OPEL VECTRA ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

SORU 1 : 1994 Opel vectra 2.0 aracım sıralı sistem. sabahları 3 – 4 marşta dahi çalışmıyor benzinde. ancak tüpte çalışıyor. sorun ne olabilir.

CEVAP :


SORU 2 : 2004 model Opel vectra c kasa LPG’li 1.6 comfort aracım var.
Yağ ikaz lambam yandı. Son yağ değişimine 65 bin km de gitmiş ve 0/40 numara yağ koymuşlar.   80 bin  km de yağının değişmesi gerekiyor. Daha 4 bin km var. Yağ değişeli 11 bin km olmuş ve araç LPG’li. Yarım litre yağ ilave ettim. Yağ seviyesi normale döndü. Bu kronik midir Opel C kasalar da?

CEVAP : Kullanma kılavuzun da 1000 km de 0.6 lt yağ yakar diyor. Seninki yine iyiymiş. Benim 4 bin km de yağ ikaz lambası yandı. 


SORU 3 : Opel Vectra aracım var. 1’den 2’ye geçiyor ama 3. vitesten veya boştan 2’ye geçmiyor. Sorun ne olabilir?

CEVAP :


SORU 4 : Opel Vectra A 2.0i 1995 model ve 400 binde. Aracıma bu zamana kadar 10w40 kullandım ama yaptığım araştırmaya göre bu araca 5w40 ya da 0w40 kullanmalıymışım. Şimdi 10w40 yağdan 5w40 yağa geçersem bir sıkıntı olur mu veya faydası olur mu ?

CEVAP : Soğuk bir bölgedeyseniz 5-40 yağ motoru daha çabuk ısındırır o yönden bir faydası olur . Ilıman bir yerdeyseniz 2000 motor aracınız 400.000 km de üstelik yağ eksiltme yapar. Bu motorlarda 20w50 kullanan bile var. Yada Mobil 1  0W40 kullan 5000km de değişim yap, bu km ye kadar 1 litre eksiltebilir. 


SORU 5 : 2007 model Opel vectra hız sabitleyici bazen açmıyor, neden acaba?

CEVAP : Düşük hızlarda deniyorsundur, 40 km’ nin altında devreye girmiyor.


SORU 6 : Öncelikle merhaba 2003 model 226binde LPG li 2.0i vtec motora sahip CRV aracım var.

Aracımda kronik hale gelen bir sorun var; 

LPG’ de soğukken gaz yememe + stop etme. Gaz yememe olayı 2 bin devri geçince yok oluyor fakat 2bin devire gelene kadar aracın kendini sıkar gibi gitmesi sinir edici hale geldi. Rölanti olarak benzinde normal, LPG’ de hafif düşük 700 seviyelerinde.

Benzinde aracım gayet normal anormal bir şey yok.

Yaptıklarım;

LPG ciye gittim zavoli marka beyne sahip olduğumdan zavoliye bakan yere gittim programla baktılar bir şey çıkmadı yazılım olarak temiz. Enjektörler sağlam çıktı.

Mekanikçiye gittim Ateşleme ile alakalı bir durum var dedi Bujileri değiştirdim. LPG ayarı bozuk dedi LPG’ ciye gittim normal dedi. En son olarak AKÜN arızalı abi dedi. Elektrikçi ölçtü akü normal çıktı. Sonuç olarak

Yapmayı planladıklarım;

Balata spreyi ile boğaz kelebeğini temizletmek (bunu usta hiç istemiyor adaptasyon muhabbeti açtı korktum)

Sübap ayarı yaptırmak

LPG beynini değiştirmek

Siz kullanıcılara ve üstatlara sorum şu seçeneklerim bana mantıklı gelmiyor fakat ustalar herkes bir şey söylüyor. Bulunduğum il Diyarbakır ehil usta olmamakla beraber malzemede de sıkıntı çekiyorum.

Benim yaşadığım sorunu yaşayan arkadaşım varsa her türlü öneriye açığım. 

Şimdiden teşekkürler.

CEVAP : Mehmet ustam enjektörleri değişecek bakalım müsait olunca uğrayacağım. Subap ayarı ihtimal değil daha 15 km önce yapılmış sanırım.


SORU 7 : Arkadaşlar merhaba nasip olursa b kasa vectra almayı düşünüyorum. Hatta yarın 16 bin lira olan 97 model 1.6gl bi araca bakmaya gideceğim fakat aklıma bir soru takıldı.

NEDEN 2.0 motor 100küsür beygir CD ( ısıtmalı koltuk , dijital klima, ısıtmalı ayna vs) varken ve bu aracın vergisi yakıtı neredeyse 1.6 ile aynı iken 1.6 daha çok tutuldu ve daha pahalı ? yanlışım varsa düzelterek açıklar mısınız? 1.6 avantajı nedir?

CEVAP : bende 2001 model vectra b 1.8 elegance vardı valla ben alma derim temiz falan hikaye masrafı çok olur.

2.0 motorlar 150 hp

1.6 motor 105 hp

sizin sorunuzun cevabı bence 1.6 daha az yakıyor da ondan

benimki 1.8 di ara motor lpg 2,33 iken s içi 35-45 krş yakıyordu seninki 50 den aşağı yakmaz 

CEVAP : 2.0 litre motorlar standart 136 beygirdir.2000 öncesi vectra almamanızı tavsiye ederim zira makyajlı kasa ile bir çok teknik ve görsel değişiklik yapılmıştır(farlar-tamponlar-titreşim engelleyen ters balast vs.).Ben de 2 litrelik 100. yıl modelini kullanıyorum ve aracıma yaklaşık 90 bin km dir LPG takılı. Araç şehir içinde 1.6 lardan 1 litre veya çok sıkıştırırsan 3 litre ye kadar fazla yakabilir ancak şehirler arası yolda uzun vites oranı ve güçlü motorun vermiş olduğu avantaj ile 1.6 araçlarla aynı hatta daha az yakar.2.0 lik modeller özellikle cdx ve 100. yıl modelleri donanım yönünden yılına göre oldukça zengindir. Hatta deri döşemeli versiyonlarda standart koltuk ısıtma bile vardır. Bunun dışında ara hızlanmalardaki avantajı ile(f23 şanzıman) sollamalarda veya yokuşlarda sizi üzmez.210+ hızlar vectranın düşük rüzgar direnci sayesinde çabuk ulaşılabilir hızlardır. 


SORU 8 : Aracım 1997 model Opel vectra 2,0 cd. aracımdaki yol bilgisayarını bir şeyler oldu. Tarihi ayarlamak için üsteki iki tuşu kurcaladım Üst tarafta program yazısı çıktı. lütfen yardım edin ne yapayım

CEVAP : Yol bilgisayarının flaşının tekrar programlanması gerekiyor.

CEVAP : ben söyleyeyim arkadaşlar.

tech 2 denilen bir Opel’ lere özel programlama cihazı var. bir nevi bilgisayarlara format atma gibi.

40 lira civarı 5-10 dakika içerisinde tık diye program atıyorlar. 

Sivas için söylüyorum; oto sanayide mermercilerin olduğu tarafa doğru giderken mega elektronik veya onun hemen 25-30 metre ilerisindeki Opel servis atıyor. genelde araçlardaki ekranda “program” yazıp kalıyor. korkacak bir durum yok.


SORU 9 : Arkadaşlar 2004 vectra confort sahibiyim aracımı LPG siz aldım kendim LPG taktırdım (bin pişman oldum) araçtan LPG taktırdıktan 4- 5 bin km sonra farklı bir ses gelmeye başladı ses motorun boğaz kelebeğinin bulunduğu yerden çıt çıt çıt diye geliyor rölantide ve gaza bastıkça ses şiddetleniyor ama gazı sabitleyince ve yüksek devirde sesi kesiyor bir kaç ustaya götürdüm gösterdim bir şey anlamadılar birisi motor kapağı açılacak falan dedi salladı kafadan bende kalsın dedim. başına daha önce böyle bir şey gelen oldu mu ? 

CEVAP : Hocam LPG enjektörlerinden diyeceğim ama yeni nesil enjektörler sessiz çalışıyor motordan geldiğine emin misiniz.


SORU 10 : Arkadaşlar vectra c 2004 LPG li 166.000 km de aracı çok seviyorum bütün sorunları çözdüm fakat yağ yakma problem de demeyelim de 🙂 kitapçığında yazıyor yakıyor diye.Mobil1 10/60 koyma kadehlerden ses gelir,5.30 zaten duman dumana en son magnetec 10/40 nanotech ceramik yağ katkısıyla birlikte dün akşam koyduk bakalım sonuçları vectrası yağ yakan arkadaşlarla paylaşmak istiyorum ve buradan bu problemi çözen arkadaş varsa destek istiyorum herkese hayırlı günler dilerim..

CEVAP : 29000 civarı bütçem var

2004-2005 veya bir ihtimal daha yüksek model vectra almak istiyordum.

