KİA SPORTAGE ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ
SORU 1 : Kia sportage Araçta start – stop u devre dışı bırakmak için bir düğme mevcut ama bu düğmeye her çalıştırdığınızda basmanız gerekiyor. Bu özelliği temelli devre dışı bırakabiliyor muyuz?
CEVAP:
SORU 2 : 2015 Kia Sportage Concept Plus OV aracın üzerindeki lastikler fabrika çıkış lastikleri Hankook marka ve 2015 üretimi. Kötü durumda olduğu için yeni lastik alacağım. Farklı ebat lastik ne takabilirim?
CEVAP: Falken Ziex ZE310 Ecorun aldım ve çok memnunum.
SORU 3 : 2013 model Kia sportage benzin + LPG’li aracımda sarı yağ lambası yaktı. aracı stop edip yağın süzülmesini bekledim daha sonra yağ seviyesine baktığımda yağın azaldığını gördüm. 1 litre yağ ilave ettim. olması gereken seviyeye gelmişti yağ. fakat sorum burada başlıyor. yağ lambası hala sönmedi. bildiğim kadarı ile manuel olarak servis ışığı söndürme işlemleri yapılıyor. Ama tam olarak nasıl yapıldığını nette bulamadım. Bu ışığı nasıl söndüreceğim hakkında bilgi rica ediyorum.
CEVAP : Yağ filtresini en son ne zaman değiştirdiniz? Orijinal parça mıydı?
Bu şekilde binmemeniz de fayda var. Motoru kucağınıza alabilirsiniz.
O lamba yağ basıncının az olduğunu belirtir. Bu şekilde kullanırsanız yatak sarar motor. Eğer bakımlarınızı zamanında yapıyorsanız, yüksek km ler de değilseniz yağ filtresi olma ihtimali yüksek.
SORU 4 : 2016 da sıfır aldığım aracım 13 bin km de. 1.6 benzinli ve en boş modeli. Araba kesimlikle seri hızlanmıyor. İlk zamanlar motor açılmamıştı diye umursamadım ama değişen bir durum yok. Rampada ve araç sollamalarda sıkıntı çekiyorum. Denemek için 180 i görene kadar bastım ama o kadar yavaş hızlandı ki 180 den de yukarı çıkmadı zaten. Yaklaşık 2 bin km de iken de hidrolik hortumu çıktığı için frenlerim boşaldı kaza yapıyordum.
CEVAP : Bu tür benzinli araçlarda 3500 devirlerde vites değiştirmek gerekir aksi takdirde araç istenilen kadar ivmelenemez. Honda CRV 2.0 benzinli aracımda da durum aynıydı. Devirli kullanmak gerekiyor. Yokuş yukarı giderken aniden yavaşladığınızda bir türlü toparlayamazdı.
SORU 5 : 2. El 2017 sportage 1.6 gdi premium otomatik 4×2 araç almayı düşünüyorum. 6 ileri otomatik olan şanzımanlar dct mi yoksa tork konvetörlü tam otomatik mi, vites geçişleri hissediliyor mu? Yokuşlarda vites değiştireceği sırada araçta sendeleme oluyor mu?
CEVAP :
SORU 6 : 2014 model 30 bin km de Kia sportage 1.6. gdı otm. aracımda düşük hızlarda sağa dönüşlerde lap lap diye ses geliyor. Servis teker bilyasından olabilir dedi değiştirdim ses devam etti. Sıfır lastik aldım, sağ-sol amortisör ve takozları değiştirdim çare bulamadım. Ne önerirsiniz?
CEVAP :
SORU 7 : 1,5 ay önce 2016 kia sportage 2500 km araç aldım. Otobanda 120 km ile giderken frenlerin tutmadığını fark ettim. Motor freni ile zorla durdurabildim. Kontrol edince fren hidrolik hortumundan kaçak olduğu için yağın bittiğini fark ettik. Servis hortum klipsinin gevşek olduğu için yağ kaçırdığını raporladı. Benim bu durumda ne yapmam lazım? Çelik motoru şikayet eden mahkemeye veren var mı?
