Oto Arıza Çözüm

Tüm marka ve model araçların arızalarına çözüm bulun. GÜNCEL SORU-CEVAP SAYISI: 5100

Oto Arıza Çözüm
KAMİQSKODA

SKODA KAMİQ ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

SORU 1: Arkadaşlar merhaba 2008 alur ile kamig 1.0 premium arasında kaldım iki aracıda kullanmadım tecrübesi ve bilgisi olan ustalarımdan tavsiye ve bilgi lütfen.

CEVAP: Bahsi geçen 2008 1.2 motora sahipse karşısına kamiq i koymak bir yana dursun motorundaki kronik triger sıkıntısı sebebiyle o araçtan koşarak uzaklaşın. Motorundan bağımsız bir değerlendirme yapacak olursak ta iç tasarım konusunda estetik açıdan Peugeot daha spor görünmekle birlikte kalite hissiyatı konusunda kamiq açık ara önde iki aracı test etmeseniz de kapılarını açıp içine oturduğunuzda bile farkı anlayacaksınız. İç hacim konusunda kamiq yine daha iyi ve cam yüzeylerin şekli-tasarımı sebebiyle çok daha ferah. Uzun süredir kamiq kullanan birisi olarak ta 2008 i bilmemekle birlikte konfor konusunda gerisinde kalmayacağına sınıf standartlarını göz önünde bulundurarak eminim diyebilirim.


SORU 2: Arkadaşlar son 3 – 4 gündür Skoda kamiq aracımda vites değiştirirken çok nadir (50 km de 1) tak tak diye araçtan ses geldiğini duyuyorum. Tam ne olduğunu çözemedim ama sizce bir problem teşkil ediyor mu?

CEVAP: Arkadaşın dediği ses bütün kamiqlerde var. Sol Amortisör kulesi bozuk servise götürdüm normal dediler söküp kendim yaptım gevşeme yapmış üstteki somun.

CEVAP: Hocam sizdeki ses farklı gibi yine de sorun, onun haricinde geri vitese takınca ve 1-2 arasındaki bozuk yolda gelen ses normal dediler serviste.

CEVAP: Benim araçta da geri vitese takınca veya geri vitesten D konumuna alınca alttan tak diye ses gelmekte. Aynı Durum mu?

CEVAP: Geri vitesten d ye geçince ses gelmesini bir sorun, bende nadiren oluyordu. Dsg normal dediler. DSG kuru kavramadır, ses normal.

CEVAP: Bozuk yollarda (genellikle 1-2 vites aralığında yapar)


SORU 3: Motor lambası yanıyor sizce ne sıkıntısı olabilir dizel motor.

CEVAP: Motor arıza ışığı kırmızı renk yanıyorsa motorda bir sıkıntı var yürütmeyin durdurun. Çekici ile sanayiye götürüp bilgisayar a bağlanıp baktığın. Sarı renkli ışık yanıyorsa bakım zamanı yaklaşmış demektir. Kontağı kapatıp açtığınızda ekran da yazması gerekir.


SORU 4: Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim. Aracım 2021 kamiq 1.0 motor. Start stoplu. Çalıştırırken böyle sürtme sesi geliyor marşta. Normal mi? 1.0 olduğu için marş bastıktan sonra sonlara doğru bir gıcırtı sesi geliyor. Rolantide bir sorun yok.

CEVAP: Start stopu iptal edip denediniz mi? Akü ve marş dinamosunu kontrol ettirin, kavramada olabilir.


SORU 5:  Arkadaşlar merhaba, 1.0 için 1 yıl veya 15 bin km bakım deniliyor.  Rodaj için 2000 de yağ değiştiren oldu mu?

CEVAP: Ben Mercedes Benz kamyon servisinde çalışıyorum olsa tırlarda olurdu 120 bin km’de yağ değişimi yapıyoruz paranızı boşa harcamayın.

CEVAP: 3750 km 4. ay değiştirdim. Sadece yağını değiştirdim. Rodaj yağının 15000 km gideceğini hiç bir marka için düşünmüyorum. Şahsi düşüncemdir.

CEVAP: Bende sizinle aynı düşüncedeyim. Garantiyi bozmuyor galiba, bende değiştireceğim.

CEVAP: Bakım için 15000 km veya 1 yıl hangisi önce gelirse. Rodaj olayı da artık yok diyor servisler. Yine ilk kilometrelerde fazla zorlamamak ani hareketlerden kaçınmakta fayda var.


SORU 6: Arkadaşlar merhaba, 2 gün önce 1.0 premium Skoda kamiq araç alarak aranıza katıldım. Araca ppf kaplama yaptırmalı mıyım? Yaptırmam gerekiyorsa hangi markayı önerirsiniz?

CEVAP: Hayırlı olsun, valla çok dikkat edilmesi gereken bir durum PPF sökülürken boya kaldıranları görüyoruz ona göre iyi araştırın.

CEVAP: Evet çok büyük faydası var.

CEVAP: Hayırlı olsun renk nedir?

CEVAP: Grafit gri.


SORU 7: 2025 1.0 Premium kamiq motor kısmında yanık kokusu var. Vites topuzuna yanlışlıkla elim değdiği için, manuel e (S) yönüne geçirmişim yanlışlıkla. Yokuş çıkarken manuel’de vites attırmadan 1.viteste çıktım kokuyu duydum hemen durdum. Eski haline döndürdüm. Benim başıma da 1 sefer bu şekilde geldi, sonrasında herhangi bir sorun da yaşamadım kokuyu da almadım. Bir düşünün belki böyle bir şey olmuştur.

CEVAP: sizin ki s ve manuel aldınız için devir yükseldiği için olmuş ola bilir anlık yani motor yakıtı çi yakmış ola bilir.

CEVAP: 10 15 saniye sonra fark ettim, zararı olur mu peki?

CEVAP: olmaz bizim başımızı da geldi. Uzun süre kullanmamışsınız zaten.

CEVAP: benim de iki aylık aracım, gecen hafta ayni şeyi yasadım. Anlık bir gerildim, araç zaten bir süre sonra yokuşta ilerlemedi öyle fark ettim. Sonra düzelttim ve devam ettiğimde bir silkinti yaşamadım. Yine de bir zarar olmuş mudur diye tereddüt etmedim değil.

CEVAP: kardeş yokuş arabaya engel değil. Başka bir problemi mi var. Ben Düzce rampasını 5 kişi bagaj dolu klima açık 190 ile çıkıyorum. Piyasada ki 1,4 1,5 1,6 araçların birçoğundan daha iyi çekişi var. Sen aracını bir servise götür göster.

CEVAP: Bugüne kadar 2 tane kamiq kullandım 1 kere bile böyle bir durum yaşamadım

CEVAP: 0 araçlarda motor kısmından gelir o yanık kokusu normal korkulacak bir durum yok yağ keçeleri veriyor o kokuyu. Uzun süre devam ederse servise gidin

CEVAP: Araç sıfır ilk başta normal ama aşırı varsa takip edin ya da baktırın. Ben de ilk başta o tarz koku aldım ama bir sorun yok.


SORU 8: 2025 ŠKODA kamiq premium kullanıcısıyım. Ön park sensörü otomatik açılmıyor bir yere yaklaşınca benim mi sensör tuşuna basmam lazım veya bir ayarı var mı? Ayrıca bu araca ön park kamerası taktıran var mı fiyatları nedir yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP: Otomatik açılması lazım belki ayarlardan yanlışlıkla kapatmışsınızdır. Aracın ayarlarına girip bir kontrol edin.


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korumları!