Ancak bir arkadaşım bu model vectra ların beyin arızası çıkardığından falan bahsetti. Kronik bir sorun olduğunu söyledi. Ne kadar doğru olduğu konusunda bir fikrim yok açıkçası.

En iyi kullananların fikrini almak dedim bende. 

Vectra larınızdan memnun musunuz. Tüplü kullanacağım alırsam. tüpe uyumlu mudur. Ne kadar yakıyor benzinde ve tüpte.

Yorumlarınızı bekliyorum

CEVAP : beyin arızası diye bir sorunu hiç duymadım. o paraya 2006-2007 model çok temiz bir vectrayı rahat alabilirsiniz. kronik sorunu düğmelerle ilgili problemleridir. zamanla klima kontrol düğmeleri hız sabitleyici düğmeleri bozulur. sağından solundan tıkırtılar duyarsınız hele ki bozuk yollarda hassas biriyseniz müziğin sesini açmak zorunda kalırsınız. iyi bir LPG kitiyle gayet uyumlu çalışır. yakıt olarak LPG de şehir dışında aynı sınıftaki dizelleri aratmaz. ama şehir içinde ağırlığından ve motorun yetersiz kalmasından dolayı artar.100kmde 12 litre LPG yakar. 

ama benim tavsiyem şu an benim de yaptığım gibi BMW almak olur  2004 model vectramı geçen sene 24 bin liraya sattım. bu yıl 97 model BMW 5.20i aldım.ve şu an ilk göz ağrım olan vectra gözüme çok basit sıradan bir araba gibi görünüyor. benim tavsiyem 2000 model üzeri BMW 5.20i olur. yakıt olarak aralarında çok az fark vardır ama keyif konfor vs. vs. vs. dağlar kadar

CEVAP :  hocam BMW demişsin ama ben özellikle 1,6 motor olsun istediğim için Vectra ya baktım.

2,0 motorun vergisi yüksek olduğundan düşünmedim. Birde BMW 10 yaşında olacak dediğin şekilde alırsam. Arızası falan çok çıkar gibime geliyor. Birde parça vs de pahalı olduğundan çok sıcak bakmıyorum.

CEVAP : 2005 vectra c 1.6 design edition sahibiyim. geçtiğimiz ay 3250 liraya arabanın beynini değiştirdiler. bildiğin evlat acısı… bilgin olsun dostum. araba daha 75 bindeydi ve gözüm gibi baktım. 2006 ve sonrası makyajlı kasası hakkında bilgim yok. 

100.yıl kasaları(vectra B GLS 2000 cc) bu kasaya 10 basar her anlamda. aralarında 30 kilo fark var. 1.6 motor C kasayı kaldırmıyor. alacaksan 1.9 dizel al ve iyi düşün derim

not : vectra A – B – C kasası sahibiyim . 3 kasayı da 0 aldık. 

92 model vectra A GL 2000 cc..  Avrupa üretim Avrupa montaj. kralını tanımam. parça sıkıntısı olmasa tam bir efsane. general motor. 

kısacası 3 nesil vectraya da sahibim… en dandik kasa C kasası desem yeridir. kaporta – mekanik aksam – teknik vs vs. o paraya hem yedek parçası daha ucuz hem daha az yakan hem de daha iyi özelliklere sahip birçok model bulabilirsin

CEVAP :  hocam vergi kısmına bir şey diyemem ama şöyle bir örnek vereyim. vectranın geçen sene baskı balatası değişti.350 lira gitti. şu an kullandığım 97 model 5.20i de baskı balata istiyor. aynı ustama sordum. kaliteli parçalarla 400 lira tutar dedi. yakıtı vectradan biraz fazla. ama keyif bambaşka. benim için tek sıkıntısı yaşından dolayı kasko yapılamaması veya en az 1500 2000 liraya yapılması. ama 2004-2005 model passat tavsiye ederim. exclusive denilen full donanım ki koltuk ısıtmadan ESP ye kadar birçok özellik var alabilirsiniz. oldukça da kalitelidir. plastik kalitesi olarak son passatlardan daha üstündür. vectra ilk göz ağrım ama birçok yönüyle vectradan üstündür. 

CEVAP : merhaba ben 2004 vectra elegence kullanıcısıyım beyin arızası vs olduğunu hiç duymadım ki passattan üstün benim gözümde hem spor hem de ağır bir görünüme sahip takım elbise ile de kot pantolon tsort le de uyumlu özellik bakımından da süper elektrikli perde lastik hava basınçları kumandadan cam açıp kapatmasına hafızalı elektrikli koltuklar ayrıca koltuk ısıtma deri döşeme ve soonruuf hız sabitleme vs daha bir sürü özelliğe sahip passatda bu kadar özellik olsa ne kadar para ister kim bilir ha araç süspansiyon olarak serttir odun gibi fakat buda süper bir yol tutuşa sahiptir LPG de ne kadar yakar bilmem ben benzinli biniyorum ve arabam konusunda hassasım LPG kullanmıyorum 100 km de kısın yüksek devirli performanslı kullanarak 9 lt yaktım ama satıp 1.9 cdti düşünüyorum manuel bulursam varsa aklına takılan soru cevaplayabilirim.

CEVAP :  2004 vectra c comfort sahibiyim beyin arızası ilk defa duyuyorum klima yükseltme düşürme düğmesiyle hız sabitleme düğmesinin çabuk bozulduğunu çok duydum ama bende çok şükür şuanda öyle bir problem yok yakıt olarak LPG de gayet ideal benzinde biraz üzüyor şehir içinde 9 – 10 litre arası değişiyor uzun yolda diğer 1.6 lar dan pek farkı yok konfor olarak çoğu d sınıflardan daha konforlu 29-30 a 2006-2007 temiz bir araba alabilirsin.


SORU 11 : arkadaşlar 2004 model elegance vectra c aracım var. Sol ön kapı hoparlörü patladı. yenisi alacağım fakat bulamadım. orijinali nasıldır 2 yollusu varmış 3 yollusu varmış anlamadım bir türlü 🙁

CEVAP : 1. seçenek kapı panelinin sökülüp o hoparlöre giren kablolardan birini sökmek (hoparlörü devre dışı bırakmak, diğer 3 hoparlör yeterli derseniz.

  1. seçenek kapı panelini söküp, hoparlörün çapını ve yüksekliğini ölçerek , arkasında yazan watt aynı veya yaklaşık olacak şekilde herhangi bir hoparlör alıp takmak (10-20-30 liralık hoparlörler 3-5 ay sonra yine patlar)

Şu yabancı forumda kapının nasıl söküleceği anlatılmış, sırasıyla sökülmesi gereken vida ve tırnak yerleri şu fotolarla gösterilmiş:

http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/index.php?threads/how-do-i-change-the-drivers-side-wing-mirror-on-my-vectra-sri-estate-2001.209078/


SORU 12 : b kasa vectra ya turbo taktıran yada motorunu güçlendiren var mı? varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

CEVAP : denemedim ama çıkma bir turbo 1.300den baslar 2.500e kadar gider sadece turbonun fiyatı işçiliğini de alırlar

CEVAP : peki eski kasa vectraya 6 ileri şanzıman taktıran var mı?

CEVAP : vectra a’ya değil ama astra f gsi’a 6ileri şanzıman takılmış…

CEVAP : şuan için calibra 6 ileri takıldı turbo araştırması yapılıyor ama araştırdığıma göre tr de b kasaya turbo takan yok belki forumda yapan yada yapanı tanıyan biri vardır diye düşündüm ama sanırım yok…eğer ki yaparsam (büyük bir ihtimalle yapacağım),hem resim koyarım hem de yapılanları yazarım. yaparsam da en az 250 hp bekliyorum.

en azından bu konuyla ilgilenen birinin olması güzel.

CEVAP : daha tam olarak verim alınmadı arayıcı mafsal tam oturmadı ama vites aralıkları çok iyi torkun yükseldiğine eminim her vites atışından 4000 devirin altına düşürmüyor son hıza gelince 5. viteste 250 gördüm ama inşallah turbo takınca bu oranları yükselecek..

ayrıca şu turboyu takanla irtibata geçip beni bilgilendirirsen sevinirim.


SORU 13 : Arkadaşlar merhaba nasip olursa b kasa vectra almayı düşünüyorum. Hatta yarın 16 bin lira olan 97 model 1.6gl bir araca bakmaya gideceğim fakat aklıma bir soru takıldı.

NEDEN 2.0 motor 100küsür beygir CD ( ısıtmalı koltuk , dijital klima, ısıtmalı ayna vs) varken ve bu aracın vergisi yakıtı neredeyse 1.6 ile aynı iken 1.6 daha çok tutuldu ve daha pahalı ? yanlışım varsa düzelterek açıklar mısınız? 1.6 avantajı nedir?

CEVAP : bende 2001 model vectra b 1.8 elegance vardı valla ben alma derim temiz falan hikaye masrafı çok olur.

