Oto Arıza Çözüm

Tüm marka ve model araçların arızalarına çözüm bulun. GÜNCEL SORU-CEVAP SAYISI: 5100

Oto Arıza Çözüm
TOYOTAYARİS

TOYOTA YARİS ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

SORU 1 : 2012 Toyota yaris  aracımda bu akşam fark ettim kaputu kaldırdım motordan çıtır çıtır gibi ses geliyor. Neden olabilir?

CEVAP :


SORU 2 : 2000 model Toyota yaris aracıma yeni oto teybi taktırdım. Fakat sonrasın da farları yaktığımda gösterge panelimde far ikaz lambası yanmıyor. Aracın kokpit ışıkları da yanmıyor. çözüm önerileriniz?

CEVAP :


SORU 3 : 2008 model Toyota yaris Multimode 1.3 aracımla bu sabah işe gelirken araçtan dit diye kesik kesik ötme sesi geldi. Kesilip sonra tekrar başlıyor. 15-20 defa oldu . Herhangi bir ikaz lambası da yanmıyordu. Sizce neden olabilir?

CEVAP : 2006 model 1.4 yarı otomatik dizel var bende de. yokuşlarda ikaz lambası yanmadan Çıkan kesik kesik bip sesinin kaynağını bulamadım. yabancı sitelerdeki forumlara bakınca sesin sorun olmadığını sadece aracın yol kavramada sıkıntı yaşadığını dikkatli olmam gerektiği konusunda uyarı sesi çıkardığını öğrendim.


SORU 4 : 2004 Toyota yaris aracımın hararet göstergesi bazen yanıyor bazen yanmıyor yada yansa da yeşil renkte oluyor. Bu ne anlama geliyor?

CEVAP : Yeşil renk genelde ilk çalıştırmada motorun soğuk olduğu anlamına gelir. Bende 2005 yaris 1,0 var. Bizimkinde sanırım yeşil değil de mavi yanıyor.


SORU 5 : 2008 model manuel 1.0  Toyota yaris sahibiyim. Bu motorlar 3 silindir olduğu için sesli çalışması normal diyorlar. Özellikle soğuk havalarda 3 km boyunca motor ısınana kadar dizel motor gibi çalışıyor. Isınınca biraz azalıyor. Sıcak havalarda sıkıntı yok. Yalıtımla falan bir şeyler yapılamaz mı?

CEVAP : Benim 2010 model 1.33 yarisim de de kış aylarında ilk çalışmada 1-2 saniye ses geliyor.


SORU 6 : 10.000 km deki  2015 model Yaris Style Skypack aracımda koltuktan gıcırdama sesi geliyor. Yağlanmayla falan geçer mi?

CEVAP : Aynı sıkıntı benim ve kuzenimin (2012 ve 2015 model) yaris ler de oluyor. Ama servis bir şey yok diyor.


SORU 7 : 2012 model Yaris 1.33 Multidrive S aracım için şanzıman yağı ne kullanıyorsunuz? Bazı ustalar orijinal kullan dediler. Kimisi de gerek yok, Motul markanın cvt yağlarını kullan diyor.
CEVAP : Orijinal olanı Toyota Genuine Fluid TC,    Motul markanın CVTF olanı.


SORU 8 : 2012 model Toyota yaris multidrive 100 bin km de aracımda önceki sahibi helix hx8 yağ (sanırım 5w30) kullanmış. Kitapçıkta ise 0w-20 olması gerektiği yazıyor. Hangisini kullanmam lazım? Marka olarak belirtir misiniz? Diğer sorum ise bu araç elektrik destekli hidrolik direksiyona mı sahip? Sanki biraz sertleşme var gibi.

CEVAP : 0w-20 kullan, en uygunu budur. Ama 5w-30 da kullanabilirsin. Direksiyon eps. Yani elektrik destekli.


SORU 9 : 2009 model 150 bin km de Dizel D-4D Toyota Yaris aracıma her 10.000 km bir bakımlarda yağ olarak mobil 1  0-30W kullanıyorum. Sabahları ilk çalıştırdığımda bir süre beyaz bir duman atıyor motor ısındıktan sonra geçiyor. Ani hızlanmalarımda da gazı kökleyince yine duman atıyor. Servis normal diyor ama bence değil.

CEVAP : Sabahları soğuk havalarda bir süre beyaz duman atması normal, ama silindir kapak contasında hasar ve yanık varsa ani gaz verince egzoz gazında beyaz su buharı görülür ve motorun soğuk çalışmalarında teklemeler de olur. Siz yine de silindir kapak contalarına baktırın.