CEVAP : Servisin raporu montaj hatası anlamına gelir. Ortada bir hasar olmadığı için kanuni olarak ne yapılabilir bilemiyorum ama çok ciddi bir konu çünkü bir araçta güvenlik için en önemli olan ve en sorunsuz çalışması gereken sistem çalışmıyor. Büyük geçmiş olsun.
SORU 8 : 2012 model Kia sportage aracımın son 1 haftadır geri görüş kamerasında “check surrounding for safety” uyarı mesajı çıkıyor. Bazı forumlarda da resetlemekten bahsetmişler. Neden olur?
CEVAP : Güvenliğiniz için çevreyi kontrol edin diyor. Yasal uyarı gibi bir şey yani. Kamera haricinde çevrenize de dikkat edin sorumluluk kabul etmeyiz demek istiyor olabilir.
SORU 9 : Arkadaşlar bu 2007-2009 yıllar arası 2. el dizel/otomatik 2.0litre bir Kia sportage Suv bakıyorum. Bilmem gereken kronik bir problem var mıdır araçlarda? Yakıt tüketimi nasıldır kısaca bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler
CEVAP : Doğrusunu yapıyorsunuz Kia SUV’ laraına 2007den sonra ESP koydu. Ben 2008ini kullandım. Çok da memnun kalmıştım. Sıfır araç alacağım için satmıştım. Kronik bir problemi yok sadece turbo aracı kuralına göre kullanacaksınız (sabahları ısıtma, uzun süre devirli kullanma sonrası turboyu soğutma, vs), turbo motor olduğu için alacağınız aracın turbosunun vs iyi durumda olup olmadığına bakın. Turbo motor çok güçlü ve de seri yakıt durumunun ise kim ne söylerse söylesin, şehir içi 10 lt altına düşmesini beklemeyin. Şehir dışında da 8 lt civarı yakar o da basmazsanız. Alırken full olanını almaya bakın sonrada taktırma aksesuarlar eğer yetkili serviste takılmadı ise keyif vermiyor. 4×4 Kia’ ların parçası Honda 4×4’lerden ucuzdur. Servisi yaygındır.
CEVAP : Bir de 90 km’nin altına ve/veya biraz üstünde ise triger kayışını kontrol ettirin (trgiger değişimini yapıldığı, 90bin bakımı yetkili serviste en az 2500 TL civarı ve bu işlemi kesinlikle yetkili serviste yaptırın ücretsiz kontrol ve de garanti var). Zira 2011 veya 2012’den sonra 2.0 dizellerde zincire geçildi.
SORU 10 : herkese merhaba 2007model Kia sportage 2.0 dsl at 4×4 modeline sahibiyim şuan 120 bin km de ve ağır bakıma girecek merak ettiklerim.
1. ağır bakımın maliyeti ne kadar ?
2. hangi yetkili servis daha iyi esen yurt mu yoksa eresin mi ?
3. aracımda ki tv dvd ve navi özelliği çalışmıyor bu sorunu yaşayan ve çözen var mı ?
4. motor biraz zayıf 112 hp 250 nm tork chip uygulatıp olumlu veya olumsuz sonuç alan var mı?
5. lastikleri de değiştirmek istiyorum marka önerisi istiyorum.
CEVAP :
SORU 11 : Sportage gsl EX ile gsl plus arasında ne fark var, EX hakkında hiç bir bilgi bulamadım, görüntüden de anlaşılmıyor maalesef.
CEVAP : otomatik park asistanı – ön arka koltuk ısıtma ve supervision gösterge paneli – start stop (isg sistemi) , başka fark var mı aklıma gelmiyor ama temel farklar bunlar
SORU 12 : 2007 Kia Sportage diesel (2.0) aracımız var.