2.0 motorlar 150 hp

1.6 motor 105 hp

sizin sorunuzun cevabı bence 1.6 daha az yakıyor da ondan

benimki 1.8 di ara motor LPG 2,33 iken s içi 35-45 krş yakıyordu seninki 50 den aşağı yakmaz

CEVAP : 2.0 litre motorlar standart 136 beygirdir.2000 öncesi vectra almamanızı tavsiye ederim zira makyajlı kasa ile bir çok teknik ve görsel değişiklik yapılmıştır(farlar-tamponlar-titreşim engelleyen ters balast v.s.).Ben de 2 litrelik 100. yıl modelini kullanıyorum ve aracıma yaklaşık 90 bin km dir LPG takılı. Araç şehir içinde 1.6 lardan 1 litre veya çok sıkıştırırsan 3 litre ye kadar fazla yakabilir ancak şehirler arası yolda uzun vites oranı ve güçlü motorun vermiş olduğu avantaj ile 1.6 araçlarla aynı hatta daha az yakar.2.0 lik modeller özellikle cdx ve 100. yıl modelleri donanım yönünden yılına göre oldukça zengindir. Hatta deri döşemeli versiyonlarda standart koltuk ısıtma bile vardır. Bunun dışında ara hızlanmalardaki avantajı ile(f23 şanzıman) sollamalarda veya yokuşlarda sizi üzmez.210+ hızlar vectranın düşük rüzgar direnci sayesinde çabuk ulaşılabilir hızlardır.

CEVAP : Doğrudur hocam ben 87 model BMW 3.24 kullanıyorum şuanda bahsettiğimiz performansın yarısını görmüyorum. Böyle ivmeli bir araç için bu yakıt az bile !

Bilgilendirme için teşekkürler fakat bu kış nedense fiyatlar çok can yakıyor . Hele ki Eskişehir içinde ! 2.0 daha uygun fiyatlarda var evet ama satışı rahat olmaz diyorlar. 1.6 da 14-15 liraya 2.0 da 13-14 liraya temiz bulamıyorum ben mi abartıyorum bilmiyorum fakat aylardır bakıyorum durum böyle . Hala içimize sinen bir araçla tanışmadık

CEVAP : Arkadaşım 2000 cc almanı tavsiye ederim. Yakıt olarak inan 1,6 dan daha iyidir. Güç dersen ve uzun yolda isen aracın içinde kendini hem güvende, hem de ekonomide bulursun. Bende 96 model var ve tam tamına 10 yıldır kullanıyorum, Ortalama LPG ile 120-130.000 km yaptım, daha alt ve ön takıma hiç ellemedim. Fiyat olarak ise bakımlı bir aracı 16-17 den aşağı alamazsın, Döküntü ararsan inan 12 ye bile bulursun ama yapacağın masraf abartılı gelebilir ama 20 ye yaklaşırsın.


SORU 14 : 2007 model 1.9 cdtı manuel vectra almak üzereyim ama araç hakkında çekincelerim var o yüzden yardımlarınıza başvurmak istedim.

araç 125.000 km de servis bakımlı ve manuel vites bir araç otomatikler hakkında çok fazla şikayet duyduğum için manuel düşünüyorum,

öncelikle aracın kronik sıkıntıları var mı ?

125.000 km de ki araç sıkıntı yaratır mı ?

30 bin tl fiyat uygun mu?

  1. el gideri nasıldır ?

ve alırken extra nelerine dikkat etmeliyim..

CEVAP :


SORU 15 : Arkadaşlar merhaba nasip olursa b kasa vectra almayı düşünüyorum. Hatta yarın 16 bin lira olan 97 model 1.6gl bi araca bakmaya gideceğim fakat aklıma bir soru takıldı.

NEDEN 2.0 motor 100küsür beygir CD ( ısıtmalı koltuk , dijital klima, ısıtmalı ayna vs) varken ve bu aracın vergisi yakıtı neredeyse 1.6 ile aynı iken 1.6 daha çok tutuldu ve daha pahalı ? yanlışım varsa düzelterek açıklar mısınız?

CEVAP : Bildiğim kadarıyla 2.0 daha çok var piyasada. 1.6 kasayı kaldırır sma kalkışta gaza yüklenmek gerekir. 2.0 olanlar daha 3200 devirde 188nm torku verdiği için az gaz vererek kalkar ve yakıt tasarrufu sağlanır. Ben olsam 2.0 alırım

CEVAP : yakıtı az yakıyor ondan.


SORU 16 : Sorum şu yardımcı olursanız çok sevinirim aracımın kliması 18 derecede otomatik te çalışırken sağ taraf bir anda sıcak üflemeye başlıyor hem de kaynar kaynar ufluyor düzeltemiyorum dereceyi lo ya alınca soğuk üflemeye başlıyor ama dereceyi yükseltince tekrar sıcağa geçiyor sol soğuk üflemeyi hiç kesmiyor.
Servise git derseniz onu da söyleyeyim gittim dereceyi ayarlamak için bir yerden soğuk bir yerden sıcak üfler diyor ama nedense bir buçuk seneden sonra bu ay yaşamaya başladım 

CEVAP : İçeriyi sabit sıcaklıkta tutmak için fanı en kısığa alır benim bildiğim. Benim Focus öyle en azından.

CEVAP : Serviste uzay aracı söker gibi söktüler daha önce hiç görmemişler baktılar çok temiz duruyor kokmuyor yanık yok dediler o kadar onu bende yapabilirdim zaten.


SORU 17 : Merhaba arkadaşlar 97 model cd aracımız var yağ kaçağı söz konusu şanzuman dendi keçe şu bu değişti olmadı akis dendi değişti olmadı üst kapak değişti karter keçeleri değişti olmadı motor sağlam bloklar sağlam sizce gözden kaçan ne olabilir.

CEVAP : Oraları söküp takan usta şunu bilmeli ki Opel’ lerin yağ kaçırması olağan ve gayet normaldir kapaktan terlemede yapar yani sözün özü Opel’ ler yağ kaçırır sürekli.


SORU 18 : Merhaba arkadaşlar 2007-2008 vectra c almayı düşünüyorum 2008 de ESP standartmış sadece bildiğim bu. Bu konuda yardım edebilecek olan var mı? Birde yakıt tüketim değerleri nasıldır. Aile arabası olacak aşırı performans istemiyorum. Yine parça fiyatları-sorunları ve eksi yönleri hakkında bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim

CEVAP : 2007 model vectra c aracımız var fakat dizel. 1.9 motor 320 nm tork 150 beygir triptonik vites. Yakıtı şehir içi 8.5-9 şehir dışı 5.5 civarında. Ama sanırım sen benzinli motor hakkında soruyorsun. Yakıtı fazla diye duymuştum o kasa motora ağır geliyor diyorlar.

CEVAP : evet hocam iyice araştırınca şehir içinde çok aşırı yaktığı Opel forumlarında da yazıyor. Çok donanımlı sağlam bir araba 1.6 sını alacaktım ama bundan da vazgeçeceğim galiba.


SORU 19 : Aracım Opel Vectra 1.6 comfort 2001. Aracım giderken gaz kesiyor 2000 Devri geçmemeye başlıyor ( genelde vites değişimlerinde oluyor. Çok acayip bir patırdama söz konusu kalkışlarda) Tüp Var araçta atiker sıralı sistem. Götürmediğimiz Servis usta Kalmadı Arıza lambası yanmıyor. Pc bağlandığında Gaz kelebeği Arızası veriyordu yaptırdık Değişmedi beyne format değişmedi. Beyinden dediler yaptırdık 1 ay öyle gitti . Bazı ustalar Oksijen sensoru diyor Kimisi LPG ci bakması lazım diyor 4. enjektörün üzerinden Benzin damlaması varmış sürekli Bir Yardım edebilecek olursa çok teşekkür ederim. Aracın Problemini bilsek gidip alıp değiştireceğiz trafik te çok sorun oluyor silkeliyor araba giderken çekişten de düştü Yardım Lütfen..

CEVAP :


SORU 20 : vectra sahibiydim 97 2.0 gls sattım ve pişman oldum. şimdi onun üstünden çok sular aktı tekrar vectra ya dönüş yapmayı düşünüyorum ve bu modeli düşünüyorum. 1.6 kullandım ve bana çok ağır geldi. 2.0 T ler hakkında bir şey ne yazık ki bilmiyorum bilenleriniz varsa yorumlarınız benim için ilaç olacaktır. ama bu araca hayran kaldım başlıkta yazmış olduğum araca. Performans yönünden beni tatmin edeceğini tahmin ediyorum tabi ki yorumlarınız çok önemli olacak benim için. vectra c kasada tüm tavsiyelerinize açığım kesinlikle. şimdiden yorumda bulunan okuyan herkese teşekkürler.

CEVAP : Bende Vectra 2.0T Elegance var, tavsiye ederim. 2.0 T olanların hepsi düz vites (6 ileri), 2.2′ lerde düz vites çok az sayıda var (ve yanılmıyorsam 5 ileri). 2.0T 175 hp iken 2.2 147 hp.

vectra c (design edition) kullanıcısı olarak harika bi tercih olduğunu söylemek istiyorum.