SORU 10 : 2010 model Toyota Yaris aracımın 3-4 gün önce aküsü orijinal Varta akü (52 A) ile değişti. Ancak değişimden sonra duraklama sırasında şanzıman kendiliğinden boşa geçiyor ve tekrar vitese girmiyor. 1-2 sefer kontak kapatıp açıyorum sorun düzeliyor yola devam ediyorum. Ben bunun akü ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Benzer bir problem yaşayan var mı?

CEVAP :


SORU 11 : 82 bin km de 2007 Toyota yaris d4d mmt aracımın seyir halinde motor arıza lambası yandı. Servise uğradım, arızayı sildik dediler ama arıza sebebi motor beyninde dediler ve tekrar yanarsa beyni değiştiririz dediler. Ama yanmazsa sıkıntı olmazmış. Sizler böyle bir sorunla karşılaştınız mı?

CEVAP :


SORU 12 : Arkadaşlar merhaba, 2009 model 1.3 motor mmt aracım sabah ilk çalıştırmada gaz verdiğimde tekleme yapıyor.

Ayrıca şehir içi yakıt tüketimim sakin kullanımda ortalama 7.6 litre sizce sorun ne olabilir.

CEVAP :  Yani motor bakımı ne durumda önce oradan başlamak lazım. Hava filtresiydi, bujisiydi, motor yağı filan bunlar elden geçirilmeli. Sonra kullandığınız lastiğinde yakıtta kayda değer farklar oluşturacağını da bilmek lazım.


SORU 13 : 2008 Toyota Yaris 1.33 Terra  Yeni aldım arabayı anlamadığım bir nokta var ilk defa Toyota kullanıcısıyım benzin ibresi 8 kademeli dimi son dişe geldiğinde yavaş yavaş yanıp sönüyor iyice azaldığında hızlı hızlı yanıp sönüyor doğru sanırım peki yedek depoya geçtiğini nasıl anlarım ? ayrıca kalan benzin ile kaç km yapabileceğimi nasıl anlarım yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP :  Yanıp sönmeye başladığı zaman yedek depoya geçiyor . 7lt gibi bir kapasitesi var, onun da.

CEVAP : arkadaş hayırlı olsun. bende 2008 yarıs aldım geçen hafta. uzun yol yapma şansım da oldu bayramda. yaklaşık her 90-950kmde bir diş düşüyor ortalama 100 km lik hızda. bilgisayar 5.3 ortalama verdi. bende de şöyle bir izlenim oluştu. deponun yarısından sonra ibre daha hızlı düşüyor. hele son iki ibre zırt diye bitiyor. deposu galiba 45 litre .tam bilen varsa yazsın. bu arada benimki otomatik.


SORU 14 : d4d dizel yarisin aküsünü içimizde hiç değişen oldu mu?
şunları merak ediyorum;
1. değişimden sonra teyp kod istiyor mu?
2. 65 Ah piyasada bulunuyor mu? yeri zaten dar ama 66 veya 72 Ah sığar mı?
teşekkürler.

CEVAP : Ben değişmedim.  Şunu yazıyorum. Servis dışında değişirsen asla arabada elektrik kesintisi olmayacak…Yani aynı güçte bir yedek akü ile yeni takacağın akü hazır olacak… Bir başka yol iki aküyü paralel bağlayıp eskiyi alıp yeniyi takıyorlar. Sonra paralel bağlantıyı söküyorlar. Arabada asla elektrik kesintisi olmuyor…Üstteki yazdığım gibi .Yedekli olursa garantili yöntem.

CEVAP : Sonunda öğrendim, 2001 sonrası hiçbir Toyota da teyp kodu yokmuş.

CEVAP : Teyp Kod istemez. Otomatik cam indirip kaldırmayı kesebilir.
Orijinalinden Fazla amperli akü kullanırsan alternatör aküyü doldurmak için daha fazla zorlanacaktır.


SORU 15 : 2009 Model Toyota Yaris Dizel 1.4 D-4D Sol MM sahibiyim. Araç 150,000 km’de ve alalı 3 ay kadar oldu. Bugün araçla biraz dolaştım. Eve gelir gelmez ise, aracı stop edecekken vites N modunda kaldı. Ne ileri, ne de geri vitese takabiliyorum. N modu sürekli yanıp sönüyor. Hiçbir şey yokken neden böyle yaptı anlamadım.  Yani şuan araç yerinden oynamıyor, böyle bir olay başına gelen var mı?