Uzun yolda araç sollamalarda sıkıntı oluyor. Yeterli hızı ve atılganlığı gösteremiyor.
yazılımla aracın motor tork ve gücünün yükseltilebileceğini duydum. Nerede yaptırabilirim?
bu konudaki görüş ve bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum .
CEVAP : %20-25 civarında artırılır, sonuçta turbo dizel araç 
İşlem ‘Chip Tuning’ olarak geçer, turbolu araçlarda yukarıda verdiğim oranlarda artış sağlayabilirsiniz. (asgari)
Yabancı bir siteden bulduğum değerler şöyle:
Aracın 3 farklı motor seçeneği mevcut, hangisi sizinki bilmiyorum.
1) Standart: 113 hp/245 Nm -> Yazılım sonrası: 140 hp/310 Nm
2) Standart: 140 hp/305 Nm -> Yazılım sonrası: 175 hp/370 Nm
3) Standart: 150 hp/305 Nm -> Yazılım sonrası: 188 hp/369 Nm
Sanırım sizin araç 1.seçenek, tabi bunun dışında başka yerlerde de yaptırabilirsiniz. Bu demek oluyor ki 140 hp sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Custom yazılım isterseniz 125 – 130 – 135 hp tercihinize göre yazılım değiştirilir.
SORU 13 : Kia sportage 2011 1.6 gdi aracıma vialle lpdi sistem lpg montajımı yaptırdım. bilgi birikimi ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
sıvı LPG montajında karar aşamam 6 ay sürdü yeterli ve teknik bilgi azlığından süre çok uzadı .O yüzden düşünen arkadaşlara faydalı olacağını düşündüğüm ayrıntıları aktarmak istiyorum. çünkü sistem yeni daha yeterli tecrübe bulmak zor…
benim tecrübe ettiğim bir gerçek var. Söyledikleri gibi yüzde 50 gibi bir tasarruf oranı yok . Tatbiki sportage için konuşuyorum .araba yaktığı benzinin yüzde 20fazlası gaz yapmaktadır. benim benzin ortalamam 7.5-8.5lt arası yakıyorum şu anki fiyatlarla 25 kr-28.3 kr (LPG :2.78 den) LPG yaktım. benzin olarak hesaplaşsak; 36.3kr-41.22kr( benzin:4.85tl) . Veriler bu şekilde 4 depo gaz yedim ilk taktırdığım günden beri hep aynı sonuçlar. Ben yüzde 50 yi göremedim. Yada hesap hatası var.
CEVAP : Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum.
Bugünkü akaryakıt fiyatları ile değil %50,%40 bile tasarruf edemezsiniz.
Benim tasarruf oranın %30-35 civarı. araç 10.5-11.0 lt civarı LPG tüketiyor. yani benzine oranla %20 .
4000 km de 430 litre lpg tükettim.
Yani 11 lt/100 km.
Araç normalde benzinle 8.5-9.0 lt benzin tüketiyordu.
%33 civarı bir tasarruf söz konusu.
Ancak sıralı sistem de ise durum daha da içler açısı..
Hava sıcaklığı, yazılım, rakım şu bu derken %20 yi geçmeyen bir tasarruf kullanıcılar tarafından bildiriliyor.
SORU 14: Merhaba arkadaşlar 2011 model KIA SPORTAGE 1.6. yakıt tüketimi hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim? Km de ne kadar yakıyor… LPG taktıran var mı?
CEVAP: Benim uzun yol ortalamam 6.6 lt/100. GDI motorlara şu an LPG dönüşümü yapılamıyor.
CEVAP: hocam senin depo 63 lt almış resmi sitesinde 58 lt yazıyor. Ayrıca şimdi 63 lt ye kaç km yok yaptın onu da paylaşırsan sevinirim.
