Oto Arıza Çözüm

Tüm marka ve model araçların arızalarına çözüm bulun. GÜNCEL SORU-CEVAP SAYISI: 5100

Oto Arıza Çözüm
DACİALOGAN

DACİA LOGAN ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

SORU 1 : Aracım 2011 model  hararet göstergesini tam olarak anlayamadım. örneğin  karlı havada 4 km yol gittim ama durduğumda hararet çizgileri en üste gelmesine rağmen hararet ikaz lambası yanmadı. aracım hararet yapmışsa nasıl anlayacağım?

CEVAP :  Bildiğim kadarıyla 4 çizgi 90 dereceye denk geliyor. 4 çizginin üstü sıkıntı olabilir. 


SORU 3 : Dacia Logan Sedan araçlarda bagajı içeriden açmak için tesisat yapıyorlarmış. İsmini adresini bilen var mı?

CEVAP :


SORU 4 : Dacia Logan 1.6 ambiance pack aracım için yeni teyp almıştık. Elektronikçi arkadaşla taktıktan sonra baktık ki hız göstergesi çalışmıyor. Nerede hata yapmış olabiliriz?

CEVAP :


SORU 5 : Dacia logan mcv aracımın kısa farlarının çalışmadığını fark ettim. Uzunlarda sıkıntı yok ama kısalar hafif bir aydınlık verecek düzeyde yanıyor. Voltajı falan mı düştü acaba? Sigortaları kurcalasam mı?

CEVAP : Bence rastgele sigorta değiştirme beyne kalıcı verirsin. Servise danış.


SORU 6 : Dacia Logan MCV aracımda geçen gün arabayı çalıştırdığımda tuhaf bir ses geldiğini fark ettim. Ustaya gösterdim gergi kütüğünün değişmesi gerek dedi. Bende araştırdım fiyat biraz yüksek. Merak ettiğim konular gergi kütüğü tam olarak ne işe yarar ve bozulması durumunda nerelere zarar verir. Ayrıca neden arızalanır. Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

CEVAP :


SORU 7 : Dacia logan 1.6 2011 motor arıza lambası soru MERHABALAR DACİA LOGAN 1.6 MPI ARACIMIN 1 HAFTADIR MOTOR ARIZA LAMBASI YANMAKDA AÇIKCASI ÇOK TEDİRGİN OLDUM BU KONUDA BAZI FORUMLARI ARAŞTIRDIĞIMDA KORKULACAK BİŞEY YOK DİYE YAZILAR OKUDUM AMA YİNE ENDİŞE VAR Bİ KAÇ GÜNE SERVİSE GİDİCEM GÖSTERİCEM DAHA ÖNCELERİ BU KONU HAKKINDA DENEYİMİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA YARDIMCI OLABİLİRLER Mİ ? BU ARADA ARAÇ LPG Lİ 2011 1.6 MPİ TŞK LER

CEVAP : evet maalesef sanayi nede bir yere gösterdim araç da sıkıntı yok dedi ışığı bozuk dedi.


SORU 8 : arkadaşlar merhabalar. 2005 model loganım var LPG’ li. bu anlatacağım başıma 4 seferdir geliyor. şimdi marşa bastığımda pat diye bir ses geliyor ve hava filtresinin bulunduğu plastik kasnak var bu kasnakla gaz pedalı bağlantılı. bu patlama sesinin ardından kasnağın motora sabitlendiği ayakları kırılıyor ve kasnak yerinden çıkıp gaz pedalı aşağı düşüyor. her seferinde de kasnağı değiştirmek gerekiyor. bu sorun neden kaynaklıdır acaba bilgisi olan var mı.

CEVAP :


SORU 9 : Arkadaşlar Loganı aldığımızda üstünde debica passio 88t lastik vardı bu lastik hakkında bilginiz var mı nasıldır stepne de bir tane var bir tanede daha alıp ikilemeyi düşünüyorum ?

CEVAP : Yeni Stepway aracıma kışlık lastik olarak Debica aldım, henüz kullanmadım ancak çok yumuşak hamurlu lastikler üreten Goodyear tarafından üretilen bir marka.

CEVAP : Henüz buzda – karda deneme imkanım olmadı ancak yağışlı havadaki, derin su geçişlerindeki, çamurdaki ve kuru zemindeki genel özelliklerini beğendim, bu markayı bundan sonra takip edeceğim.