CEVAP : Bendede 2008 d4d sol mm var 2010’da almıştım. Kızım kullanıyor sık sık bir gün buna benzer bir şey oldu akşamdan arabayı N’de bırakmış ben sabah çalıştırmaya başladığımda ne anahtar dönüyor ne vites oynuyor hepsi kazıklamış sonra el kitabını biraz karıştırdım hiç bir şey bulamadım tekrar direksiyon başına oturup freni pompalayarak kontağı oynatabildim. Ve çalıştırdım pek anlam veremedim kendimce su sonuca vardım; Arabayı N’de hiç bırakmamak lazım diyorum zira ben hep viteste bıraktığım için hiç böyle bir olay olmamıştı başka bir anlam veremiyorum eğer bu konuda bilgisi olan varsa buraya yazsın.

CEVAP : Direksiyon ve frenle oynayarak n modundan çıkartabilirsiniz. Kontak anahtarı olması şartı vardır. N de arabayı bırakmanıza izin verse arabayı çalmak çok kolay olurdu. Bir nevi hırsız önlemi gibi. Size arabayı boşta bırakmıyor. Toyota’ ya teşekkür etmeniz gerek. Kullanmadan önce arabayı öğrenirseniz firmaya veya yetkili kişilere de boş yere laf söylememiş olursunuz.

CEVAP : araç hareket halinde iken bu durum gerçekleşti, araç stop edilmemişti, yolun ortasında kalakaldık, hiçbir vitese geçmedi, otomatik vites araç kullanmayı biliyoruz herhalde, çekici geldi aracı aldı, debriyaj sisteminde, arıza tespit edildi 500 tl masraf çıktı, bildiğiniz vites sistemi kitlenmişti.


SORU 16: Arkadaşlar Toyota markasına çok yabancıyım. Ve yarın 1.0 terra 2006 model kül grisi bir yaris alacam. Benim için hız ve dış görünüşten önce iç konfor ve dizayn daha önce gelir.

Birçok araba içinden yaris’i seçtim. Seçimim sizce doğru mudur?

Bu araba benim ilk arabam olacak ehliyetimi 1 hafta önce aldım. Bu araç hakkında bilmem gerekenler nedir. Ve yakıt tüketimi ne kadardır?

CEVAP: Şehir içi ağırlıkla kullanacaksan sorun yok. 1.0 motor seni bir yerden bir yere götürmek için yeterli.

. Ama eski kasa alacaksan bir daha düşün. 5 litre civarı benzin yakar.

CEVAP: Bende var 2006 model 1.0. Fakat sizin söylediğiniz yakıt tüketimlerini hiç görmedim. Min. 6 lt. görmüşlüğüm var. Malum şehir içi sürekli dur kalk.

Benimde ilk arabam. Arada sırada 2008 Corolla d4D ve 2012 Qashqai kullanıyorum fakat şehir içinde yarisin verdiği kadar zevk vermiyor. Seri ve küçük olmasının avantajları sanırım. Araban hayırlı olsun bu arada, pişman olmayacağına eminim.

CEVAP: 2006 eski kasa 1.0 ben de kullanıyorum. Devirli kullanırsan problemsiz araç, en fazla 155 yapıyor 135te titriyor. Yakıt sarfiyatı yaz, şehirlerarası yolda 5.2 şehir içi 5.8 bende.

90 ı geçmezsen, sizin rakamları ben de göremedim daha bence her 100 km de ölçün bir kez daha.


SORU 17: Toyota yaris 1.33 sol spc arabamızı bakıma soktuk. Bakımdan öncesine kadar hiç bir problemi yoktu ancak bir kaç gün sonra sol arka lastikten siyah renkte sıvı akmaya başladı. başta pek önemsemedik ama bilenler fren hidroliği olduğunu söylediler. sonra el freni ışığı yanıp sönmeye başladı. şuan ise el freni ışığı hiç sönmüyor el frenini indirmeme rağmen. sizce bu araba ile 50 km yol yapabilir miyim servise kadar? Frenlerde sıkıntı yaşar mıyım tutmama gibi bir durum söz konusu olur mu?

CEVAP: Sol arka keçeden hidrolik kaçıyor… Hidrolik seviyesi düşünce fren ikaz lambası yanıyor… Panik yapacak bir durum yok. Basit bir işlem… Orada TOYOTA bilen bir tamirhaneye gir baktır… Riske girmeye lüzum yok.


SORU 17: 2013 Toyata yaris aldım araçla giderken eco mod alarm veriyor
Ne anlama geliyor?

CEVAP:


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korumları!