CEVAP: Arkadaşlar Sportage ve İx35 araçların motorlarının aynı olduğu konusunda genel bir birlik söz konusu. Bu nedenle bu araçlara taktırmayı düşündüğümüz lpg sistemleri ile ilgili olarak Facebook ta grubumuzu kurduk. Sportage ve İx35 araçlarımıza taktırmış olduğumuz / düşündüğümüz LPG sistemleri ile ilgili olarak İX35 VE SPORTAGE LPG HAKKINDA isimli facebook grubumuza herkesi bekliyoruz. Grup adresihttps://www.facebook.com/groups/ix35lpghakkinda/ grubumuza bekleriz.
SORU 15: 2012 Model sportage aldım ama yağmur sensörünü çalıştıramadım. Aslında diğer araçlarım da kullandım ama bu farklı herhalde. Birde telefon eşleştirme yapamadım. Bayiye de bilgiç gibi bir şey anlatmanıza gerek yok ben biliyorum demiştim.
CEVAP: Yağmur sensörü için sağdaki kolu 0 konumundan bir yukarı çıkarak auto yapın olacaktır.
Bluetooth eşleştirme uzun bir mevzu ama şöyle diyeyim direksiyondaki sesli komuta basın sonra setup- pair phone-telefona takma isim söyleyin ardından ekranda şifre belirecek onu da telefondan eşleştirme kısmında çıkan sportage cihazına bağlanırken şifre olarak kullanın ardından connection completed dicek ve olmuş olacak.
SORU 16: 2011 1,6 Kia Sportage aracım var. 400 km’de. Önden muhtemelen ön süspansiyon, amortisör vb bir yerden sarsıntılara paralel gelen bir sarsılma, lakırdı, lokurtu, vuruntu gibi tabir edilen rahatsız edici bir ses mevcut. Aracı 2 defa servise götürdüm, ön takımla ilgili mümkün olan her yer amortisör kule başı vb. sıkıldı ancak ses geçmedi. Servise benden başka da giden arkadaşlar olmuş, benim bildiğim forumda toplam 4 kişi aynı seslerden rahatsız. Serviste durumun farkında ve 2.0 dizel araçlarda motor ağırlığı farklı olduğu için sistem de farklı olduğu için bir şikayet gelmediğini ancak 1.6 larda servise gelenler olduğunu ilettiler.
Henüz bir çözüm bulunmuş değil, ben ve diğer 3 ve yardımcı olmak isteyen ve ya aynı sorundan rahatsız kişilerin takibi ve yardımlaşması amacı ile bu başlık açılmıştır, konu dışında ve yardımcı olmayacak konularda lütfen cevap vermeyiniz.
CEVAP: Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ses özellikle hafif bozuk yollarda hissediliyor. Mesala parke benzeri bir yolda giderken arabanın altında bir şeyler boştaymış gibi ses geliyor. Ses bir noktadan değil, çeşitli noktalardan bazen kasanın komplesinden gibi geliyor. Daha önce sedan arabamla gittiğim aynı yollarda duymadığım sesleri yeni arabada duymak biraz sıkıcı. Servisten ben de şimdilik olumlu bir sonuç alamadım. Kışlık lastiklerde biraz azalır gibi oldu diye düşünüyordum. Fakat devam ediyor. Sizin de değindiğiniz gibi şu an 1.6 benzinli modeli en hafif model. Acaba diğer motoru ağır modellerle aynı süspansiyon sistemi kullanılıyorsa bu ses gelebilir mi? O zaman araca 5 kişi binip aracı ağırlaştırıp seste bir değişme var mı diye test mi etmemiz lazım.
Bu konuda şikayet eden 4 kişi isek sadece 4 arabada mı sorun var, yoksa diğer araçlarda henüz bu sorun çıkmadı veya fark mı edilmedi mi?
Bu konuya çözüm sağlamak üzere sesin 4 arabada da aynı tip olduğunu tespit etmek için serviste buluşup genel müdürleri ile bir görüşmekte fayda var. Aslında sorun olmadığını bildiğimiz bir araçta bulursak o da referans olur.
