramazan’lar.

CEVAP: Şayet lamba tüp taktıktan sonra yandıysa sorun tüp ayarlarındadır. LPG ayarı fakir karışıma ayarlandıysa LPG yanma esnasında gereğinden fazla hava alınır ve benzinin yanma sonucu verdiği sıcaklıktan daha fazla ısı verir. Bu da katalizör üstündeki lambda sensöründe arıza lambası yaktırır. LPG ayarlarınızı biraz daha açtırmanızı tavsiye ederim. Bu fazla yakma anlamına gelmez. İdeal hava-yakıt karışımını yakalamanızı sağlar. Ayrıca tüpte kullanılan enjektör meme çapı da püskürtmeyi etkiler. Küçük meme az LPG bırakır ve yine fakir karışıma sebep olur.

CEVAP: LPG taktırdığın yere git bütün tesisat ek yerlerini söktür ve lehimlet. Klasik montajda lehimlemeden direk üzerine ek yaparlar buda zamanla oksitlenme yapar ve bir iletir bir iletmez. Sonra arıza lambası yanar. Eğer yaptırmazsan bir gün silindirlerin ateşlemez ve 100 km/sa. hızla giderken araba viteste olmasına rağmen stop eder.

CEVAP: maalesef servisler yazılım özürlü ben servis yazısını 3 farklı servise giderek çözebildim afyon – İzmit servislerine 3 kere gitti söndürüyorlar sonra yine çıkıyordu sizdeki gibi sonra başaran – Fethiye’ de çözdüler ama nasıl yaptılar bilmiyorum.


SORU 10:  Arabam seat toledo 2001… golf ve Bora’nın parçalarını kullanmışlar toledo da biliyorsunuz.

Sorun şu: bazen yolda giderken ön taraftan cizzzzz diye bir ses geliyor. Sanki fren diskleri tozlanır ya frene basınca cızırdar o sesin aynısı. Ama fren diskleri tozlu değil frene basınca o ses gelmiyor, normal yolda giderken frene basmazken bile geliyor ses. Fren diskleri ve balatalar yeni değişti 2 ay oldu, ama daha yeni ses vermeye başladı. Ama ses arada kesiliyor atıyorum 1 hafta geçiyor tekrar başlıyor. Devamlı değil yani. Bide arabayı park ederken ileri geri yavaş manevralar yaparken o ara direksiyonu çevirirken yine cızırdıyor. Sizce sebep nedir?

Bir de bazen seri kalkışlar yaptım mı daha sonra arabayla yavaş kalkış yapınca kırt kırt kırrttt diye bir sarsıntı yaparak kalkıyor araba. Debriyajım da bitmek üzere kaçırmıyor ama çokta tepede kavrıyor.

CEVAP: Muayene hazırlık için bir yere verdiniz mi arabayı.

Fren ayarı diye eşitleyceğiz diye değişik şeyler yapıyorlar bende oldu sol ön teker çok sıkı ses yapıyordu eşitlemek içinmiş özel servis diski değiştirip çözmüştü veya amortisörlere baktırmak da fayda var bence.

CEVAP: Amortisörlerden değildir. Çünkü çok yavaş düz zeminde giderken bile yapıyor. Hatta araba nerdeyse duracak şekilde gittim yine yapıyordu. Şimdi de kesildi yapmıyor 1 haftadır. Ama kafama takıldı.

CEVAP: direksiyon hidroliğini kontrol edin.

Seviye az ise üreticinin önerdiği ürünle tamamlayın.


SORU 11: 2001 model 1.9 tdi 110 luk Toledom var. ilk sahibinden aldım aracı. 209 binde. Bir sorunum var turbo yapıldı, pusvallar değişti, yine düzelmedi. Aracım normalde 5. viteste 100 km ile giderken 2000 devirde olması gerekirken, 2500 devir de gidiyor. Çekişinde problem yok. 1-2 vites te patinajla kalkıyor ama bu devir problemini bulamadık. Ayrıca diğer vites araları da kısa kalıyor sanki. Bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

CEVAP:


SORU 12: 1.8 20 v aracımda klima motoru çalışıyor ama soğuk üflemiyor tesisattan olabilir mi?

CEVAP: Gaz varsa muhtemelen klima basınç Müşürü arızalı olabilir
CEVAP: Sisteminde gaz kacagıda var kaçak olduğu için muşür basıncı algılamaz
CEVAP: Bobin olabilir kompresör e baktıracaksın.
CEVAP: Fan çalışıyor mu reis yani klima motoru devreye giriyor mu ona bak, büyük ihtimalle gazı yoktur.
CEVAP: Gaz bastırdım ama hemen bitiyor.
CEVAP: Gaz kaçağı var o zaman onu tamir ettirmeniz gerekiyor.


SORU 13: 1.9 tdı aracım 3. Vites e sert kaktırmazsam geçmiyor yumuşak atınca geçmiyor sebebi ne olabilir ne yapmam yada yaptırmam lazım?

CEVAP: Vites cubuklarına baktır derim öncelikle 4 adet vites çubuğu var iki uzun iki kısa bir kaç aparat daha var öncelikle onları degistirmeni tavsiye ederim bende de 1. Vitese zor geçme vardı komple değişince şimdi çok rahatladı vites geçişleri.


SORU 14: Selamünaleyküm arkadaşlar 2001 toledo aracımda bazı sorunlar;

1.gaza ilk basmada ve çekmede silkeleme debriyaj müşürü değişti gaz kelebeği temizlendi adaptasyon yapıldı sorun azaldı ama tam geçmedi.

2.Fren sistemi frenler bazen çok güzel tutuyor bazen silkeliyor

3.Araç 3 bin devri geçince tireme başlıyor.

CEVAP: Frene basınca titreme yapıyorsa disklerden normal giderken titreme yapıyorsa ön düzen ayarsız.

CEVAP: Frenler arada yapıyor arada yapmıyor yolda giderken de titreme yok sadece 3 bin devir üzerine çıkınca oluyor.

CEVAP: 1. Sorun benim 2003 toledom dada var çözümü nedir a acaba?

CEVAP: Debriyaj müşürünü değiştirmeden önce çok fazla yapıyordu onu değiştirince azaldı sorun geçmediği için gaz kelebeğine de bakıldı temizledi adaptasyon yapıldı sorun yine devam ediyor ama azaldı öncekine göre.

CEVAP: Benim araçta da Ayağımı gazda sabit tutsam dahi hafif bir titre oluyor. (arada oluyor).

CEVAP: Araçta gaz hava zengin karışım varsa titreme yapar bir gazcıya baktırın.

CEVAP: Bende de sürekli arıza lambası yanıyor bilgisayarda oksijen sensörü diyor ama onunda sıfırını bulamıyorum.


SORU 15: Slm arkadaşlar yedek su deposundaki kapağın oradaki üst hortumdan su fıs fıs yapıyor, su atıyor. Boruya kelepçe atıyorum yine de kaçırma var. Neden bilen var mı çatlak patlak yok.

CEVAP: Bidon kırılmıştır.


SORU 16: Slm toledo 2005 stella plus 16 valf hız denemesi yaptığımda 192 km hızı geçmiyor devir 6000 bin 6500 bin gibi orda kalıyor kırmızıya varmıyor ve vites boşta ikende dip gazda aynı şekilde en fazla 6500 bin devirde kalio kesiciye bağlamıyor kendini açıkçası bu sorun nedir arkadaşlar bilgi almak istiyorum

CEVAP: Yeter kaç yapmasını istiyon ki zaten 220 son ibre 20 yıllık araç.


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korumları!