SORU 21 : aracım Opel vectra comfort 2004 model LPG + benzinli aracımda yağ yakma sorunundan dolayı motor yaptırdık ,ve şuan 2000 km yol yaptık ama hala ilk çalıştırmada beyaz duman atıyor ,bazen çok yoğun bazen az oluyor ama devamlı bu olay oluyor, ayrıca o duman attıktan sonra normale dönüyor, aracıma rutin olarak yağ kontrolü yapıyorum, en ufak bir eksilme söz konusu değil, ve suyunda da eksilme yok, arkadaşlar lütfen söyleyin bu durum neden kaynaklanır ve ne yapmalıyım ? kullandığımız yağda 10/40 lütfen acil yardım.

CEVAP : geçmiş olsun üstadım motor yaptırmışsınız fakat üst kapak contasından motor antifriz suyu sızdırıyor yani üst kapak açılıp yeni conta ile kapatılacak

CEVAP : Tam teşhis. Ama sıkıntı olmaz. Fakat sürekli motorun yağı ve suyunu kontrol altında tutmak gerekir. Birbirlerine karışma olduğu zaman hemen müdahale edip contayı değişmek gerekir.


SORU 22: Astar G CD 99 model aracımın yol bilgisayarı bozuldu.

Konsolu değiştirip Vectra B yol bilgisayarı taktım ama Galon ve Mil i Litre Km ye çevirmek için

TECH 2 y le programlamak lazım dediler.

Tech2 takılan ekranı görmüyor.

Sanırım ince bir püf noktası var.

Bilen arkadaşlar var mıdır?

Ya da bunu işi İzmir de anlar ve programlar.

CEVAP: KARDEŞ HAYIRLI GÜNLER İNERNETTEN BAKTIM AYNI BENDE VECTRA EKRANI ASTRA G YE TAKTIM FAKAT TECH2 CİHAZI EKRANI GÖRMÜYOR. BU SORUNU HALLEDEBİLDİN Mİ. BANA YARDIMCI OLABİLİR MİSİN?

CEVAP: İZMİR 3.SANAYİDE MERKEZ OPELE GİTTİM BUNUN ÇARESİ YOK DEDİ.


SORU 23: ARAÇ 2000 MODEL 2.0 MOTOR VECTRA DTI. 3 AY ÖNCE SIFIR MOTOR YAPTIRDIM. BİR SIKINTI YOKTU BİR HAFTADIR ARABA. 100 KM DE 3 LİTRE SU EKSİLTİYOR. AMA HİÇ BİR YERİNDE KAÇIRMA YOK. HİÇ BİR USTA DİZEL OLDUĞU İÇİN BAKMIYOR ARIZA NEDEN KAYNAKLANIYOR BUNUN.

CEVAP:


SORU 24: 2005 model 65.000 km de bir Opel vectramız var. 1.6 atmosferik motorlu 100 hp lik olandan. Bugün yol bilgisayarını kontrol ettim son 3 bin km’de ortalama hız 38 km/h ve ortalama yakıt tüketimi 10.4 lt/100 km aracı genellikle sıkışık İstanbul trafiğinde kullanıyoruz. Ben kullanırken mümkün olduğunca az gaz vererek kalkmaya çalışıyorum ama araba ağır olduğundan dolayı 2 bin devirin altında hafif yokuş olan yerden kalkmıyor. Mümkün olduğunca az fren kullanmaya çalışıyorum, fırsat buldukça 2. viteste yavaş yavaş ara ara gaz vermeden gidiyorum. Velhasıl bir türlü düşüremedim tüketimi. Çok az km yaptığımız için LPG de düşünmüyorum. Tüketimi nasıl düşürebilirim? Yoksa normal bir tüketim mi bu yaştaki araca göre?

  1. olarak direksiyonu çok hissiz geliyor bana. Hiç 2005 üstü d sınıfı araba sürmedim gerçi ama direksiyonu tuttuğumda yolu pek hissedemiyorum. Acemiliktendir belki de. Her ne kadar uzun yolda çok konforlu olmada şehirci kullanımında hayattan bezdiriyor bazen. Sizce İstanbul’da böyle bir d sınıfı araba çok uzun yol yapmayan bir aile için çok mu gereksiz?

CEVAP: Fazla yol yapmıyorsanız ve sadece İstanbul içi kullanıyorsanız arabanızı gerek yok bu kadar büyük bir araca.

Yakıta gelecek olursak daha aşağıya inmesi zor inse inse 0.3-5 lt arasında düşer.

CEVAP: bende vectra design edition kullanıcısıyım. Karma kullanımda ortalama yakıt tüketimi 6.3/100 lt.

Sorunuza gelince yakıt tüketimi kullanıcıya göre değişir ama yine de sizin değerler normal gibi. İstanbul trafiğin dede zaten gayet normal. Ortalama 38 km demişsiniz çok normal.


SORU 25: Arkadaşlar bu araç hakkında pek fazla bir fikrim yok eğer anlayanlar varsa B modelleri hakkında bana yakıt hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Sıkıntı yaratmayacak bir kaç model önerir misiniz?

CEVAP: ,5 senelik vectra b kullanıcısıyım aracım 1998 model 80.000 km de almıştım su an 120000 km de eğer temizini bulabilirsen uzun zaman sorunsuz binebilirsin ama sorunlu ve bakımsız bir araca denk gelirsen aldığına pişman eder. Ben bu 40000 km ve 2.5 sene boyunca hiç bir sorun yaşamadım aracımda…

Benzin tüketimi 7.5-9 lt civarında şehir içi

LPG tüketimi ise 9.5-10 lt arası

CEVAP: Babamda 1997 model Opel Vectra B x20xev kodlu 138ps gücünde, 188 nm torklu 2.0 motorlu otomatik şanzımanlısı bulunmakta. Bu 2.0 lık motor 1996 dan itibaren Opellere konulmaya başlamıştır. ECOTEC denilen, yakıt ekonomisi diye bir şeyin farkına varıldıktan sonra üretilmeye başlanmış motorlardandır 🙂

Bu modellerde Şehir içi tüketim 11.2lt/100 km, şehir dışı tüketim 6.2/100 km, kombin kullanımda 8.6 lt /100km gibi bir değer verilmektedir.

Piyasada bu araçların birçoğu LPG lidir. LPG li araçlar ortalama %10-15 fazla yakıt tüketmektedir.

Bu hesaba göre araç şehir içi km de (2.60 tl/lt LPG hesabıyla) 32krş

Aynı hesapla şehir dışında 17 krş yakıt tüketimine sahiptir.

Ekonomik bir kullanımla bu değerleri yakalamak mümkündür. Aracın az yıpranmış olmasının da etkisi bunda çoktur.

Vectra D sınıfı üst segment konforlu keyifli güzel tasarımlı bir araçtır. Sağlamı alındıktan sonra sorunsuzdur, kullanması rahattır. Önerebilirim

CEVAP: OPEL VACTRALARIN A VE B KASALARINDA TEMİZİNİ BULMAK ÇOK ÖNEMLİ ÖZELLİKLE ELEKTRONİK AKSAM I İLE OYNANMIŞ BİR ARAÇ KLAY KOLAY DÜZEN TUTMUYOR. BİRDE OTOMATİK VİTESLERİ BİRAZ SORUNLU OLABİLİYOR VE PİYASA DA AĞIR SATILIYOR O YÜZDEN 1997 VE ÜZERİ GL , GLS , CD OLAN TEMİZ BİR ARAÇ ALIRSAN BAŞIN AĞRIMAZ .


SORU 26: 2001 model LPG’li Opel Vectra 1.6 comfort aldım. Aldıktan bir süre sonra araç sürüş esnasında gaz kesmeye başladı. Ama bu sorun çok belli etmeden oluyordu ve çok kısa sürüyordu. LPG beyninde arıza olduğu söylendi ve bu beyni 100 TL karşılığında yaptırdım. Ama sorun düzelmedi ve bu sorun yanında araç gaz yememeye ve 3500 devri geçmemeye başladı ayrıca bu sorunu hem benzinli hem LPG li kullanımda yapmaya başladı. Bu sebepten aracın kendi beyninde sorun olabileceğini söylediler. Bende aracın kendi beynini 250 TL karşılığında yaptırdım. Beyin yapılınca aracın benzinli sürüşte bir sorunu kalmadı ama bu sefer de LPG li kullanımda araç hem sürüş esnasında hem de rölanti de gaz kesmeye başladı. Sürüş esnasında olan gaz kesmeler öyle kuvvetlendi ki araç takır takır vurmaya başladı. Sanki başka araç arkadan çarpmış gibi. Bujileri yeni olmasına rağmen çift tırnaklı buji ile değiştirmem söylendi ve aracın kelebeğini temizletmem söylendi. Onları da yaptım. Su an aracım hem benzinde hem LPG de gaz kesmeye ve vurmaya başladı. Lütfen bana yardım edin. Araçtaki arıza lambasını hiçbir zaman söndüremiyoruz devamlı egzozla ilgili olan katalizör arızası mıdır nedir onu veriyor. Ayrıca araç yeni çalıştığında aracın sağ tarafında bulunan saat ve yol bilgisayarı göstergesinin altındaki

Ekranda yuvarlak şekilde bir ikaz lambası kısa süreli yanıp sönüyor. Sorunuma yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP: Vectra’lar da LPG sistemi düzgün bağlanmadığında aracın beynini yiyor bu doğru ancak aracın beynini 250 TL’ye değiştirmezsiniz burada sizi kandırmış olabilirler.

Başka bir ustaya gidin baktırın o da büyük ihtimal beyinden diyecektir ancak 250 tl gibi fiyatlar isterse oradan da uzaklaşın.

97 model 1.6 GL Vectra’mız vardı 1600 TL’ye değiştirdim aracın beynini ve sizdeki problemde düzelmiş oldu.

Belki şuan daha pahalıdır veya ucuzdur bilemem ama 250 TL gibi bir fiyat olamaz. Ben 2010 yılında yaptırmıştım zaten 3 yılda o kadar düşmez.


SORU 27: 1.6 16V GL serisi 98 model Opel vectra aracım var. Normalde bu aracın orijinalinde klima yokmuş. Bir albaydan almıştım. Kendisi sonradan Almanya dan Opel’in orijinal klimasını getirtmiş hem de dijital. Kontrol ettirdim doğruymuş. Klima gayet güzel çalışıyor. Sorun şu ki Auto (A) düğmesine bastığımda klima duruyor üfürmüyor. Camlara verme düğmesine basıncıda üfürmüyor. Diğer düğmeler normal çalışıyor. Bir de arabayı stop edince klimanın üzerinde ki ışıklar yanıp yanıp sönüyor bir 5-6 saniye. Acaba arabadaki klima bağlantılarında kısa devremi oluyor yoksa klimada ki o belirttiğim tuşların kabloları falan mı çıktı arkadan acaba. Hiç böyle bir şey başınıza geldi mi. Ankara dan yazıyorum ben. Burada bildiğiniz bu işten anlayacak birileri var mı?

CEVAP:


SORU 28: Arabalardan çok anlamam ama mecbur epeydir araba araştırması içindeyim ve bir tane 2003 vectra 1.6 comfort u ciddi ciddi düşünmeye başladım ama aklıma takılan sorular var. Bilenler bana yardımcı olabilirlerse çok memnun olacağım. Sonuçta alıp da pişman olmak istemiyorum. Arabanın özelliklerini yazacak olursam:

2003 gümüş gri Opel vectra 1.6 comfort 120.000 km manuel LPG’li sağ ön ve sol arka çamurluk boyalı, etek altı boya çıkabilir demiş ama kaput ve tavanda boya yok değişen yok demiş ve 23bin500 isteniyor.

Gelelim aklımdaki sorulara

1 internette araştırdığım kadarıyla çok yakar hızlı gitmez diyorlar, ben hız taraftarı değilim ama çok yakar konusu beni epey düşündürüyor, mesela 2001 LPG’li Astra elegance göre ne kadar çok yakar, ya da genel olarak bu çok kavramını biraz günümüz şartlarına göre somutlaştırabilir misiniz?

2 arabada ESP var deniyor ama internette baktım ESP comfort modelde yok diye yazmışlar, ESP’ nin olup olmadığını nereden anlayabilirim

3 arabanın hız göstergesi 260ı gösteriyor, diğer pek çok 2003de son hız 220, bu son dönem çıktığı için böyle olduğunu düşünürsek aralarında daha başka ne gibi farklar vardır/ daha doğrusu bir fark var mıdır?

4 arabanın plakasından hasar kaydını sorgulattım ama km bilgisi gelmedi, km bilgisini mesaj ile nasıl öğrenebilirim?

5 arabayı alma aşamasında kontrol ettirirken nelere/nelerine dikkat etmem gerekiyor? Satan kişiye özellikle sormam gereken vectraya özel durumlar var mıdır?

6 bu özellikteki bir araba için 23bin gibi bir rakam makul mudur? Bir sene sonra satmak istesem zararım olur mu?

7 tatil zamanları 800 km yol yapacağım, herkes bu arabanın uzun yolda süper olduğunu söylüyor ve bu kısmı beni cezbederken ağız birliği yapmışçasına çok yakar denmesi de ciddi şekilde düşündürüyor, yılın önemli bir kısmını şehir içinde geçirecek birisi olarak bu arabaya evet denir mi?

 

8 özellikle kullanan arkadaşlar kullanımları esnasında sıkça arıza, bozulma vs. gibi problemlerle karşılaşıyorlar mı?

Bu uzun sorulara özellikle kullanan bilen anlayan tecrübe sahibi arkadaşlar cevap verirlerse çok memnun olacağım, Ayrıca eklemek istediğiniz bir şey olursa da onlar içinde şimdiden teşekkürler.

CEVAP: ben 2 yıldır vectra 2004 1.6 elegance kullanıyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

1- Clio ile kıyaslarsan çok yakıyor denebilir, ama kendi sınıfındaki araçlara göre yakıtı gayet normaldir. Diğerleri 20 kuruş yakarsa bu 22 kuruş yakar ve 1000 km de en fazla 20 lira fark eder. Hız konusuna gelince, ani atak yapamazsın, rampalarda yığılırsın, ama hızlanınca da konforuyla sürüp gidersin.

2- Comfort lar da ESP yok diye biliyorum bende.

6- 23000 gayet normal. Geçen yıl 2 arkadaşım 2004 comfort u 24 e aldı. Ben 2 yıl önce 2004 elegance LPG li 25.500 e aldım ve değer kaybı olmadan satabilirim şuan.

7- bu fiyata emsal araç bulamayacağına göre (tabi zevk meselesi) ben evet derim.

8- hiçbir durumda seni yolda bırakmaz. Rutin bakımları haricinde sanayi yüzü görmedi (hor kullanmama ve çok yol yapmama rağmen)

CEVAP: öncelikle şunu belirteyim 2007 senesinden beri vectra c kullanıcısıyım. İlki 2003 model vectra c comfor idi. 5 sene bindim gecen 1 seneden beride 2008 vectra c comfort kullanmaktayım. Aklındaki sorularını karşısına yazarak madde madde cevaplayacağım. Umarım yardımcı olurum. Gerekirse özel mesajlarda ulaşabilirsin.

1 internette araştırdığım kadarıyla çok yakar hızlı gitmez diyorlar, ben hız taraftarı değilim ama çok yakar konusu beni epey düşündürüyor, mesela 2001 LPG’li Astra elegance göre ne kadar çok yakar, ya da genel olarak bu çok kavramını biraz günümüz şartlarına göre somutlaştırabilir misiniz?

Cevap: benzinde kullanacaksan şehir içi km.de 9-10 lt yakar. LPG de ise. Şunu söyleyeyim sana Ankara Alanya arası 560 km yolda bu yaz klima açık 86 TL yaktı. Fazla yakmaz emin olabilirsin.

2 arabada ESP var deniyor ama internette baktım ESP comfort modelde yok diye yazmışlar, ESP’ nin olup olmadığını nereden anlayabilirim.

Cevap: 2003 model comfortlarda kesinlikle ESP yoktur. Kandırılmayasın dikkat et.

3 arabanın hız göstergesi 260 ı gösteriyor, diğer pek çok 2003de son hız 220, bu son dönem çıktığı için böyle olduğunu düşünürsek aralarında daha başka ne gibi farklar vardır/ daha doğrusu bir fark var mıdır?

Cevap: vectra c kasalarda 1.8 motor dışındakilerin hepsinde kadran 260 dır. 1.8 motorda 220 dir.

4 arabanın plakasından hasar kaydını sorgulattım ama km bilgisi gelmedi, km bilgisini mesaj ile nasıl öğrenebilirim?

Cevap: bildiğim kadarıyla öğrenilmiyor.

5 arabayı alma aşamasında kontrol ettirirken nelere/nelerine dikkat etmem gerekiyor? Satan kişiye özellikle sormam gereken vectraya özel durumlar var mıdır?

Cevap: triger’i sorabilirsin 60 binde bir değişmesi gerekiyor. Ama emin olmak için aldığında değiştirebilirsin. Ben öyle yapmıştım. Şu an 300-350 TL gibi rakamlara özel servislerde değiştiriliyor. İyi bir ustaya göstererek aracı alabilirsin. Ufak tefek boyaları sorun etme yaşına göre normaldir. Tramerden sorgulat. Tanıdık bir sigortacın varsa eğer motor şasi plaka dan sorgulasın.

6 bu özellikteki bir araba için 23bin gibi bir rakam makul mudur? Bir sene sonra satmak istesem zararım olur mu?

Sana sadece şunu söyleyeyim. 2003 senesinde 23.500 e aldığım vectra c yi 2011 senesinde 23.500 den sattım. 5 senede araç değer kaybetmedi ve en önemlisi vectraların daha doğrusu Opellerin yüzü eskimiyor. Her zaman değerli. Seneye yine aynı fiyatlara satabilirsin.

7 tatil zamanları 800 km yol yapacağım, herkes bu arabanın uzun yolda süper olduğunu söylüyor ve bu kısmı beni cezbederken ağız birliği yapmışçasına çok yakar denmesi de ciddi şekilde düşündürüyor, yılın önemli bir kısmını şehir içinde geçirecek birisi olarak bu arabaya evet denir mi? cevap: kesinlikle evet.

8 özellikle kullanan arkadaşlar kullanımları esnasında sıkça arıza, bozulma vs. gibi problemlerle karşılaşıyorlar mı?

Cevap: 5 sene kullandığım vectra c de sadece 1 kez yolda arıza yaptı sol akis kesti. başka bir sıkıntı yaşamadım. Bakıma sokmama rağmen ustamın ilgisizlikle alakalıydı bu durum sonrasında ustamı değiştirdim.

Umarım yardımcı olmuşumdur.


SORU 29: 97 model vectra 2.0 cd otomatik vites alacağız. Araç 85.000 km de aracı gösterdik motorunda ve şanzımanında bir problem yok denildi. Buradan okudum olumlu ve olumsuz yorumlar çok sizin görüşleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler. LPG ne taktırmalıyız

CEVAP: biz 2 adet Opel vectra 2.0 cd otomatik kullandık biri 97 biri 99 modeldi. Süper araçlardır yalnız alırken şanzımana baktırın. 97 model olan vectramız bize şanzımandan dolayı baya külfetli oldu ama 99 model olan aracımız bir özel şirketin hususi kullandığı müdüründen almıştık. Mükemmel olarak çalışıyordu her aksamı araç 85.000 km’de diyorsunuz eğer gerçek km ise o fiyata süper bir araç yakıt olarak ise şehir içi 10.5 litre olarak yakıyordu benzinde.

CEVAP: LPG olarak tomasetto tavsiye ederim. Bende vectra b kullanıcıyım ve aracımda tomasetto takılı sorunsuz kullanıyorum düşünürseniz sizi montaj servisimizde ağırlamaktan mutluluk duyarım.

Aracınızın dijital bilgi ekranının tamiri mümkün pek masraflı bir iş sayılmaz o konu dada yardımcı olurum.

CEVAP: İstanbul’da yaşıyorsanız atiker bayii Asım ustayı arayın derim, pişman olmazsınız.


SORU 30: LPG li vectra c araca sizce tek tırnak, çift tırnak veya dört tırnak buji mi takılmalı her usta farklı bir şey söylüyor. Şuan üzerinde tek tırnak var.

CEVAP: Şu anki haliyle kalsın kardeş. Arabalarda en önemli etken orijinal halinde kalması, o nedenle her türlü parçası aynı türden alışılagelmiş şekilde devam. Sonra çok sıkıntı yasarsın her türden. Dayımız taktırır bir şey olmaz diye ama sonra ustalar alır parayı bendeki olay bu.


SORU 31: 99 Model Vectra b sahibiyim. Otomatik bagaj kilidinde problem yaşıyorum. Aracı 4 aydır kullanıyorum ilk aldığımda kumandadan kapılar ve bagaj otomatik olarak kilitleniyordu ama sonraları bagaj kilitlenmez oldu. Bir ara kendiliğinden tekrar düzeldi ve kilitlenmeye başladı ama son bir kaç aydır gene kilitlenmiyor. Anahtarla sorunsuz bir şekilde kilit işlevini görüyor ama gel gelelim kumandadan kilitlenmiyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir.

CEVAP: BAGAJ KİLİT MOTORUNU BEN DEĞİŞTİRDİM. SİZDE DEĞİŞTİRİN. Elektronik parçadır elbette arıza yapacak. Bende Opel Vectra B 2.0 16V CD OV 140HP 99 model aracı kullanıyorum. Elektronik arıza dışında hiç sorun vermedi. Hep yüzümü güldürdü. Allahtan mekanik sorun vermiyor. Zaten vermez vectra b ler özel yapım. Kronik bir sorunu yok.


SORU 32: 2000 model Vectra cdx e sahibim. araçta orijinal mercekli xenon far mevcut.

Farla ilgili söyle bir probleme sahibim, farlar yolu hiç güzel aydınlatmıyor. Farı yıkattım, içini temizlettim daha iyi oldu ama yetersiz.

Önceden iki arabamız vardı. Diğerinde mercek siz xenon far vardı orijinal gene, tek kelime ile aydınlatma süperdi, araç Mercedes’i.

Arkadaşımda golf 6 var.  orijinal farlar zaten güzeldi ama biz xenon ampul aldık, hem görüntü güzel oldu hem de aydınlatma ampulden bende almak istedim ama benim araca uymuyormuş. komple farı değiştirip Angel far taktırmayı düşündüm, o da muayeneden geçmiyormuş. Tak çıkar uğraşmak istemiyorum.

Şehir içinde hadi neyse dert olmuyor çoğu yerde ışık var ama yakın zamanda uzun yola çıkacağım ve genelde gece yolculuk ederim. Yoruldum bu farlardan ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP: ampulleri değiş veya Farın camları matlaşmış olabilir. Piyasada far camlarını eskisi gibi ışığı iyi geçiren hale getirdiğini söyleyen ürünler ve uygulamalar var. Belki işinize yarayabilir.


SORU 33: Arkadaşlar arabam 2007 model Vectra C COMFORT. 

Normalde klima dışında sıcak veya soğuk üflemesi yapıyor, fakat klima açık iken klimanın soğutabileceği kadar soğuk üflemiyor hatta kapalı gibi neredeyse sıcak üflüyor.

Bugün gaz basıldı ve kaçak kontrolü yapıldı. Her hangi bir kaçak yok, kompresörde çalışıyor. Klimayı ilk çalıştırınca 30 sn. kadar buz gibi üflüyor. yani klima çalışıyor sonra klima soğutmuyor, kaputu açıp baktığımızda o boru buz gibi soğuk, kompresörde olabileceğini söylediler. dışarıdan çalışıyor ama içinde sıkıştırma yapmıyor olabilir dediler, bu arada speedy de söylediler bunları, Opel’in kendi servisi yok bulunduğum ilde. Forum sitelerinde klima sorunu olanlara polen filtresinden olabilir demişler fakat onu da şimdi denedik hiç bir şey fark etmedi zaten filtre yeterince temiz.

Sizce ne gibi sıkıntısı vardır?

CEVAP:


SORU 34: Opel Vectra 2.5 CDX Hakkında Bilgi? Aracı binenler nasıl araçtır motorun her hangi bir sıkıntı oluyor mu?

CEVAP: Bende 2.0 motorlu CD modeli var çok memnunum yakıt öyle aman aman diyeceğim kadar değil doğandan şahinden az yakıyor konfor hız çok iyi tavsiye ederim.

CEVAP: Arabam 98 model cdx manuel vites. Şu anda göstergede ortalama tüketim 12.8 l/100 km. Bu benim kullanmam ile eğer eşim kullanırsa 13-14 olabiliyor, ama gaza bastığında seni koltuğuna yapıştırıyor. Diyeceğim kullanması zevkli. üzerinde bulunan 6’lı cd çalar, cruise kontrol, deri koltuklar, sunroof gibi eklentiler yeni nesil arabalarda ayrıca para verilerek alınabiliyor.2003 yılında vectra 2.0 cd arabamı satıp aldım bu makineyi, satmaya da kıyamıyorum açıkçası gazda taktırmak istemiyorum oğluma verdim hafta sonları kullanıyor ben ise araba kullanmaktan sıkıldığım için scooter ile gidip geliyorum artık işime.


SORU 35: Vectra C kasa 1.6 larda 2003-2006 arasında Z16XE kodlu motor kullanıldı. Bu motoru kullanan Vectraların fabrika verisi yakıt tüketimi:

Şehir içi: 10.2

Şehir dışı: 5.9

Ortalama: 7.5

 

Bu değerler gerçekle ne kadar örtüşüyor? Vectra C 1.6 kullanan arkadaşlar siz 100km de kaç lt benzin tüketiyorsunuz?

CEVAP: Aracım 2004 Vectra C Elegance 1.6 16V 98.654 km de Brc kit var. Simit tank 83 liraya fullendi 2.10 x 39.5 litre Şehir içi kısa mesafe dur kalk soğuk motor vs şartlarında 345 km gitti. Bu hesaba göre km de 240-250 kuruş hatta benzini de ilave edince 280 falan yakmış. LPG tüketimi 11.4 / 100 km.

CEVAP: Şehir içi:9.6

Şehir dışı:5.6

Ortalama 7.1


SORU 36: Arkadaşlar bir tane vectra b2 kasa almayı düşünüyorum 2001 model 2.2 dti 145binde araç full deri döşeme, sunroof vs. fakat yakıtı nasıldır bilemiyorum o yüzden kararsız kaldım yoksa 2.0 benzin +LPG mi tercih etsem

CEVAP: Vectra b2 kasanın 2.2 dti si yok vectra c kasanın 2.2 si var b kasaların dizelleri 2.0 dtı dir fazla tasarrufu yoktur bu motorun eski dizeldir yeni dizeller gibi az yakmaz. Çok sesli çalışır. İmzamda olan 2.0 tüplüyü tavsiye ederim sorunsuz 25o ye kadar çıkar motoru performanslıdır ok gibi aniden fırlar, şehir içi 25 kuruş şehir dışında 20 kuruş yakar LPG de.

CEVAP: peki 2.0 ların benzin ve LPG de yakıt tüketimleri nedir bir arkadaşımda vardı benzinde şehir dışı 6.5lt/100 ve şehir içi 12lt/100 LPG de ise şehir dışı 8lt/100 ve şehir içi 13-14 gördüğünü söylemişti. Performansı üretim yılındaki hacmine göre oldukça iyi test etmiştim.


SORU 37: 1- Arkadaşlar Önden Lokurdu Şeklinde Ses Geliyor Direksiyonda da Hafif Boşluk Var Neden Yapar?

2- Motor Arıza Lambası Sürekli Yanar mı Tüpte?

3- Bozuk Yolda Sola Çekme Olayı Var Düz Yolda Bir Sorun Yok Alt Takımlar Sağlam.

2001 Elegance 1.6

CEVAP: Vectra B’lerin ön süspansiyonlar ses yapar. Çok aşırı değilse ön süspansiyonlardan gelen ses normaldir. Direksiyondaki boşluk nasıl bir boşluk yukarı aşağı mı oynuyor yoksa biraz çevirdikten sonra mı lastikleri döndürmeye başlıyor?3. sorun ise gaz ayarını güzel yapan bir yer bulursanız gazda arıza lambası yakmaz. Aracın gaz ayarı iyi değilse lambda sensörü arızası gösterir.

CEVAP: Arkadaşım ses direksiyon mafsalından yapabilir. Rot balanscıya git onlar söyler. İyi ihtimalle mafsal kötü ihtimalle direksiyon kutusudur. Ama sanırım mafsal. Arızalı ise ses ve boşluk yapar. Çekme içinde rot balans ayarı yaptır. Arıza lambası LPG den yanmaz arıza vardır. Bilgisayara bağlat.

CEVAP: Sorunlarınız oldukça basit ve bende yaşadım.

Tüpte arıza ışığının yanmasının sebebi hava debimetresi ve enjektörlerdendir. Bunları değiştirin düzelecektir. Ben pis gaz aldığım için aynı sorunu yaşadım. Yolda sola çekmesi rot balans ayarıyla yâda lastik hava basınçlarıyla alakalıdır. Ön takımdan ses gelmesine anlam veremedim benim aracım normal vectralara göre daha yere yakın spor ve hiç ses gelmiyor.

 Vectra B Sorunlarım


SORU 38: Bende 93 model 2.0 i vectra gl vardı. Satıp 2000 model vectra cdx aldım. Ama performanstan şikâyetçiyim. Neden mi?

1993 model vactra = 2000 cc / 115 hp / 1180 kg

2000 model vectra = 2000 cc / 136 hp / 1248 kg

( teknik veriler böyle )

Ama ters orantılı sanki 93 vectra kalkışta 2000 cdx e göre çok daha iyiydi. Ben bir türlü anlayamadım.

Aracı alalı 1 hafta oldu. İlk sürdüğümde şaşırdım duruma. Hemen sanayiye sokup baskı-balata, triger, hava filtresi, yağ gibi performansı etkileyen her şeyi yeniledim

Sonuç mu?

İlk haline göre daha iyi ( arkadaşlar beğendiler ) fakat 93 vectra ma göre daha düşük.

Herkes cdx süperdir uçar tutamazsın diyordu. Aldık ama 93 vectra göre kalkışlarda yavaş kalıyor.

cdx kullanan arkadaşlara soruyorum?

Aracın karakterimi böyle, yoksa benim aracımın da mı bir şey var?

Not; sanayide 2000 model otomatik vites cdx sahibiyle konuştum. Kalkışlarda süper falan dedi. Bir deneyelim dedim, benim araç onunkine göre kalkışta daha iyiydi.

Kafam karıştı iyice, bilen arkadaşlardan yorumlar bekliyorum.

CEVAP: Corsa, astra, vectra ve omega kullanmış bir insan olarak;

1-Mucize olmadıkça EGR valfi 7 yıl gitmez, yakınlarda değiştirilmiş olsa bile en azından temizlet.

2-4 buji değişti mi?

3-Benzin filtresi değişti mi?

4-Enjektörler özel solüsyon veya ultrasonla temizlendi mi?

5-Gaz kelebeği temizliği bu araçlar için de geçerli galiba.

6-Yedi yıllık bir araba ”carbon clean” isteyebilir.

Basit hesaba göre güç/ağırlık oranına bakarız ama unutmamalı ki;

1- Arabanın aerodinamik (cw) katsayısı önemlidir, özellikle yüksek hava direnci arttıkça.

2- Arabanın jant ve lastik ölçüleri önem taşır, özellikle ilk hızlanmalarda.

3- Arabanın vites oranları ve son dişli oranı hem akselere de hem de son hız da son derece

önemlidir. Örnek(yanlış hatırlamıyorsam) eski kasa hızlanma 10,5 saniye 195 km/h son hız.

Yeni kasa 10 sn. 215 km/h yaklaşık.

4- Eğer yan yana araba kaldırıyorsan sürücüler arası fark ve yolun kalktığı tarafta etkendir.

CEVAP: Bende hem 93 vectra 2.0 i gl ve 97 vectra cd kullanmış biri olarak söylüyorum.

Bakımların yapılmasıyla farkı göreceksiniz ama ilk kalkışlardaki yani düşük devirdeki performans farkı eski aracınızın 8v yenisinin de 16v olmasıdır 8v araçlar alt devirlerde her zaman 16v araçlara göre daha istekli devirlenir 16 supapın farkından biraz üst devirlerde faydalanırsınız.

CEVAP: Arkadaşım senin 93 model vectran karbüratörlü olduğu için kalkışta bastığın kadar gaz alıyordu ve doğal olarak daha iyi kalkıyordu ama 2000 modelde ise enjeksiyon var yani kalkış devirlerine göre belli bir gaz püskürtüyor makine o yüzden biraz daha yavaş kalkıyor olabilir ama yüksek devirlerde daha iyi bir performans sağlar.


SORU 39: Aracım Opel Vectra 2004 c kasa aracı ilk çalıştırdığım 10 saniye bir sürtme sesi geliyor ondan sonra kesiliyor bunu 6 8 saat araba durduğu zaman yapıyor peş peşe çalıştırdığımda yapmıyor. Teşekkürler ederim.

CEVAP:


SORU 40: Selamın aleyküm arkadaşlar araç 2007 confort C2 kasa aracın tüpünü fullediğimde 100 km hızı geçmiyor sonra stop edip çalıştırdığım zaman hiç bir sorun olmuyor takı bir daha LPG deposunu fulleyene kadar sorun mu var varsa nedir?

CEVAP:


SORU 41: 2006 vectra c aracım ilk çalıştığında gaza geçince stop ediyor veya stop edecek gibi oluyor. Sebebi nedir?

CEVAP: LPG ısısı yükseltilmeli, LPG diyaframıyla enjektörler kontrol edilmeli (kaçak kontrolü)


SORU 42: 1.6 vectra aracım var. Genelde uzun yolda kullanıyorum aracımı. Sabah çalıştırıp stop etmeden gidip geri gelebiliyordum. Sorun yoktu. Şimdi 1 haftadır şehir içi çok fazla kullandım. Kısa mesafelerde durup bir daha çalıştırdığımda asla çalışmıyor. Yarım saat durunca ancak öyle çalışıyor. LPG yok bu arada.

CEVAP: Isı müşürün arızalı. Araç soğukken tek marşta çalışır. Isındığı zaman stop eder. Veya tekleme yapar soğuyana kadar da çalışmaz.

CEVAP: Bobin arızası olabilir.

CEVAP: Benzin regülatörü değişecek.


SORU 43: Yolda giderken aniden stop Edip arıza lambasını açtı şu anda sarsıntılı çalışıyor 3000 devri geçmiyor başına gelen oldu mu hiç neden yapar?

CEVAP: Yüksek ihtimalle bobin yanmış araç 3 pistona düşmüş o şekilde en yakın sanayiye gidebilirsin bir şey olmaz.

CEVAP: Bobin ve buji sorunun. Yüksek ihtimalle 0301 hata kodu çıkacaktır sende.


SORU 44: Boğaz kelebeği temizliğinde adaptasyona gerek var mıdır pc ile?
CEVAP: Pc de yoktur boğaz kelebeği adaptasyonu.
CEVAP: Boğaz kelebeğini temizlerken kelebeğin açısını bozmadınsa gerekmez ama açısını bozdunsa ki o zaman pc bağlamadan yapman gerekir.
CEVAP: Şu şekilde teybin orijinal ise kodunu bul yoksa kod istet ama teybin kod yoksa gerekmez. Eksi kutup başını sök yarım saat bekle sonra tak kontağı yarım aç ışıklar söns0n marşa basmadan geri kapat ve bu ile mi 7 sefer yap 8 ciye marş basabilirsin bu şekilde adaptasyon oluyor bilgine.
CEVAP: teyp olmaz sa olmaz mı ustam?
CEVAP: Hayır onu demek istemiyor orijinal ise kod isteye bilir demek istemiş.
CEVAP: Rolantide klimayı aç kapat yaparak yapılabiliyor. 8-10kez açıp kapatıp her açma ve kapamada10saniye bekleseniz yeterli.


SORU 45: Aracım gazi kesince sanki fren yapar gibi basıp bırakıp neden yapar abi sıkıyor bırakıyor gazı kesince.
CEVAP:


SORU 46: Herkese hayırlı günler aracım 2001 model 1.6 comfort z16xe motor aracımın son zamanlarda bir sıkıntısı var siz değerli abilerim ve arkadaşlarımdan fikir almak istedim.
Araç çoğunlukla tek marşta alıyor ama bazen marş almıyor ve süre uzuyor süre uzadığı zaman rölantide dalgalanma ve stop etme yapıyor ama stop edip tekrar çalıştırınca bu sıkıntı olmuyor bunun sebebi ne olabilir?
İşlem olarak aracın beyni söküldü komple kontrol ve tamir edildi krank sensörü değişti boğaz kelebeği temizlendi ve tekrar kalibre edildi ateşleme sisteminin elektrik tesisatı komple kontrol edildi enjektörlere gelen elektriğe kadar bakıldı.
Birde bu sorun egzoz contasından yapabilir diye bir yerde okumuştum acaba buda olabilir mi?
Yardımcı olabilecek varsa eğer çok sevinirim.
Not: Araç arıza lambası yakmıyor ve tüp tesisatı komple elektrik aksamı dahil iptal edildi araç benzinde kullanılıyor
CEVAP: 15-20 dk beklemelerden ve sabah marşlardan sonra geç çalışma ve dengesizlik varsa ama çalıştıktan sonra kontağı kapatıp iki üç dakika yada hemen kontağı çevirince tekte alıyorsa enjektörlerden damlatma yapan var mı kontrol et usta sabah motor soğukken bujileri sök ağızlarında yaş benzin yada benzin kokusu varsa enjektör kaçırıyor olabilir hiç koku ve anormal renk olmaması gerek
CEVAP: Bekleyen pistonların üstüne damlayan benzinler ilk çalıştırmada zengin karışıma sebebiyet verip aracı boğuyor ve damlayan yanmadan çalışmıyor
CEVAP: Düzeltiyorum eksantrik devir sensörü olduğunda araç çalışmıyor veya baya sarsıntılı ve gitmeyecek şekilde zorla calışıyor deneye bilirsin yukarıdan fişini çek çalıştırmayı dene o şekilde aynımı farklı mı o şekilde anlarsın tek tek soketlerini takip edip bul sök o şekilde çalıştır hangisinden olduğu o şekilde bulabilirsin
CEVAP: Bende benzer bir sorun vardı aracım 2.0 20xev motor aynı şeydir diyemem ama araç bazen marş basıyorsun yarım masta alıyor bazen basıyorsun baya uzatıyor marşı ama bende motor arıza lambası arızalıymış lamba patlamış onu değiştirdim bu sorunu yaptığında arıza lambası yakmaya başladı sende kontrol et kontağı açtığında arıza lambası ilk başka yanıp araç çalışınca sönmesi gerekiyor belki lamban patlaktır emin ol ondan bide bu sorun yapma sebebi bende bujilerin orda olan krank sensorunden yapıyordu değiştirdim (markalı bir şey olması lazım önemli )Siemens olabilir sorunum düzeldi şuan da yapmıyor konum senserunu biraz anlıyorsan sok çevresini temizle kablosunu kontrol et yağ su vs geldi ise ondan da yapar ama bu sorun yüksek ihtimal eksantrik konum sensorunden çünkü başka bir şey olsa sürekli yapar ateşleme olsa sürekli olur veya benzin pompası olsa sürekli olur ,krank sensörü olsa araç çalışmıyor veya baya kötü çalışıyor ve sürekli yapar
CEVAP: Arıza lambası sağlam patlak değil ilk çalıştırma da yanıyor sonra sönüyor ama dediğiniz olabilir onu da değiştireyim bir.


SORU 47: 2.0 gls aracım var öğlen hiç bir şey yok ama akşam bırakıp sabah kalktığımda aracın altı hep su oluyor ve suyu boşaltıyor neden ola bilir
CEVAP: Benim başıma da geldi kalorifer peteğinin oringinden kaçırıyormuş söktüm yarın oring alıp değiştireceğim sende kontrol et istersen
CEVAP: Suyun nerden geldiği önemli araba soğuyunca damlatıyordur onu takip etmen lazım ezbere konuşmak doğru olmaz.
CEVAP: Aynen ustam soğukken boşaltıyor.
CEVAP: İçeride su ben biraz termostattan şüphelendim bu aracın termostatı motorun arkasında mı
CEVAP: Temiz bir yere koy arabayı yağ su olmayan altından akıttı yer belli olur ıslak olur tam nereden akıtıyor ahtapot hortumu da olabilir ön yolcu koltuk da su var mı paspasın oldu yerde orda varsa Kalorifer peteği de olabilir.
CEVAP: Ustam şöyle deyim sana sabah işe giderken 10 km yol yapıyorum saat 8 de basıyorum marşa şirkete gidiyorum bırakıyorum aracı saat 5 e kadar yatıyor hiç bir su atma yok akşam eve geliyorum çıkar gezersem saat 11 de geri stop ediyorum sabah kalkıyorum arabaya bir bakıyorum altı hep su.


SORU 48: Araba fan açmadı galiba 95 di hararet stop ettim. 5 dk sonra geldim çalıştırdım hararet tavan yapmıştı. Baktım su yok açtım koydum düzeldi çalışıyor fakat stop edince boğaz kelebeğinin altından suyu olduğu gibi boşaltıyor sorun nedir acaba ?
CEVAP: Ahtapot hortumu patlatmış araç. Conta yakmadan git değiştir.
CEVAP: Başka yerde arama hatayı araba motor blok tapasını atmış büyük ihtimal onlar çürümüş olur çünkü tenekeden olur
CEVAP: Ahtapot hortum var motor arkasında hortumlar patlamış geçen gün bende değiştirdim 2700 tl hortum. Marşa bile basma.
CEVAP: Motor arkasında altta 3 çatal hortumu kontrol et suyu alttan ilerde motorlu çalıştırma, eline motoru alırsın ben yaşadım sen yaşama.


SORU 49: Selam arkadaşlar. 20ne motor kodu 94 vectra arka sol fren zayıf tutuyor. Arka merkezler (kaliper) bakımı yapıldı, fren balataları ve yağı değişti. Biraz düzeldi fakat teste girdik yine sağ tarafa göre az tutuyor. Arka sol tarafa giden fren borusu hangisidir? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

CEVAP:


SORU 50: Bende 97 model cd var ve yol mesafem genel olarak şehir içi. Günlük sıcaklıklarda 25 ile 35 derece. Aracım bir yerden bir yere giderken genelde fan açıyor normal mi? Uzun yolda açmıyor. Bir de aracı yeni aldım. İlk arabam. Bana tavsiye verebileceğiniz bir şey var mı?

CEVAP: Fan çalışırken ya da hararet göstergesi 90 çizgisindeyse aracı fan açıp kapatana kadar stop etme. Çünkü 90 da iken stop etin mi ısı 130 a kadar çıkıyor. Fan açıkken de stop etsen fan devreden çıkar ve aynı durum olur. Bu da ilerde ya hortumu yâda üst kapağı zedeler.




2 thoughts on “OPEL VECTRA ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

  • Ağustos 11, 2023 tarihinde, saat 5:31 am
    Permalink

    Selamın aleyküm arkadaşlar araç 2007 confort C2 kasa aracın tüpünü fulledigimde 100 km hızı geçmiyor sonra stop edip calistirdigim zaman hiç bı sorun olmuyor takı bı daha LPG deposunu fulleyene kadar sorun mu var varsa nedir

    Yanıtla
  • Haziran 5, 2024 tarihinde, saat 8:56 pm
    Permalink

    Aracım Opel Vectra 2004 c kasa aracı ilk calistirdigimda 10saniye bir sürtme sesi geliyor ondan sonra kesiliyor bunu 6 8 saat araba durduğu zaman yapıyor peş peşe calistirdigimda yapmıyor. Teşekkürler ederim

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korumları!