CEVAP: SAYIN SPORTAGE 2011 ARKADAŞLAR;
ARACINIZIN SES GELEN YERİ MOTORLA ALAKALI OLACAĞINI SANMIYORUM.
MOTORUN BÜYÜK YA DA KÜÇÜK OLMASI İLGİSİ YOK. HELEKİ SERVİSLERİN MOTOR KULAKLARINI SIKMAK GİBİ DAHA 1 AYLIK ARAÇLARDA GÖZ BOYAMA HAREKETLERİ BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLMADIKLARINI GÖSTERİYOR.
SORUNUN MUHTEMEL KAYNAKLARI (BANA GÖRE TABİKİ) AMA DEDİKLERİMİ SERVİSE İLETİN BAKALIM TEST ETSİNLER NE ÇIKACAK ORTAYA;
1- SOL VE SAĞ TEKERLERİN AKS MİLLERİNDEKİ BOŞLUK OLUŞMASI. BU OLDUYSA AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ SANKİ PATLAK AMARTİSÖR GİBİ ÖZELLİKLEDE BOZUK YOLLARDA BU LOKURTU SESİNİ ÇOK DUYARSINIZ.
YEPYENİ ARABADA OLMAZ TABİKİ. AMA ÜRETİM HATASI BUNU DOĞURUR.2008 MODEL KİA CERATOLARDA BU VARDI VE TESPİT EDİLEN ARAÇLARINKİ DİREKT GARANTİDEN DEĞİŞTİRİLDİ.
ZATEN ARAÇLARIN AMARTİSÖRLERİNDE PROBLEM OLSA TEKERLERİN ÜZERİNE YAĞ AKINTISI GÖRÜRSÜNÜZ. YANİ AMARTİSÖRLERİ BAŞTAN ELEYİN Bİ KERE.
2-ARABAYI LİFTE KALDIRTIP EGZOZ SPİRALİ VE MOTOR MANİFOLTUNUN ÇIKIŞ NOKTASINA YUMRUK ŞEKLİNDE VURDURTUN. BAKALIM SİZLERİN DUYDUĞUNUZ SESE BENZER BİR SES GELECEKMİ?
CEVAP: Ses sorunu yaşayan arkadaşlardan bir ricam olacak,
Kia tarafından yapılacak incelemeye yardımcı olmak ve kısa sürede sorunun tam olarak çözülmesini sağlamak üzere,
-
- Sesin hangi süratlerde daha çok oluştuğu,
- Dönüşlerde bir artış veya azalma olup olmadığı,
- Viteste veya boşta bir farklılık olup olmadığı,
- Aracın yüküne göre değişme olup olmadığı,
- Fren yaparken veya aracın süratini artırırken farklılık olup olmadığı,
- Sesin geldiği yerde bir değişme olup olmadığı,
- Hangi yol şartlarında duyulduğu hangisinde hiç duyulmadığı,
Konularını takip etmeleridir.
Tespitlerimiz herkeste aynı olursa, araçtaki hatada herkeste aynı demektir. Bu tespitleri çelik motora da resmi olarak gönderip, sorunu yasal sürede çözülmesini, çözülmezse yapılması gerekeni (sadece dört arabada sorun var ise) yapmalarını talep edebiliriz.
Bu işi fazla uzatmadan bir an önce çözmek gerekir.
SORU 17: Kia Sportage 1996 araç almayı düşünüyorum genel ve detaylı olarak nasıl bir araçtır.