SORU 10 : Dacia Logan . Araca hafif bir modifikasyon düşünüyorum . Araç rengi koyu füme , jant lastikle başlamak istiyorum . Geniş taban V lastik atacak üstüne 205/50/16 mı 195/50/16 mı ? Ve 17 inç olursa bir sıkıntı olur mu ? Lastik markası önerisi de istiyorum

CEVAP :


SORU 11 : göstergedeki şu işaret sürekli yanıyor, sorun ne olabilir acaba?

 göstergedeki şu işaret surekli yanıyor

CEVAP : Dizel Partikül Filtresi.
90-100 km hızlarda 1 saat kadar kullanmanız, DPF rejenerasyonu yapar, ve DPF deki partiküller yakılır…

CEVAP : arkadaşım o işaret
eğer aracın dizel ise mazot filtresinde
su olduğunu gösteriyor
filtreyi temizlettir yada değiştir söner.


SORU 12: Kayınpederimin Logan (sedan) aracı var. Arka koltukla arka cam arasındaki bölmede bulunan (bu bölme ne isimle ifade ediliyor bilmiyorum) alana iki adet hoparlör almayı düşünüyorum. Buradakiler patlamış sanırım bana öyle demişti. Şimdi sorunum bu hoparlörlerin ebadı. Yani oval mi, yuvarlak mı ve kaç cm olarak geçiyor. Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Sizlerden gelecek cevaba göre internetten tedbiren belirlediklerim arasından bir tanesini sipariş vereceğim. Saygılar.

CEVAP: Ben ön kapılardakini 13,5 ile değiştirmiştim.


SORU 13: Dacia araçlarda kullanılan 1.5 dci motorların bakımı kaç km de bir oluyor? 20.000 km diye duydum ama bana biraz fazla geldi. Doğruluğu nedir acaba?

CEVAP: 2011 den itibaren 20bin veya 1 yıl.

5w40 tam sentetik yağ kullanılır.

CEVAP: Aynen öyle. 20000 km ya da 1 yıl. Hangisi önce dolarsa. Bence de 20000 km çok fazla. Hatta mazot filtresi 40000 km ya da 2. Yılda değişiyor.


SORU 14: Dacia da MPI motor ne demek?

CEVAP: Çok noktalı Enjeksiyon sistemi. Motor kabinine daha az yakıt gönderme sistemi. Sanırım yakıt artmayacak hepsi yanacak demektir.


SORU 15: Bir yakınıma aldığımız 2007 Logan Dci ile derin su geçişi sonrası hız göstergesi çalışmamaya başladı. Aracı sanayiye götürdük “okuyucusu bozulmuş” dediler, değiştirildi ancak gene çalışmadı, yetkili servise götürüldü ve tüm kontrolleri yapıldı ancak gene de sorunun kaynağı bulunamadı!

Sizce sebep ne olabilir, yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

CEVAP:


SORU 16: Bugün 2011 1.6 LPG li dacia logan baktım aracın kilometresi 32000 de fakat direksiyonun üst kısmı bayağı aşınmış (adam simit koymuş)ve araç İstanbul plakalı olmasına rağmen lastikler bitmiş. Aracın üzerindekiler orijinal lastikleri. Ön kaputta ufak tefek taş izi var ama fazla yok. Beni tedirgin eden lastikler ve direksiyon. İnternete baktım dacia lar da aşınmış direksiyon var ama lastiklere ne demeli.

CEVAP: Sandero sahibi arkadaşım var direksiyonu 30 km de soyulmaya başladı. Lastikler kullanımla alakalı, Km düşürülmüş yada düşürülmemiş demek zor yani bu verilerle

Araç büyük ihtimalle serviste bakım görmüştür. En iyisi servisten km ve tarih bilgilerine bakmak.

CEVAP: Arkadaşım daciaları bilmem ama direksiyonun aşınması, vitesin aşınması, ve pedalların aşınması genel olarak 100.000 km de olmaya başlar. Araçtan araca değişir tabi ki de ama 90-100.000 den aşağı pek olacağını sanmıyorum. Siena aracımda 130.000 de başlamıştı direksiyon aşınması, Marea mda 70.000 de hala bir şey yoktu. C1 imde 40.000 de ilk günkü gibi duruyor, Omega m da ise 200-250.000 de aşınmalar başlamıştı. Hatta omega mı satarken muadil arkadaşlar 100.000 km diye ilan vermiş ama direksiyonu sanki fare kemirmiş gibi duruyordu. Kesinlikle servise götür ama onlara da çok güvenme derim.


SORU 17: Arabalar hakkında konuşma yapan gruptakilerden biri ‘yakıt pompası yakıt deposunun içinde olan araçlarda yakıt seviyesinin çeyreğin altına düşmemesi gerektiği aksi halde pompanın arızalanacağı söylendi, nedeni de seviye düşünce pompa kuru çalışır ve arızalanırmış. Sanderolarda yakıt pompasının nerede olduğunu bilen var mı?

CEVAP: Logan’lar da kaputun altında. Sandero’lar da da heralde öyledir. Yakıt pompası benzin deposunun içinde olan da mı varmış. Oto tamircisi bana yakıt pompasını gösterdi. Öyle depoya filan sığacak gibi bir şey değil.

Yalnız şöyle diyorlar. Diesel araçları yakıt miktarı dipte iken kullanmayın. Yakıt pompası dipteki yakıtı çekebilmek için fazla ısınır. Bu da arızaya sebep olur.

CEVAP: 2006 logan 1.4 te arka koltuğu sökünce ufak bir kapak var. Onun içinde benzin pompası.


SORU 17: Arabalar hakkında konuşma yapan gruptakilerden biri ‘yakıt pompası yakıt deposunun içinde olan araçlarda yakıt seviyesinin çeyreğin altına düşmemesi gerektiği aksi halde pompanın arızalanacağı söylendi, nedeni de seviye düşünce pompa kuru çalışır ve arızalanırmış. Sanderolar da yakıt pompasının nerede olduğunu bilen var mı?

CEVAP: Logan’lar da kaputun altında. Sandero’lar da da her halde öyledir. Yakıt pompası benzin deposunun içinde olan da mı varmış. Oto tamircisi bana yakıt pompasını gösterdi. Öyle depoya filan sığacak gibi bir şey değil.

Yalnız şöyle diyorlar. Diesel araçları yakıt miktarı dipte iken kullanmayın. Yakıt pompası dipteki yakıtı çekebilmek için fazla ısınır. Bu da arızaya sebep olur.

CEVAP: 2006 logan 1.4 te arka koltuğu sökünce ufak bir kapak var. Onun içinde benzin pompası.


SORU 18: Logan MCV 1.5 75 bg. Araba 5 kişilik. Arabada iken sis farını nasıl açıyoruz ve yol bilgisayarını açıyoruz (100 km/litresini gösteren)?

CEVAP: Aracınız blackline mı yani dolu paketse yol bilgisayarı mevcuttur oda sağ kolun baş kısmında bulunan butonda mevcut sis farı da sol kolun orta kısmındaki kademededir.

CEVAP: Bir tık ön ikincide arka sis yanar.


SORU 19: Arkadaşlar 2005 model Dacia logan var bende. Durduk yere LCD ekranın ışığı söndü ve yanmıyor. Yazılarda sıkıntı yok yazılar yine yazıyor ancak turuncumsu ışık söndü. Neden olmuş olabilir ne yapmam lazım? Çok panik oldum.

Lütfen bir yardım edin.

CEVAP: Muhtemelen smd ekran ledi zarar görmüştür. Forumda konusu vardı yol bilgisayarını sök kartın üzerindeki ekranın smd ledlerini yenileriyle değiştir kart üzerinde bir hasar yok ise muhtemelen sorun çözülecektir. Elektronikten anlamıyorsanız elektronikten anlayan oto elektrikçiye gitseniz daha iyi olur.


SORU 20: 2 AY ONCE DACIA LOGAN MCV 1.5 DCİ ALDIM FAKAT ARACIM COK FAZLA YAKIYOR. 40 BIN BAKIMI YENI YAPILMISTIR LUTFEN KONUYLA ILGILI BILGI

CEVAP: BENDE 28.000 KM DEALDIM SU AN 67.000 KM DE 2010 MCVM VAR

VE GENELDE 5.3 – 5,6 LT ARASI YAKIYOR

SEHİRLER ARASIDA 4,8 – 5,0 LT ARASI

VE HER DEPODA FULLENİP DEFALARCA TEST EDİLMİŞTİR

NERDEYSE GUNDA 100 KM GİBİ YOL YAPIYORUM

SENİN NASIL BU KADAR AZ YAPTIĞINI ANLAMADIM

YAKLAŞIK 250 KM YAPMAN LAZIM 90 KM KAYIP ÇOK FAZLA

YALNIZ IŞIKTAN IŞIGA OLÇÜM YAPMA YANILIRSIN.


 



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korumları!