Ankara’da kamuda görevliyim işe gidip geleceğim ve ayda 1-2 defa memleketime gideceğim köye
Parça durumu nedir
Otomatik vites ile manuel arasındaki farklar
Piyasada yedek parça mevzusunda pek çok dedikodu mevcut
Kullanımı sürüş konfor motor arazı düzeni vs…
Yakıt konusunda dizel mi yoksa LPG’mi ve ekonomik durumu nedir
Bu aracı internette bütçeme uygun büyük araç arayışlarım aşamasında tespit ettim 2. elleri malum 13-17 arasında değişiyor
Tavsiyeleriniz nelerdir
Sanayi ile pek haşır neşir olan bir insan değilim alıp bineceğim bir araç mıdır? modifiyeli vs. gibi tutkumda yoktur yalnız büyük ve özellikle köye gittiğimde sıkıntı çıkarmayacak bir araç arıyorum
Mevcut arabam Honda civic 1991 model 1.6 gl lakin malum yere yakın olduğu için memleket yollarında gitmiyor geçen gittim Ankara Koçhisar’a 1 saat 40 dk. Ama Koçhisar’dan memleketime 60km yolu 1 saatte gittim malum yolların durumu vs. umarım mevzuatımım açıklaya bilmişimdir…
CEVAP: 1996 model sportagelar 2.0 mpi dohc motor seçeneği ile satışa çıkarılmıştır. Alacağınız araç 4*4 özelliğini de barındırmaktadır. Otomatik vitesi kesinlikle önermiyorum. manuel vites seçeneğini belki düşünebilirsiniz. Bizde bu modelin yedek parçası hatırı sayılır düzeyde mevcuttur. Kendi ithalatımız olan yedek parçaları satıyoruz. Bu aracın Türkiye’ye girdiği sıralarda Kia distribütörlüğü bizde idi. Şimdilerde Kia nın distribütörlüğünü çelik motor yapıyor. 2002 yılında devrettik. 2000 yılından sonra bu aracın 2.0 dizel modeli Türkiye’ye getirildi. Piyasada Grand dizel olarak bilinir.
Eğer düşündüğünüz bir arazi aracı almak ise bu bir arazi aracı değildir. Şehir arabasıdır. Jeep bile sayılmaz. Evet 4*4 dür fakat sadece 4*4 dür. O kadar. Arazi aracı denilebilecek seviyede değildir. 3,5 yıl kullandık bu aracı. Pek problem çıkaran bir araç değildir.
SORU 18: 2012 model aracımda ışıklarda veya durduğumda start-stop devreye girmiyor. Sebebi ne olabilir?
CEVAP: Bende de olmuştu. Akü seviyesi düşük ise devreye girmiyor. Değiştirince düzeldi.
CEVAP: Fren pedalının altındaki müşür var, arızalı ise freni algılamaz.
SORU 19: 2005 model Kia Sportage 2.0 otomatik araç aldım. Bakım yaptırmak istiyorum. Kaç litre hangi yağ koymalıyım?
CEVAP: 5.9 lt 10w40 ideal olacaktır.
SORU 20: 2005 araç kullanıyorum. Yağ eksiltme yok ama siyah duman atıyor. Çekişi zayıf. Enjektörlerden şüpheleniyorum.
CEVAP: Bendeki duman atıyordu egr yi iptal ettirdim duman kalmadı. Çekişi de iyi oldu. Ben memnunum.
CEVAP: Turboya baktır. Turbo yağ veriyor emme manifolduna.
SORU 21: Arkadaşlar 2017 Kia 1.6 gdı 106000 km yeni aldım ben ilk yağını koydum Shell 5w30 5000 km 1 litre yağ eksiltti minimum seviye geldi aynı uzun yol ve şartlarda kullanım, 2 ci yağ luıgi mouly 5w40 4000 km 1 litre yağ eksiltti minimum seviye geldi, ustalara gittim bana kendi sattıkları bir yağ markasını koymayı önerdiler bu yağ 6000 km kadar gider dediler işin garip olanı ben sıkıntının kaynağından çözümünü isteyince bana boş ver bin arabana 100 bini geçer masrafı garantisi de yok dediler yağı kontrol et bin devamlı yağı değişim yapalım dediler, pcv valfini değişelim dedim hiç bir usta gülerek bu şehir efsanesi kontrol bile eden olmadı, değişmedi çünkü kolay ve ucuz değişim olduğu için herhalde, çözüm üreten yok garip bir olaylar.
CEVAP: GDI atmosferik motor olduğu için senden önceki kullanıcı yüksek devirde hor kullanmış olabilir.
CEVAP: Sibob ve pistonları aşınmış veya sibob çatlamış olabilir oradan yağ sızıntısı olduğu için yakar.
CEVAP: Yağ yaktığını eksozdan kontrol etmeniz gerekiyor.
CEVAP: Yağ Yakma Durumum Sekmanların Yanlış Yağ İle Çalışma Sonrası Aşındırıyor Araç Yağ Yakıyor, Çözümü Motor Revizyonu, Biz Garanti Bir Şekilde Yapıyoruz Hayırlı Olsun
CEVAP: 5 binde 1 litre normal. Bagaj da 1 litre hazır dursun. Başka da bir sorunu yok zaten. Dert edilecek bir durum değil bence.
SORU 22: Arkadaşlar 2020 model Dizel otomatik Araç 3 bin devri geçmiyor. ERG arızası gibi gösteriyor. Küçük arıza tespit cihazı ile baktığımızda çözüm ne olabilir?
CEVAP: Dostum stop et 10 dakika bekle bakalım. LPG varsa araç bazen kendini korumaya alıyor.
CEVAP: Kardeşim Dizel araç teşekkürler.
CEVAP: Hocam orijinal cihaza bağlatın dışardaki cihazlar başka başka şeyler söyleyebiliyor basit bir sensor arızasına egr yi feda ettirirler.
CEVAP: Şuan arza silindi gözükmüyor. Boşta gaza bastığımda 5000 devri geçmiyor. Servis götürsem arızayı gösterir mi?
CEVAP: Hocam arıza sönmüş olsa da hafızada kaydı kalıyor bildiğim kadarıyla. İn aktif arıza olarak baktırmakta fayda var. Tabikî motor parçaları çok pahalı ufakken arızayı halletmek iyi olur.
SORU 23: Merhaba aracım çok nadir marşı bazen geç alıyor sonra çalışıyor. arada bir düşük hızda giderken stop ediyor. ekranda kilit işareti çıkıyor. tekrar marşa basıp çalışıyor. sürekli yapmıyor ama aküden olabilir mi?
CEVAP: Araç dizel ise büyük ihtimalle kızdırma bujilerinden olma olasılığı yüksek bence.
CEVAP: benzinli ustam araç.
CEVAP: Kalister (Seloneit)valfine bir baktır.
CEVAP: Şimdi ürünü izledim aynı hatayı yapan araçlar varmış geç çalışıp kendi kendine stop ediyormuş çok sağol reis.
SORU 24: 2013 spo aracımın sol arka kısmına park halinde iken gece çarptılar. kaskodan anlaşmalı serviste orjinal parçalarla aracımı yaptırıyorum. tampon kısmını yaptırdım ama tekerden de darbe aldığı için abs, yokuş kalkış ve kaygan zemin arıza lambaları sabit yanıyor servis lambaları söndüremedi. Elektrikçi de bakmış sol arka teker abs sensör kablosu kesik değişmesi lazım dediler. değiştiler yine olmadı dediler. Şimdi de orada bilye var acaba ondamı temassızlık var gibi bir şey diyorlar onu değiştirip deneyeceklermiş. Bu konuda bilgisi olan veya daha önce başına gelen var mı tam olarak niye bu arızayı gideremiyorlar.
CEVAP:
SORU 25: 2016 GT line araçlarımızın ekranındaki sürüş uyarı yazısını iptal eden var mı yâda nasıl iptal ediliyor bilen varsa yardımcı olabilir mi?
CEVAP:
SORU 26: Arkadaşlar benim Kia da motor arıza lambası yanıyor. Baktırdım katalizör müşürü gözüküyor. Ama katalizör boş. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı yardımcı olabilir mi?
CEVAP:

