VOLKSWAGEN GOLF ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

SORU 1 : Volkswagen golf 1.4 tsi. Aracım gaz  yememeye başladı. 25 –  30 km-h sakin kullandım düzeldi. Daha sonra tekrar aynısı oldu. Sonra yolda giderken egsoz sistem arızası (çeşme işareti)  uyarısı verdi. Ustaya sorduk turbo şarj veya kompresör değişecek dedi. Ne olabilir sizce?

CEVAP : Sorun çözüldü. Devir daim pompası arızalıymış.


SORU 2 : 2014 Volkswagen golf aracım var. Uzun zamandır start /  stop kapalı olarak kullanıyordum. Şu sıralar açık kullanıyorum ve durduğumda gaza basınca devreye giriyor ama titreyerek çalışıyor ve stop ediyor. Tekrar gaza basıyorum ya çalışıyor yada çalışmaz ise  manuel olarak çalıştırıyorum. Bu problem her  7-8 start stop duruşunda 1 anca oluyor. Bugün yolda giderken araç sallanmaya başladı ve start / stop hata ikazı ile birlikte motor arıza ikazı verdi ve sarsılmaya başladı.  Sebebi ne olabilir?

CEVAP : Sarsılma sorunu ateşleme bobini ile ilgiliymiş. Diğer sorunlar devam ediyor.


SORU 3 : 2015 model  golf aracımın ön camı  çatladığı için yetkili serviste değiştirildi. Cam değişiminden sonra buğu problemi yaşamaya başladım. Ama servis buğunun, cam değişimi ile ilgili olmadığını söylüyor? Sorun ne sebepten olabilir?

CEVAP :


SORU 4 : 97 binde 2006 model Volkswagen golf 1.6 fsi yarı otomatik aracım bazen çalışır çalışmaz hararet ikazı veriyor, bazen de vermiyor. Motor yağını ve suyunu kontrol ettim. Yedek su deposunu ve müşürünü değiştirdim sorun çözülmedi. Bu arada hararet 90’ nı geçmiyor. Sorun ne olabilir?

CEVAP :


SORU 5 : Volkswagen Golf 1.4 tsi aracım var. Egzoz arızası ışığı yandı (çeşme gibi olan). Yolda giderken ara gazı verdik, gaza fazla dokunduk galiba devir baya yükseldi sonra da yandı. Benzinden midir nedir. Neden olabilir bu durum?

CEVAP : Devir daim pompası arızalı çıktı, değişerek çözüldü.


SORU 6 : 2006 model Volkswagen golf 1.6 FSI aracımdan farklı sesler gelmeye başladı. Dizel aracın normal çalışma sesi gibi. Neden olabilir?

CEVAP : Sanayide usta baktı.  5. ve 6. vites dişlileri yenmiş dedi. Değiştirdik ses kesildi. 


SORU 7 : 2004 Volkswagen golf 5 midline triptonik aracımda çift yönlü klima var ama şoför tarafına soğuk üflemiyor. Diğer taraf gayet iyi soğutuyor. Şoför tarafı her zaman sıcak üflüyor. Sorun ne olabilir?

CEVAP : Torpidonun altını açıverdiler, birde baktık ki yetkili servisin kesin değişecek dediği motorunun fişi çıkmış. Her denilene inanmayın. Şuan süper soğutuyor. 


SORU 8 : 2005 model Volkswagen golf 1.6 tiptronic aracımda klimada econ tuşuna basınca (klima 3. kademeden yüksek ayardaysa) cır cır ses geliyor. Fan üfleme kademesini bi tık düşürünce ses yavaş yavaş azalıp kayboluyor. Bu durumu yaşayanlar çokmuş. Kronik bir arıza mıdır yoksa onarımı var mıdır? 

CEVAP :


SORU 9 : 2003 model VW golf 4 1,6 16 v otomatik aracımı yeni aldım ve otobana çıktım. Araç 100 den sonra benzinde de gazda da gaz yememeye başladı. 100-120 yi asla geçmiyor. Gaza yüklendikçe de silkelemeye başlıyor. Neden olur?

CEVAP :


SORU 10 : 2003 model golf 4 pasific otomatik aracımla özellikle rampa çıkarken birden gaz kesiyor ve bütün güç bitiyor. Ne kadar basarsanız basın hiçbir şekilde araç ivmelenmiyor. Aracı kapatıp çalıştırıyorum düzeliyor. Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşların bilgilerinden faydalanmak isterim.

CEVAP :


SORU 11 : 2014 model 1.2tsi manuel golf aracım sabah çalıştırdığımda rolantide aşırı bir titreme yapmaya başladı. Devir saati oynaklık göstermeye başladı. Start/stop arıza lambası yanarak ve motor arıza lambası da epc ile beraber yandı. 1 saat böyle sürdüm arabayı ve düzelmeyince sanayiye gittim. Hangi ustaya göstersem motor inecek dedi. Bende yetkili servise gideyim dedim ve çıktım. Yol üstü bir yere uğrayıp aracı bilgisayara bağlattım. Adamlar tüm arızaları sildi ve araç düzeldi. Tabi bende şok oldum.

CEVAP : Krank pozisyon sensörü bir anlık yanlış okuma yapmış olabilir. Tekrar sorun çıkartmazsa bilin ki yazılımsal bir çakışmadan meydana gelmiştir


SORU 12 : 2007 Model 1.4 tsi golf 5 sahibiyim. Aracımda gaza yüklendiğimde 3100-3200 devir üstüne çıkmıyor. Gaza yüklendiğimde birden ileri atılıyor ve atılma bir anda duruyor.  Gaza sonuna kadar bastığım halde böyle. Araç bağırıyor ama gitmiyor. 3000′ li devirlere gelirken de aracın ön kısmından şiddetli bir hava, rüzgar uğultusu gibi bir kaç saniyeliğine ses geliyor ve kesiliyor. Ustam bilgisayara bağladı, her hangi bir arıza yada uyarı çıkmadı. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. 

CEVAP :


SORU 13 : 108 bin de Vw golf 7 tdi aracım var. Triger seti değişimi ne zaman yapılıyor? 

CEVAP : Dizel golflerde triger zincirli olduğu için 120 binden sonra dikkat etmek lazım. 200 binlere kadar gideri var ama ses yaparsa değişimi geciktirme.


SORU 14 : 2000 motor golf 7 benzinli gti ve 6 ileri dsg aracım var. 45 bin km de. Norveç te yaşıyorum. Durmak için frene bastığımda tam durmaya yakın devir biraz fazla düşüyor titreme silkeleme oluyor.  2 saniye falan sürüyor ve 1. vitese atınca geçiyor. Servisteki adam buna normal diyor. Sizce normal mi değil mi?

CEVAP :


SORU 15 : 2011 golf 6 1.6 tdi motor aracım 79 binde. Bakım yaptıracağım. Malzemeleri kendim almak istiyorum. Yağ ve filtre tavsiyeniz nedir? Çoğunlukla 5w-30 ll ile mobil in 5-30w katılıyordu sanırım ama emin değilim.

CEVAP :


SORU 16 : Aracım 1.9 tdi golf 317 bin km de. 200 bin km dir kendim kullanıyorum. Otomatik şanzımanda sıkıntım var şuan. Sabahları özellikle soğuk iken şanzımanı doldurmuyor, beklemeli olarak yüke geçiyor. Soğuk kalkışta çok gaz verince duraksayıp sonra gidiyor. Vites geçişlerinde aşağıdan tak tak diye ses geliyor. Yoğun trafikte iyice ısınınca vites yükseltmiyor. Ustalar direkt şanzıman revizyonu diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP :


SORU 17 : 2006 model fsi midline golf aracımda sinyal yada 4’lü yaktığınızda içerde duyulan çıt çıt çıt sesi, benzin biterken son 60 km’ de, uyarı için öten dınnnn sesi ve far açıkken, içerden kapıyı açınca öten uyarı sesi gelmiyor artık. Araç doğuş otoda bakımdan yeni çıktı ama biz bunu yapamayız diyorlar. Göstergede yağ ibresi bozulsa komple gösterge konsolu değişirmiş orada. O yüzden benim bu sorunu çözebilecek bir yer bulmam lazım. Var mı öneriniz?

 CEVAP : 


SORU 18 : 2005 model Golf V – FSI- otomatik vites aracımda her sabah aracı çalıştırdığımda ikaz lambası yanıyor ve Kühlmittel prüfen ve daha sonra Betriebs Anletiung yazıları çıkıyor. Biraz daha çalışır tutup kapatıp tekrar çalıştırdığımda bu ikazları almıyorum. Diğer bir sorunum ise giderken birden EPC işareti yanıyor ve araç gaz yemiyor. Kenara çekip kapat çalıştır yapınca sorunsuz yoluma devam ediyorum. Bu iki konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara ihtiyacım var.

CEVAP : 


SORU 19 : 2005 golf 1.6 düz motor otomatik vites aracıma brc tüp takılı. bugün motor lambasını yaktı ama gazdan çıkmadı. eve kadar durmadan devam ettim ama sanki sarsıntılı çalıştığını hissettim. sonra benzine alıp gaza yüklendim belki lpg’ den olmuştur diye ama hala sönmedi lamba. forumlardan araştırdım biraz kimi kirli benzin diyor kimi bobin , kimisi oksijen sensörü diyor hatta katalizör diyen bile var. gazı da değiştirip kaliteli bir yerden almıştım üstelik . yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim

CEVAP :


SORU 20 : Bu konuyla ilgili birçok başlığa baktım ve net bir cevap bulamadım. Aracım 2009 model Golf 6 TDI 1.6 (90hp). Öncelikle sorunumdan bahsedeyim;
Araçla seyir halinde gittikten bir süre sonra ara ara durakladığımda motorda ciddi anlamda silkelenme durumu mevcut rölantide. Motor ritmik olmayan bir biçimde sallantılı çalışıyor ki araç içindeyken bunu fark edilir derecede hissediyorum. ..ve de 1. viteste kalkış yaparken sanki aracın çekme kuvvetinde de bir dalgalanma var. Bu esnada yağ sıcaklığı da 90°C. Herhangi bir arıza ikazı mevcut değil. Bu sorun kronik olarak kendini gösteriyor. Aracın hızlanmasında ve yüksek devirlerde herhangi bir problem yok.
Araç 120.000 km’de ve triger seti, baskı balata volant ve bilimum filtreler 5 bin km önce değiştirildi.
Benim tahminim ya enjektörlerde bir problem var ya da krank sensöründe.
Benzer bir sorun yaşayıp ta çözüm bulan veya çözüm önerisi olan arkadaşların önerilerini, tavsiyelerini ekliyorum.

CEVAP : verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar dpf ışığı yandı kısa bir süre önce ve 20 dk’lık bir 3. vites 2500d/d sürüşünden sonra mevzu düzeldi. ateş gibi gidiyor şu anda araç :


SORU 21 : 2015 model golf 7 aracımda geçtiğimiz hafta sonu dilovasından İstanbul’a geliyorum 4 kişi bagajda da biraz yük var ordaki yokuşu bilen bilir hafif tatlı yukarıya dogru bı egım vardır. araba 35 km hıza dusmesıne rağmen vıtes hala 5 te kalıyor onum acılınca gaza basıyorum bu seferde araba gucsuz bı sekılde toparlamaya calısıo. hızı egımı yuku falan anlayıp buna gore bır vıtes secmesı gerekmez mı?
Bunu istanbul içindede fark ettim hızlanırken bırden vıtes yukseltıo az yaksın dıye buna tamam ama hız dusuyor 35-40 larda araba ınatla 5-6 viteste devam etmeye calısıyor.
bunu manuellerde yapsak babamız arabadan ındırır bızı 🙂 baskı balatayı bıtırcen deyıp
DSG de boyle olması bır sorun mudur acaba herkesın mı boyle yazılımla ılgılı bır hata oldugunu dusunmeye basladım acıkcası
servıse gıtmeden once burda bı goruslerı almak ıstedım.

CEVAP : bi vites değiştirmeye üşeniyorsunuz, sonra saatleriniz günleriniz servislerde geçiyor
manuel alın
otomatik çılgınlığı öle abartı oldu ki bmw mercedes düz getirmemeye başladı, almanyada dünyada ise -amerika hariç çatır çatır manuel de satıyorlar


SORU 22 : 2010 Model Comfortline 1.4 tsi 122hp Golf mark 6 DSG aracımı 68000 km de 2016 ocak ayında aldım. Araç şuan 71000 km de sadece hafta sonları kullanmaktayım. Aracı mart ayında volkswagen özel servise götürdüm ve yapılan işlemler şu şekildedir ;
Ön fren diskleri ve balataları
Bujilerservis sonrası yapılan testlerde hiç bir problem göze çarpmadı.
Daha sonrasında ise araç ile kırmızıda dururken yanımda oturan arkadaşım bu araba niye titriyor demesiyle aracı dinlemeye başladım. Araç bazı zamanlar rölantide titriyor ve devir saatinde oynama yok.
Bunların yanında araç D2 viteste iken hafif bayır veya güce ihtiyacı olduğu zamanlarda gaza bastığınızda az bir şekilde sanki kötü debriyaj a basılmış manuel araba titremesi yapıyor ama güçlü basıldığında bu olay yaşanmıyor. Bu D2 vitesinde ki olay için wv avek servisine gittim. Bir servis çalışanı ile arabayı test sürüşüne çıktık bayır bir yerde bu olayı yaşadık kavrama arızalı dendi. Ama benim dsg ile bir sorunum yok ben ekrana bakmazsam aracın kaçıncı viteste olduğunu bile anlamıyorum. Performansından da memnumum özellikle bayır olan yerlerde kick down yapıyorum araba ok gibi fırlıyor. Sürat yapmak için tenha yolları seçiyorum ve basıyorum hızlanması bana gerçekten keyif veriyor.
Bunlarında yanında bazen “ESP / ASR error defakto service” gibi bir uyarı çıkıyor ve kayboluyor.
VW servisine götürmek gerekir mi ? Özel servis işi halleder mi ? Bu titreme olayı nedir , ne yapmak gerekir. Önerisi olan var mı ?

CEVAP :


SORU 23 : Araç dün 20000 bakımından geldi, akşam kullandım araba çalışmadan teyp çalışmıyor. Araç kapalıyken de kontağı yarım çevirince (o durumun adını bilmiyorum) de çalışmıyor. Servisi aradı babam motor yazılımı değişti de oraya bir şey yapılmadı falan denmiş, tekrar götürecek. Ayarları kurcaladım biraz da öyle bir seçenek göremedim. Çözümünü bilen var mı?
Araç: 2013 golf

CEVAP :


SORU 24 : Geçtiğimiz aylarda 2004 model Golf V 1.6 midline aldım fakat son günlerde fark ettim ki inanılmaz bir yakıt tüketimi var 20 ytl lik benzin alıyorum çeyrek depo doluyor kaç km yaptığımı hesaplamadım ama kısa mesafelerde çok trafik olmayan yerlerde gidip geliyorum hemen ışık yanıyor…
Bundan önce 2000 model Passat 1.8T vardı inanın bu kadar yakmıyordu bunu da çok net İstanbul >Eskişehir arasında gidince anladım geçen sene passat ile gidip geldim bu sene golf az yakar dedim sevindim ama gebze de benzin bitti zor gittim istasyona kadar. Passat ile gidip gelmiştim birde maslak kabataş arası 1 sefer gidip geldim ışık yeni yandıydı…
Şimdi nedir bu aracın durumu dersiniz? genelde bu golf V 1.6 lar çok fazla mı yakıt tüketiyor?

CEVAP : lpg tak çok rahat edersin performansta bir sorun yaşatmaz.


SORU 25 : golf 7 comfortline sahibiyim. bluetooth kit taktırabiliyor muyuz acaba bilgisi olan var mı?? bu arada ben aracıma cruise control taktırdım istanbul maltepe erel bayisinde çok memnunum arkadaşlar tavsiye ederim çok başarılı bir hız sabitleyicisi var. bilgi almak isteyen özelden mesaj atabilir.

CEVAP : Bluetooth araç kitlerinin fiyatları fonksiyonuna göre değişiyor. Tüm VW’ler için uygun olan ve direksiyondaki tuşu aktif hale getiren kitlerin fiyatlarını ve özellikleri:
1. Meta Bluetooth: 200 € (Direksiyon kumandası aktif. Yol bilgisayarı desteği yok.)
2. Meta Viva Voce Bluetooth: 330 € (Direksiyon kumandası aktif. Arayan kişiler yol bilgisayarı ekranından görünür. Sesle arama özelliği var.)
3. Fiscon Plus Bluetooth: 560 € (Direksiyon kumandası aktif. Yol bilgisayarı desteği yok. RNS ve RCD 510 desteği var. Bu cihazların dokunmatik ekranı üzerinden telefonu kumanda ediyor. Arayanı ve diğer bilgileri dokunmatik panelde gösteriyor.)
Aracında RNS veya RCD 510 u olmayanların 3. kiti taktırmasının bir anlamı yok. Fiyatlar işçilik hariç fiyatlar.
İyi günler dilerim…

CEVAP : en bayiye arada soruyorum şu an golf 7 için takılamadığını söylüyorlar. bu gösterdikleriniz golf 6 için anladığım kadarıyla 7’ye takıyorlar mı acaba ?

CEVAP : Doğrudur, olabilir. Golf 7 yeni bir araç olduğu için farklı bir kit gerekebilir. Yetkili servise danışın. İyi günler..


SORU 26 : Golf 6 TDI sarı yay ikazı yanıp sönmesi.. yardım lutfen.4 gün önce arabam ile seyir halinde iken sarı yay şeklinde ikaz lambası yanıp sönmeye başladı ve 1dk sonra gaza basmama rağmen gaz almamaya hızlanmamaya başlaması üzerine sağa çekip durdurdum arabayı. 1 dk bekleme sonrasında 3km gidip park ettim ve araba kendiliğinden durdu. bir daha da 2 sn’den fazla calıştıramadım ki 3 kere denedim. başımdan gecen olay bu şekilde. bu anlattıklarımın dışında ne ikaz işiği nede başka bir sorun oldu.
ustaya götürdük
usta bilgisayara bağladı ve herhangi bir sorun bulamadı. bir ihtimal diyip enjektorleri temizlediler ve araba çalıştı buraya kadar her şey normal. 1 gün sonra alacaktım arabayı son anda aklıma arada sırada su eksilttiği geldi ve ona da bakılmasını istedim ve sonunda bana
partikül filtresi temizlenmesi gerektiği (700tl)
EGR filtresi midir nedir onun patladığını (1400-1500tl)
devir daim pompasında sorun olduğu ve bununla birlikte yan yana diye triger kayışınında (750-800tl)
değişmesi gerektiğini soylediler. fiyatlara işçilik dahil değildir.
sizce bunlar normal midir..

CEVAP :


SORU 27 : 2010 Golf TSI DSG Chip Tunning Sonrası Sorunla010 yılında sıfır alınan araca çok kısa bir süre sonra garanti kapsamında yetkili serviste chip tuning işlemi yaptırıldı. Araç şuanda 28bin Km civarında ve yetkili serviste parça gelmesini bekliyor. İlk olarak yaklaşık 1 ay önce kavrama sorunu yaşatmaya başlayan araç özellikle yokuş çıkarken ufak titremeler yapıyordu. Garanti kapsamında gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra tekrar trafiğe çıkan araç son olarak vites D ‘de iken performasnta kayıp hissettirmeye başladı, S ‘ ye alındığında ise hepten durmak istemeye başladı. Tekrar servise gittiğinde regulatörün değişmesi gerektiği ifade edilerek parça beklenmeye başlandı. ve bu arada garanti kapsamından çıkıldı vb.
İlgili arkadaşlara sorumuz şu, yetkili bayi tarafından ticareti yapılırken garantiyi bozmadığı ifade edilen chip tuning işllemi ile bu yaşananların bir ilgisi olabilir mi? Yok ise bu sorunlar birbiriyle bağlantılı mıdır, nedeni ne olabilir?

CEVAP :


SORU 28 : golf mk4 2001 model ekranda çıkan servis yazısı Merhaba arkadaşlar arabayı alalı 6 ay oldu araç 2001 Model 1.6 comfort ve km ekranında service 3000 km yazıyordu bir süre önce daha sonra bir şey fark  ettim şimdi o rakam azaldı service 2990 gibi bir şey yazmakta bu nedir aracın servise gideceği km yimi bildiriyor örneğin 2990 km sonra servise gitmen gerek gibi. Birde istanbulda önerebileceğiniz vw servis var mıdır.

CEVAP : Ayyynen öyle, Service in 2990 km yani 2990 km sonra servise gitmeniz gerektiğini söylüyor.
haliyle siz yol katettikçe o kilometre düşecek 2990 olur 2880 olr 2700 olr :))) saygılar sevgiler.


SORU 29 : Aracımın otomatik kilitleme fonksiyonu açık (20 km gelince otomatik 4 kapı kilitlenmesi). son zamanlarda kapı ilk kilitlendikten sonra trafikte 20 km altına düştüğümde-çıktığımda gene kilitleniyor ve 4lüleri yakıyor. ağır ağır akan trafikte çok sinir bozucu oluyor. Henüz servise gitmedim, bu problem başına gelen yada bu konuda bilgiler arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?
teşekkürler…

CEVAP :


SORU 30 : Vw  2006 Golf 5 1.6 Primeline. Yardımlpg de çekişi nasıl 1.6 golf lerin ?

adam iyi çekişi, çekiyor tabi ki de dedi ama kullanmadım hiç.

Kullananlar nasıldır çekişi ?

Bu motor BORA , eski passat ve A3 lerde de varmış.

Lütfen yardım edin alıpta pişman olmak istemem.

Ve piyasası canlı mıdır golf lerin ? alıpta satabilir miyim ?

yorumlarınızı ve görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

CEVAP : Aynı motora sahip golf kullanıyorum. Eski aracım 1.6 TDCİ focus tan sonra ilk zamanlar golf çok hantal geldi. Ama düz benzinli bir araçtan sonra bu motor çok da hantal gelmeyebilir. Ben alıştım.3000-3500 devrelerde vites değişimi yapılırsa atak bile oluyor. Tabi bu arada anlık tüketim 20 litrelerde dolaşıyor. LPG şart oldu. 2000 model LPG li otomatik bora da kullanmıştım. Otomatik olduğu için bora yokuşlarda 4 yetişkinle bayağı bir vites düşürtüyordu. Uzun lafın kısası performans istiyorsan TSI alacaksın , ama elindeki parayla golf e binmek istiyorum diyorsan 1.6 102 LPG uyumu ve ikinci elinin kuvvetli olması nediniyle tek tercihin olmalı.


SORU 31 : 2011 model DSG Golf aracım var , arac’da DSG kavrama sorunu var kalkista bayiliyor titreme yapiyor ve d2’de yapıyor . Araç 70.000’de olması lazım net hatirlamiyorum . Garantisi bitmismidir aracin , DSG’nin belli bir km’ye kadar garantisi yok mu ? Eger yoksa ne kadar masraf cikar lutfen yardim edin aracimi seviyorum ama bu titreme olayi moral bozuyor

CEVAP :


SORU 32 : 160 beygirlik 1.4 TSI Golf almayı düşünüyorum. İstediğim model için dizel ve otomatik vitese bütçem yetmiyor. Bahsettiğim araca tüp takılabiliyor mu? Yakıt tüketimi ne oranda değişir? Aylık 1000-1200km yol yapacağımı değerlendirebilir misiniz?

CEVAP : Yılda 15bin km bile yapmayacak bir araca tüp mantıklı olmaz


SORU 33 : GOLF 6 1.4TSİ 122 BG 2012 MODEL ARACIMDA 70DE BASLAYAN 90 LARDAN SONRA ARTAN VE DAHA COK GAZDAN AYAGIMI CEKTIGIM ANDA OLUSAN BIR VINLAMA-ISLIK SESİ GİBİ BİR SES GELİYOR.MASLAK DOĞUŞA GÖTÜRDÜM USTA DİNLEDİ VE AKS BİLYASINDAN OLDUĞUNU SÖLEYEREK DEĞİŞTİRDİLER ANCAK SES GEÇMEDİ DAHA SONRA TEKRAR GÖTÜRDÜM BU SEFER BİŞE BULAMADIK DEDİLER DOĞUŞA ŞİKAYET YAZDIM VE BANA DONDUKLERINDE TSI MOTORLARIN TURBOLARINDAN BU SEKILDE BIR SES GELDIGINI VE BUNUN NORMAL OLDUGUNU SOYLEDILER.

BENDE TAMAM DEYIP KONUYU KAPATMADIM TABI FORUMLARDA BIRAZ ARASTIRDIM EVET TURBODAN GELEN SES NORMALDE OLABILIYORMUS ANCAK ISLIK SESI OLDUGUNDA BU SORUNA ISARETMIS TURBONUN HAVA KACIRMASINDAN DOLAYI BU SES ISLIK GIBI DUYULUYORMUS. 

TSİ SAHİPLERİ BOYLE BIR SORUNLA KARSILASTIMI BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM ONA GORE MASLAKA GIDIP DOGUSU AYAGA KALDIRCAM.KAYDINIZ VAR GARANTINIZ BITSEDE SORUN OLMAZ DEDILER AMA ONLARA GUVENIM YOK.

CEVAP : Merhabalar benim de aracim 2012 golf 1.4 tsi

Forumlarda gezinirken tesadufen gordum mesajini ayni sorun bende de var şuan rekordan geliyorum anlattim durumu test surusune ciktik ancak sasirtici bir sekilde sesi duymadık kafam iyice karisti kendisi 15 yildir vw ailesinde calisitigini golflardan hic turbonun ses uretmesi ile ilgili sıkıntı karsilasmadigini soyledi


SORU 34 : Arkadaşlar merhaba, Aracımız 2012 Model 1.6 Motor 105 Beygir Manuel 5 ileri vitesli.

Araç hareket halinde iken bir ses geliyordu. Baskı balata veya debriyaj bilyasından geldiğini düşündük. Aracı servise götürdüğümüzde şanzıman indirilince şanzımanda bulunan iç dişlilerin kırılmış olduğunu söylediler.

Söz konusu dişli anladığımız kadarı ile aktarmayı sağlayan bir dişli takımı Motor ile Şanzıman arasında bulunuyor anladığım kadarı ile.

Sorunun çözümünün 14.000 TL olduğunu söylediler. Garantisi bitmiş durumda aracın. Bu sorunun çözümü noktasında ne önerirsiniz. Sorun tam olarak nedir acaba?

CEVAP : fiyat çok yüksek çıkma şanzıman alın daha uygun olur

CEVAP : Araç daha 32.000 KM de. Manuel şanzıman. Bakımları serviste yaptırılmış durumda. Genel merkeze talepte bulundular bakalım sonuç ne olacak. İyi niyet çerçevesinde çözmeleri gerekir böylesi büyük bir markaya güvenip herkes avuç dolusu para veriyor.

CEVAP : Araç manuel vites. Dsg vites otomatik şanzıman türü imiş ilk anda fark edemedim. Manuel şanzımanda bu durum yaygın bir hatamıdır onu anlamaya öğrenmeye çalıştık. Araç Benim değil çok yakın bir arkadaşımın. Bakalım vw genel merkezden haber bekliyoruz çözüm noktasında.


SORU 35 : arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 ay once 2006 model 1.6 motor 115 bg otomatık vites golf plus aldım ancak yakıt tuketımı oldukca fazla sehırıcınde 100kmde 11 l yakıyorum ortalama lpg taktirmayi dusunuyorum ama motor fsi oldugu ıcın takılmada problem oluyormus dıye duydum. lpg takılıyormu aracıma takılıyorsa verımlı oluyor mu bilgisi olan birisi varsa lutfen cevap yazsın

CEVAP : Aynı şeyler FSI için de geçerli. Taktırsanız bile zaten %100 LPG ile çalışmaz. LPG + Benzin karışımı şeklinde (sürekli) çalışır. Arızaya açık sistemlerdir. Tavsiyem satıp 1.6 MPI motor alın. 100 km.de 11 L. LPG yakar. %100 LPG ile çalışır. Arıza oranları çok çok düşüktür.

CEVAP : O zaman benzinle binin. Bu güzel motora (1.4 TSI) lpg taktırıp yazık etmeyin. İyi günler..


SORU 36 : Merhaba arkadaşlar, golf 4 benzin pompasının + kablosu hangisidir? Gerçi passat ,bora hepsi standart kablolara sahiptir. Farklı renklerde 4 tane kablosu var. Ekte görebilirsiniz.

CEVAP : vw elektrikçisine sordum. Kahverengi olan -,

mavi-beyaz olan kablo + olanmış.


SORU 37 : merhaba arkadaşlar 2010 1.6 tdi aracım var linktehttp://i232.photobucket.com/albums/ee18/dodgesnake/VWTURK/ikaz_02.jpg (1.egzoz gazı uyarısı 2. dizel motor uyarısı) ışıkları yandı tanıdık ustaya götürdüm pcye bağladı egr valfi arızalı değişmesi gerek dediler. parca 1000 tl civarında dedi. neyse bi ustaya daha göstereyim dedim ist sultangazi sanko oto sanayi paşa otomotive(bu arada bu adamı cok övüyorlar ama balonmus bunu anladım) götürdüm aynı şekilde pcye bağladı vs arızalı değişmesi gerek dedi bu arkadasa fiyat sordum 1300 + 200 işçilik dedi(ben ustaya parçayı baska yerden temin ettim takar mısın dedim adam sorumluluk kabul etmem parca sorunludur orjinal değildir vs diye mok falan atınca midem bulandı ona bırakmadım)

neyse vw ithalatı yapan bir arkadastan 800tlye temin ettik ikitelli osbye periyodik bakımlarını yaptırdığım bir ustaya sordum getir değiştiririz dedi. gittik değiştirdik akşamında 25 km yaptım sorun yok sabah kalktım bismillah dedim kontagı cevirdim yine aynı ışıklar. başımdan aşağı kaynar sular döküldü 1000 lira harcadık aynı hata. kısaca fikri olan varsa belirtirmi nedir ne hatamız var ? 


SORU 38 : arkadaşlar merhaba

aracım golf 7 1.6 tdi dsg, geçtiğimiz ağustos ayında aldık ve 5500-6000 km arası yol yaptık (emin değilim) ve sakin kullanıyoruz arabayı, bu güne kadar hadi bir sınırlarını zorlayalım demedik.

Aracı almadan önce 7 ileri dsg şanzımanlarda kronik bir sorun olduğunu okumuştum, kimisi diyor ki 2012 den sonra düzelttiler bu hatayı, kimisi diyor ki 2013 aracımda sorun var, neyse bir şekilde aldık ettik derken aşağıya yazacağım şeyleri yaşamaya başladım

1-d1-d2 arası ayağımı gazdan çektikten sonra hafif gaz verince aracın biraz silkelenmesi (çok nadir, belki 8 ayda 10-15 defa yaşamışımdır)

2-d3 veya d4 de giderken (yaklaşık 45-50 km ile) aracın titremesi (2 gün önce ilk defa yaşadım)

tüm bunlar beni iyice işkillendirdi ve önce vw’nin sitesinden çevrimiçi yardım ile görüştüm, bana dsg şanzımanlarda sorun olmadığını söyleyince neden çinde 100.000 aracın toplatıldığını, 2 yıllık garantinin dsg’li araçlarda neden 10 yıla çıkarıldığını ve neden yerli yabancı pek çok vw forumunda milletin dsg’li araçlardan yakındığını sordum, cevap vermeden yetkili birimin benimle irtibata geçeceğini söyledi. Bu beni tatmin etmedi ve çağrı 24’ü aradım, servis yetkilisiyle görüşüp durumu anlattım beklediğim gibi servise davet etti ve test sürüşü yapmamız gerektiğini çünkü bahsettiğim şeylerin dsg arızasıyla ilgisi olmadığını, bunu her aracın yapabileceğini söyledi.

Sorum şu, aracımdaki dsg şanzımanın sorunlu olup olmadığını kesin olarak nasıl anlayabilirim ?

biliyorum ki gitsem test sürüşünde araç sorun çıkartmayacak ve o kadar benzin yaktığıma yanıcam

gece 2 de aldım arabayı düz asfalt yolda test ettim.10-15 km hızla d2 de giderken önce gazdan çekiyorum ayağımı sonra hafif gaza basıyorum kısa bir ses geliyor birazcık (tık sesi, iki sert tahta birbirine çarpıyormuş gibi) bunu daha üst viteslerde denemedim fakat ayağımı gazdan çekip gaz verdiğimde bu sesin geldiğini biliyorum artık. Bunun dışında herhangi bir tekleme vs yaşamadım 20 dakikalık test boyunca

devir saatinde gaza yüklendiğimde anormal bir durum oluşmadı, vites geçişlerinde sorun yoktu. Gelen takır tukur ses videolardakinin aksine çok kısaydı (şimdilik sadece d2 de gazdan çekip gaz verdiğimde tık diye ses geliyor) D-R arasında geçiş yaptığımda da böyle bir ses ile karşılaşmadım

içim rahat etmedi bir de d3 den sonrasında deneyeyim dedim, 10 dakika kadar kullandım arabayı, neredeyse hiç ses gelmedi vites değişme esnasında, ben de anlamadım

CEVAP : servis ile görüştüm, aracımın dsg konusunda en hatasız olan modellerden biri olduğunu, yıllar içinde şanzımanda pek çok iyileştirme yapıldığını söylediler. Çıkan tık sesinin %70 ihtimal dsg’nin doğal seslerinden biri olduğunu ve görmeden bir şey demenin sağlıklı olmayacağını söylediler. Bize servis yolu gözüktü.

CEVAP : Hıza göre devir düşük ve vites yüksek olduğundan seyir halinde sarsıntı hissedebilirsiniz bu normaldir. Şanzuman seslerini alt devirlerde ve D1 D2 D3 arasında daha belirgin duyarsınız. Üst viteslerde pek ses gelmez.

Dsg nin en sık görülen arıza belirtileri;

1-kalkışta veya 2. viteste sarsıntı( yüksek ihtimalle kavrama kaynaklıdır)

2-vites geçişlerinde kararsızlık ( buda yüksek ihtimalle mekatronik kaynaklıdır)

3- Şanzuman adaptasyon ayarında bir düzensizlik olabilir.

Özellikle d1 veya d2 deyken birkaç kez gaza yüklenip bıraktığınızda lak lak diye bir ses mi duyuyorsunuz?

Bir de D1-D2 ve D2-D3 geçişlerinden hemen sonra şıkırt diye bir ses ( aracın kapı kilit sesine benzer) alıyor musunuz?

CEVAP : d1 d2 deyken gazı kesip yüklendiğimde bahsettiğiniz lak lak sesi geliyor evet.d2 d3 arası pek ses duyamadım fakat yakın zamanda ona da bakayım hocam

1-Kalkışta yaşamadım asla fakat çok nadir de olsa bazen 2 ye geçerken sarsılma yaşıyorum

2-vites geçişlerinde kararsızlık yok, tam tersi gayet normal ve hızlı vites geçişleri var

CEVAP : Dsg nin meşhur şıkırtı sesi vardır birde haberiniz olsun. Beton parke vb yollarda giderken camı açıp dinlerseniz bu sesi duyarsınız. Ancak 2013 ve sonrasında ses yalıtımı amaçlı plastik parça kullanılmaya başlanmış, muhtemelen sizinki de öyledir ve bu sesi çok daha az duyarsınız. Bu sesi ve kaynağını ”gümüşok audi ” özel servisinin sitesindeki videoda daha net duyabilirsiniz.


SORU 39 : golf 5 fsi motorlu aracımın bir ay önce uyarı ışığı yandı. Bilgisayarda baktırdık nox sensörü arızalı imiş. Arıza ışığını söndürünce bir gün sonra gene yandı. Bu işlemi 2 kez yaptım değişen bir şey yok. arıza ışığı hala yanıyor. bir sorun çıkarır mı çok pahalı bir parçaymış 1000 tl civarı.ne yapmam lazım .ilginize şimdiden teşekkürler.

CEVAP : bu nox sensoru dediniz 2 adet lambda sensöründen katalizorun aşağısında olan galiba inox sensörüde diyorlar sorun çıkarmaz ama başka arıza oluştuğunda anlayamazsınız motor lambası devamlı yanacağından, 2. si de biraz fazla yakarsınız parça pahalıymış bende öel duydum bir arkadaşımda da var aynı sorun onu arabası da 2005 golf 5 1.6 fsi oda o şekil kullanıyor bir sorunu da yok. geçmiş olsun.

CEVAP : Bende de Golf V fsi var. Aylar önce arıza lambası yanmıştı ve araba teklemeye başlamıştı, bobin sorunu olduğunu hemen anladım (önceki Focus’umda da aynısı olmuştu çünkü). 2 bobini değişmiş ve sorun çözülmüştü. Usta, “97 oktan kullan”; “95 kullanma” demişti.

97 oktan kullandığım sürece (Beykent’teki Fullpet’ten aldım sürekli) bir sorun yaşamadım ama bir hafta kadar önce yanlışlıkla 95 oktan aldım (Shell’den aldım; öncekini de Shell’den almıştım, sorun çıkarması tesadüf de olabilir bilemem) ve bir süre sonra arıza lambası yandı (tam olarak depo bitip de tekrar 97 oktan benzin almamın 2. günü idi). Bayrama denk geldiği için ve arabada bir şey hissetmediğim için uğraşmadım, bir hafta boyunca arıza lambası yanık halde devam ettim. Sonra yine aynı ustaya gidip lambayı söndürdük. Oksijen sensöründe sorun var gibi görünüyormuş ve yine 95 oktan benzinden kaynaklandığını söyledi usta. Ertesi gün yine yandı. Usta bu kez, “birkaç hafta böyle kullan, geçme ihtimali var, yoksa bakarız” dedi. Bilginize,

CEVAP : 97 oktan ile araç çok daha rahat gidiyor…

Bilhassa düşük devirde yokuş çıkarken daha rahat anlaşılıyor.. Araçta vuruntu olmuyor..

140 lıkları bilmem ama 170 liklere 95 oktan yaramıyor..

CEVAP : Evet benim Fsi’da da 95 kullandığımda şakırtılar (çok büyük miktarda olmasa da) artıyor. Zaten arabanın depo kapağında şöyle yazıyor: 98/(95)


SORU 40 :

Bende foruma yeni aldığım 2007 model Golf Comfortline FSI 1.6 aracım ile katılıyorum. Çok faydalı olacağını düşünüyorum buranın.

Simdi sizlere bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim:

1- Bu araçlar için en uygun benzin nedir? 95 oktan? Yâda 97? 98? Ben 95 aldım benzin kapağında da 95-98 yazıyor gerçi.

Ama ilk benzin alışımdan sonra çok çabuk surede benzin bitti 🙂 ayağımı gazdan falan çekerken vuruntu yapıyor, vites değiştirmeleri çok çabuk istiyor?

Acaba yanlış mi kullandık arabayı diye kendi kendime soruyorum?

2- Bu araçların en uygun devri nedir? Max tork u :155 / 4000 yazıyor teknik bilgilerde

Bu durumda ben 4000 devirde mi vites değiştiricim? Bu çok yukarı değil mi. ben arabayı hem ekonomik hem de motoru zorlamadan kullanmak istiyorum?

Daha önce 6 ileri vites hiç kullanmadım. 6 ileri vites in sadece yüksek hızlarda yakıt tüketimini düşürmek için olduğunu biliyorum, onun dışında geri kalan 5 vites ile ben normalde 5 vitesli bir araba sürüyor gibi kullanabilirim dia mi? bu durumda devirde değişiklikler olur mu? Yani vites değiştirme devirlerim değişir mi?

Lütfen bu araçlarda 2007 Golf 5 FSI 1.6 115 HP, vites değiştirmek için en uygun devir kaçtır? 50 YTL benzin al mistim 110 km yaptım yol bilgisayarı 10 km daha gidersin gösteriyor. Çok yaktık gibi geldi bana. Görüşlerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler

CEVAP: Bizde de var aynı aracın tiptroniği. Biz de 95oktan alıyoruz ilk günden beri. Herhangi bir sorun yaşamadık.

CEVAP: Vuruntu olayından kastetmek istediğim, 1.ve 2. vites de ayağımı gazdan hafif de olsa çekerken araba çok tekliyor? Daha önce kullandığım araçlarda böyle olmuyordu.

Onun dışında 95 oktan ok. Araştırdım çoğunluk 95 diyor ..!ewt 95 e devam

Evet, benzin göstergesi yeni modellerde 10 km ye kadar iniyor. Ben aracı bu arada yeni aldım. Daha depoyu ful layıp yakıt tüketimini test etmedim açıkçası. Sadece aldığım benzin üzerinden ortalama hesapladım. Ama yinele evet bana fazla yakıyor gibi geldi. Bunu da acaba 6 vites bilmediğim bir devirde bir ayarda mi kullanıyorum arabayı diye duşundum.

3000 devirde yine sanki erken gibi geldi bana? Max tork 4000 yazıyor gerçi ama ben 3.300-3.500 deniyorum simdi de. Bu 6 ileri vites manuel şanzıman olayını tam çözmüş değilim açıkçası… Zamanla çözeceğiz gibi 🙂

Bu arada frenlerde bastığım zaman sanki tekerlerde diskler paslanmış gibi bir sürtünme sesi geliyor? bu ABS nin normal isleyişinden midir yoksa sorun gibi mi ? Jantlarda zaten hep disklerden gelen bir kirlenme oluyor devamlı. Siliyorum tekrar böyle kurum gibi?

Aracı servise götürmeden önce merak ettiğim herzeyi sorayım dedim forumda.

Cevaplarınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler.

Bu forumun çok faydalı ölçeğini düşünüyorum.


SORU 41 : Merhaba arkadaşlar aracım golf 1.2 tsi manuel. Son zamanlarda yokuşlarda autohold devreye girdikten sonra ayağımı debriyajdan çekerken (hiç gaz vermiyorum) autohold bazen gerekenden daha önce frenleri bırakıyor ve araç geri gidiyor. Daha önce böyle bir problem yoktu diye hatırlıyorum. Askerde olduğum için son 45 gündür aracı 3 defa sürme fırsatım oldu. Aracın altını 2 defa vurdum acaba onunla bir alakası olabilir mi? Askerliğimin bitmesine 4 ay olduğu için servise götürecek zamanım yok, o yüzden ön bilgi alma amaçlı böyle bir konu açmak istedim.

CEVAP :


SORU 42 : 2007 model golf gt 1.4 tsi 170bg aracım motor ısındıktan sonra kapat aç yapınca marş basıyor gibi oluyor stop ediyor ve akü ışığı yanıyor ikinci marşta maş zorlanıyor gaz verince alıyor ve devir 1000 takılıyor gaza biraz yüklenince 650 devre düşüyor üçüncü Maraş’ta bazen alıyor bazen de almıyor VW yetkili servis tamaşa verdim aracı denemişler göremedik dediler beni davet ettiler test sürüşüne çıktık biraz basın dedim gaza motoru ısıtın dedim baya bir dolaştık formen arkadaşla yolda giderken dahi stop etti çalıştırdı bi sorun yok dedi motor kontrol ünitesine yazılım atmış fakat arızayı görmemiş bende oldu sandım tam tamaşın önüne geldik kapatıp çalıştırdı ve hatayı yaptı araç hep aynı döngü ilk çalıştırmada stop ediyor ikincide maş çok zorlanıyor ve 3 de bazen alıyor ve bulamadılar ve 3 tane parça sıraladılar bu sorunu yapabilecek 1. yüksek basınç pompası (1000 tl ) 2.enjektörler (tanesi 400 tl) .3 motor kontrol ünitesi (3000 tl ) şimdi diyorlar ki elimizde parça yok siparişle gelecek yüksek basınç pompasından şüpheleniyorlar sıcaklıktan genleşiyormuş ama parada çıkacak cepten ya olmazsa garanti veremem diyor peki servis demek nedir deneme yanılma yapmadan nasıl bulacak arızayı araç arıza uyarısı da vermiyor şaşırdım kaldım Allah rızası için bir yardım edin ne yapmam lazım doğuş oto maslak çözer mi acaba sorunumu.
birde araç arızayı iyice sık yapmaya başlayınca daha iyi anlarız arızanın nerden kaynaklandığını diyorlar ama böylede korkulumu kullanacağım. Tamaş akü bitik dedi ve 74 amper varta akü taktı sonuç aynı

CEVAP : Aracı doğuş maslağa verdim devir takılma sorunu triger zinciri uzamasından kaynaklı bir de yüksek basınç pompası değişecek dendi ve dedikleri doğru çıktı. sorun giderildi.


SORU 43 : 2010 golf dsg de yokuş kalkış desteği ? Ben var olarak biliyordum ama benim araç bildiğin geri kaçırıyor?

CEVAP : Golf un dsg li modellerinde sistem mevcut. Acaba yokuşlarda frene tam olarak basmadan ayağınızı çektiğiniz için geri kaçıyor olabilir mi? örneğin yokuşta ileri geri gideceksiniz vitesi R den hemen D ye alıp hemen ayağınızı frenden çektiğinizde geri kaçabiliyor. Eğer yokuşta ayağınız frende ve D de bekliyorsunuz ayağınızı frenden çektiğinizde geri kaçıyorsa o zaman sistemde sorun olabilir.

CEVAP : Öncelikle yokuş kalkış desteğinin bir tuşu yok. Sistem, yokuşlarda ayağınızı frenden çektiğinizde aracı direk ileri atmaz, 3 sn bekletir sonra ileri atar. Ancak düz yolda dur kalklar da frenden çektiğiniz de ileri atar. Yokuşlarda park yaparken ben de aracı bir kaç kere geri kaçırmıştım nedeni de R den D ye alır almaz frenden ayağımı hızlıca çektim ve geri kaçmıştı. Ama diğer durumlarda aracın kesinlikle geri kaçmaması gerekir. Bir servise göstermekte fayda var diye düşünüyorum.

CEVAP : merhabalar bende uzun bir süre 2009 model 1.4 TSI Comfortline DSG (7 ileri) GOLF 5 kullandım. Daha sonra da GOLF 6’ya geçiş yaptım. Golf 5 de yokuş kalkış asistanı mevcut değildi araba DSG olmasına rağmen. Yani aracınızda bir sorun yok. Golf 6 da ise araç direk olarak 1- 1.5 sn kalıyor yerinde kalıyor. Durum bu şekilde.


SORU 44 : Aracım 2003 comfort otomatik vites golf4. Bakımları (yağı, filtreleri, gaz ayarı) hepsi tam. Fakat aylardır özelliklede havalar soğudukça aracı çalıştırıyorum ama gaz devri sürekli inip çıkıyor, inip çıkıyor. O arada gaza basıyorum ama kısa süre gazı alıyor sonra gaz yemiyor. Bu şekilde iken “abgas werkstat” uyarısı sesli şekilde ikaz veriyor ve susuyor. Araçla hareket ediyorum ilk kırmızı ışıkta (o arada benzinden lpg ye geçmiş oluyor) tekrar devir inip çıkıyor ve yine “abgas werkstat” uyarısı veriyor. Araç ısındıktan sonra bu sorun olmuyor. O zaman stop etmediğim sürece hiç uyarı vermiyor motor ısındığından. Fakat her çalıştırdığımda mutlaka “abgas werkstat” yazısı çıkıyor.
Sanayiye götürdüm yok şundan olabilir bundan olabilir diye herkes farklı yorum ve fiyat veriyor. Sorun sizce nedir?

CEVAP : 


SORU 45 : Arkadaşlar golf 4 pasific otomatik vites aracımda son zamanlarda özellikle geri vitese taktığımda aşırı titreme ve geriye takıp ayağımı frenden çektiğimde kendi gitmiyordu. Şu an “D” modunda da sıkıntılar başladı araç sanırım 3. vitesten sonra devri yükseltiyor sadece vites atmıyor sanırım 3-4 bine kadar çıkıyor. Geçen ilk çalıştırdığımda da baya bi titreme yaptı.

Bilgisi olan arkadaşlar sorun ne olabilir acaba, ve ya Ankara’da bildiğiniz iyi vicdanlı bir usta var mıdır ? Bazıları çözümü direk pahalı yollardan halletme yoluna gidiyormuş o yüzden soruyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP : Şaşmazda Modcar var otomatik şanzımancı orada Faruk usta var o ilgilenecektir ve yapılması gerekeni yapar istersen özelden telefonunu yollayabilirim. Bir de Aydoğmuş otomatik şanzımancı var yine şaşmazda koca bir dükkan çok iyiler ama fiyat ve süre konusunda sıkıntı olabilir.


SORU 46 : golf 7 dizel aracımızı bugün teslim aldık, bir arkadaşımın söylediği şanzımanın ömrünü uzatmak için çalıştırdıktan sonra 30 sn rölanti, yoldan geldikten sonra da bir o kadar daha aracın stop ettirilmeden rölantide kalması. Buraya kadar tamam, çalıştırırken bekliyoruz fakat aracı durduğumuzda stop ediyor otomatik olarak bu durumda start stop özelliğini devre dışı bırakıp aracı rölantiye almak mı çözümdür yoksa başka bir çözüm yolu var mı?

CEVAP: Bahsettiğiniz bekleme durumu turbolu araçlar için geçerli. Şanzımandan ziyade aracınızda turbo olduğu için bu bekleme olayına dikkat etmeniz gerekmekte.

Ancak trafikte durduğunuzda ve start stop devreye girdiğinde bu sorun değil. Onunla ilgili forumda epey uzun bir yazı vardı ama bulamadım şu an. Konunun özeti start-stop ile trafikte otomatik olarak durduğunuzda zaten sorun yok hatta dikkat ederseniz start-stop ile durduğunuzda benzin göstergelerinizde sıfırlanmıyor mesela.

Ancak kontak anahtarını çektiğiniz zaman yani tam anlamıyla arabayı durdurduğunuz zaman bu bekleme mevzusuna dikkat etmek gerekmekte.

Son bir not çok sıkışık trafikte start stop u kapatmanızı öneriyor servis.


SORU 47 : 2011 model Golf Highline sahibiyim. Aracımda ön koltuklarda emniyet kemeri uyarısı var ancak arkada uyarı yok. Acaba açmak için bir yol var mı yoksa o koltuklarda ağırlık sensörü olmadığı için açamıyor muyuz? Aracıma binenlere arka koltukta dahi emniyet kemerlerini takmalarını söylediğim zaman direniyorlar. Taktırsam bile bir müddet sonra çıkarıyorlar. Ben sesten rahatsız olup takmalarını istiyorum. Yakın zamanda bir tanıdığımızın aracının arka koltuğunda biri vefat etti kemer takmadığı için ve sürücüsü ceza aldı ne yazık ki. Bu yüzden arka koltuğa oturanlardan korkmaya başladım. İnsanlar nedense bilinçsiz bir şekilde sanki arka koltukta oturana bir şey olmazmış gibi kemer takmamakta ısrar ediyor. Bir arkadaşımın 207’sinde arka koltuklarda da kemer uyarısı var ama kendi aracımda nasıl açılacağını bulamadım ne yazık ki.

(Kırsal bir yerde gece yola bir anda yaban domuzu çıkıyor ve sürücü arkadaşımınız o an domuza çarpmanın daha büyük bir kazaya neden olacağını düşünüp direksiyonu kırıyor ve toprağa giriyor, toprakta araç duramayıp bir ağaca vuruyor ancak araba en ufak bir hasar yok. Arkada oturan kişi emniyet kemeri takılı olmadığı için çarpışmanın şiddetiyle başını aracın sağ tarafındaki direğe(sanırım direk deniyor o kısma) vuruyor ve orada başına aldığı darbeden dolayı vefat ediyor. Vefat eden gencin ailesi dava açıyor ve sürücü hem kan parasına hem de hapis cezasına çarptırılıyor ancak sürücünün kesinlikle hatası yok aslında. Gerçekten kötü niyetle yapılmış bir şey de değil. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Bu yüzden aslında arka koltukta da kemer uyarısı kesinlikle olması gerek. İnsanlar en azından sesten rahatsız olup takıyorlar.)

CEVAP: Bu arabada böyle bir özellik olmadığı için açtırma gibi bir durum da olamaz.


SORU 48 : 2007 model Golf V 1.4 TSI Comforline almayı düşünüyorum. Turbolu ve 140 beygir olması yüzünden çok yakar mı? Parçası ikinci eli kronik sorunları olup olmadığı konfor güvenlik gibi sorularıma cevap bulmak istiyorum. Kullanan ve bilgisi olan arkadaşlardan aydınlatmalarını istiyorum.

CEVAP : 2008 golf 5 1.6 primline kullanıyorum konfor ve güvenlik olarak aklına hiç bir şey takılmasın çok güzel araba prins lpg taktırdım yakıt olarak 1.6 nın kini söylesem ölçü olmaz şimdi. Satarken çok rahat edersin golf ün müşterisi çok ama parça noktasında vw nin ufak tefek şeyleri bile çok pahalıdır.

CEVAP : Ben 2008 tsi conf 140 ini kullanıyorum, çok memnunum.


SORU 49 : Geçen hafta aldığım golf6 aracım dün akşamdan beri fotoğrafta görüldüğü üzere “Setup only when wehicle is stationary” uyarısı veriyor ana ekranda ve hız göstergesinin orada(sağ tarafta) sarı bir ışık yaktı?

Aynı zaman da “check tyres” uyarısı da cabası?

Bilgisi olan varsa yönlendirebilir mi?

CEVAP : Bir benzin istasyonuna çekin. Aracın 4 tekerleğini 32 psi olacak şekilde şişirin. Aracı hareket ettirmeden önce vites önündeki SET tuşuna 2-3 sn. basılı tutun. Tüm uyarılar silinecektir. Tabi lastiklerin biri patlamış da olabilir. O zaman gerekli tamirat işlemi yapıldıktan sonra yazdıklarımı yapın.

CEVAP : İlk uyarı, o ekranın ayarlarına girmek için. Araç sadece durağan haldeyken ayarları yapabilirsiniz anlamında.

Lastik uyarısını da arkadaş anlatmış. Ayrıca bu lastik uyarısını lastik değiştirdikten sonra da görebilirsiniz.

CEVAP : her lastiğe 32 psi bastım ve sonrasında set tuşuna bastım fakat bi değişiklik olmadı. Lastiklerim biraz eskisi acaba bundan kaynaklı mıdır?

 


SORU 50 : Golf 5 aracıma (düz motor 1.6 8v) hava filtresi markaları, kaliteleri hakkında yardım istiyorum. Sesin tok dolgun olmasını istiyorum. 50-100 metre ileriden duyulacak bir filtre olsun istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

CEVAP : Simota veya K&N öneririm.


SORU 51: Golf 7 ortalama yakıt tüketiminiz? TDİ şehir içi hep 7.2 sizlerin değerleri nedir arkadaşlar?

CEVAP : Ben de 1.2 tsı Comfortline almak istiyorum sipariş vereceğim. Yakıtı konusunda bilgisi olan var mı? 1.6 motor lpg li golf 6 ya göre yani lpg sarfiyatına göre kıyaslamak mümkün mü? Yani lpg li golf 6 1.6 motora göre ne kadar çok yakar bu 1.2 golf.

CEVAP: 1.2 dsg kullanıyorum. İlk depoyu 7,2 lt ile bitirdim. 2. depo 6,6 ile bitti. 3. depodayım ve 6,3 ile devam ediyor. En yoğun trafiklerden birindeyim. Az bir düzlük bulunca aracın ortalama hemen düşüyor.

CEVAP : Çok teşekkür ederim bilgilendirdiniz için. Arabanızın yakıt tüketimi 3-5 binden sonra daha da azalacaktır. Sıfır 1.6 golf trendline almıştım 2012’de iki hafta önce sattım onu. O araba da ilk başlarda çok yaktı ama sonra hem şehir içi hem şehir dışı fabrika verilerini hemen hemen tutturuyordum ben. Daha önceki deneyimlerinden dolayı Lpg taktırmamıştım arabaya zaten 8000 km de sattım. Lpg işiyle uğraşmak insanı çok yoruyor. İnşallah 1.2 Golf 7 Comfortline alınca onda da fabrika verilerini yakalarım ve benzinle Lpg ye yakın bir sarfiyatla gezebilirim çünkü golf 6 1.6 trendline mı bunun için sattım. Ayrıca 1.6 ile 1.2 arasında vergi avantajı da var.


SORU 52: Arkadaşlar 2009 model trendline aracıma fonksiyonel direksiyon takmak ısıtıyorum. Yalnız sadece direksiyonu bulmakla iş bitmiyormuş onu öğrendim. trendline direksiyonların airbagleri bile bu düğmeli direksiyonlarına uymuyor. Ayrıca bu düğmelerin çalışması için250cıvarında bir modülde almak gerekiyormuş. Ayrıca golf spor direksiyonda trendın airbaglerine uyduğu için ihtiyacı olanlarla iletişimde geçebiliriz.

CEVAP : Multifonksiyonel spor direksiyon+ MF tuşları ve Cruise kontrol destekleyen modül+ crusie kontrol+ airbag kablosu takımı bende var özel mesaj atınız.

CEVAP : 2009 Model trendlıne golf aracım var. Bugün ikinci el çıkma fonksiyonel direksiyon aldım.

Fakat direksiyonu takınca aırbag hatası veriyor aynı zamanda kornada çalmıyor.

Henüz direksiyon modülü almadım ama başka bir parçada mı değişmesi gerekiyor?


SORU 53: 2007 MODEL GOLF 5 1.6 FSI 50binde araç silkelemeye başlayınca servise götürdüm –özel servis- baskı balatanın değişmesi gerektiğini söylediler özellikle ısınınca daha çok silkeliyor.

SACHS ve LUK markalarının çok kullanıldığını duydum ve Bostancı da ki oto sanayiden her iki marka için de 240 tl fiyat aldım. SACHS kutusunu inceledim.

Made in Germany yazıyor ama LUK’ ta nerde üretildiğine dair bir yazı bulamadım. Bu markaların ürünlerini kullanan var mıdır? Özellikle baskı balatada tavsiye edeceğiniz hangisi olur ikisinin de fiyatı aynı.

CEVAP: Sachs de luk ta alman malıdır 2 si de iyidir. Sachs al derim.

CEVAP: Arkadaşa katılıyorum sachs kullan ben Opel corsa aracıma taktırdım memnun kaldım bir sorun yaratmadı da fiyatı da makul aşağı yukarı bende aynı fiyata taktırdım.


SORU 54: Golf tsı 122 Güncel Yakıt Verisi paylaşıyorum;

Arkadaşlar genellikle ful depo geziyorum ve hemen hemen 200-300 km yaptıktan sonra depoyu dolduruyorum her doldurduğumda burada yakıt verisi paylaşarak tsı motorlu araç almayı düşünenlere veya kafasında soru işareti olanlara yardımcı olmaya çalışacağım.

Bugün doldurdum depoyu 4.220 litresi 275 km yol yapmışım 78 liralık benzin aldım.

Depo doldukça veri paylaşmaya devam edeceğim.

05-01-2012

430 km 103 lira benzin araba çıldırmış olmalı 0.239 hayretler içindeyim.

20-05-2011 güncel

386 km yol yaptım 106 TL lik benzin aldım şehir içi 40 km civarı kullandım 150 km si stabilize ve 1-2 viteste gidilecek yol gerisi sabit 90-100 hızıma sabit devam ettik

10-06-2011

455 km yol yaptım arkadaşlar aldığım benzin 136tl bu defa arabayı çok sıkıştırdık yakıt arttı.

25.06.2011

315 km yol yaptım arkadaşlar 105 lira benzinle depom doldu bu defa çok yaktı anlayamadım sebebi;

01-07-11

790 km yol yaptım 210 TL benzinle depo doldu 600 km si şehir dişi

08-22-11

600km yol 179tl ye depo doldu km de 0,298

25-09-2011

1000 km yol yaptım 247 liralık yakıt aldım benzin litresi 4.550 

 

Güncelle 685 km yol benzin 185 lira

18-12-2011

540 km yol alınan benzin 147tl araçta kışlık lastikler olmasına rağmen iyi sanırım

03.01.2012

488 km yol yaptım 300 şehir dışı 147 TL benzin artık zamlardan yakıt ekonomisi imkânsızlaştı

Yaptığım yol genelde köyden merkeze 45 km yolda yapıyorum yolun6 km si stabilize geriye kalan yol virajlı ve dik yokuş var yani şehir arası sayılmaz gerimside yine şehir içi. Birde arabayı bazen çok zorluyorum 2-3viteste 5000 devir civarında kullandığımda oluyor ama çok uzun süre değil.

CEVAP: yine de bence iyi bir değer. Hele ki benzinin fiyatı fazla olduğu için size fazla gelebilir. O yüzden aracın km de ne keder yaktığın ölçmek için 100 km re litre olarak yaktığını hesap ediniz. Çünkü krş. Hesabı sürekli artar ve psikolojik etkisi yadırganamaz.

78 TL= 275 km ise

Litresi 4,22 den…

18.483 litre benzin alınmış ve 275 km gitmişse 100 km de 6,72 LİTRE YAKMIŞ VE BU HARİKA BENCE.

CEVAP: Ben de 1.4 tsi 122hp dsg için tüketim verisi vereyim. Şehir içinde 9 lt civarı, şehir dışındaysa biraz yüksek hızlı kullanırsanız 7- 7.5 lt. Çok sakin ve dikkatli kullanırsanız da şehir dışında 5-6 lt seviyelerine de rahatça inebilirsiniz. Performansına göre ekonomik bir araçtır. Yine de dünyanın en pahalı benzinin olduğu ülkede benzinli araçtan lpg olmadıkça uzak durulması kanaatindeyim.


SORU 55: 2007 Golf Goal 1.6 FSI aracım özellikle sanki bu zamanlarda daha çok benzin yemeye başladı gibi bunun sebebi ne olabilir? Eskiden bir depoda 2 hafta idare ederdik şimdi 1 haftayı anca bitiriyoruz yanlış yakıt mı alıyorum acaba nedir bunun çözümü?

CEVAP: Aracınız manuel mi dsg mi? Hava filtresini en son ne zaman değiştirdiniz? Araç kaç km de? Fsi motorlar direkt yakıt enjeksiyonlu motorlar olduğu için yakıt kalitesi de çok önemli. Farklı benzincilerden mi benzin alıyorsunuz? Kullandığınız yakıtın oktanını değiştirdiniz mi? Klima kullanımınız arttı mi? Aracın lastikleri ne durumda? Energy Saver tipi düşük sürtünmeli lastik kullanıyorsanız lastikler eskidiyse tüketim de artıyor beraberinde. Bu soruları bir gözden geçirin yakıt tüketiminin artmasının birçok nedeni olabilir.

CEVAP: Bir depoyla iki hafta gidiyordum demek yerine kaç km gittiğinizi yazarsanız daha sağlıklı sonuç alisiniz. Tiptronic FSI kullanıyorum İstanbul içi ful bir depo lamba yanmadan önce 630-640 km falan yapıyorum.


SORU 56: Aracım golf 4 2001 model. 1200 km de 5 lt yağ eksiltti. Neden olabilir?

CEVAP: Bu çok anormal bir eksiltme. Bu motorların böyle bir yağ eksiltmesi söz konusu değil.

Her 1000 km. de yaklaşık 500 ml. ile 1L. arası bir eksilme normal olarak kabul edilebilir. Bir de bu eksilmenin her zaman sabit olması gereklidir. Örneğin ilk 1000 km. de 750ml. yağ eksildi. Sonraki 1000 km. de 1.5 L. yağ eksildi. Bu da normal değil. Eksiltmenin hep aynı oranda olması gereklidir.

İyi bir ustaya detaylı bir inceleme yaptırın. Buraya yazmakla olmaz. Motor rektefiye istiyor bile olabilir. Contalarda veya ilgili elemanlar da kaçak olabilir. Anormal bir durum kısaca.

CEVAP: Dediğini yaptım, usta bir şey yok dedi. Motor silk attım. Artık 1200 km yarım kitre eksiltiyor.

O kadar yağ yakmasının sebebi de aracı uzun yolda 4000 6000 devir arasında sürmekmiş.

Atık 2500 4000 arası sürüyorum.


SORU 57: Bu sabah yaklaşık 50km yaptıktan sonra yolda sürüş esnasında bu uyarı lambası yanıp söndü devamlı. Kitapçığa baktım motor kumandası arızalı diyor. O da ne demek acaba, neden yaptı sizce? Servis yolu göründü mü yoksa. Araç 7.000kmde dizel bu arada.

 

CEVAP: Isıtma bujisi arızası fakat röle’ de arıza yapmış olabilir aynı ikaz lambası yanıyor… Motor soğukken yanar genelde ikaz.


SORU 58: 2001 model golf comfortline aracımdaki bir problemi belirtmek ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Sorun viteste yaklaşık 1 aydır vitesin daha bir kemikli olduğu dikkatimi çekiyor ve boşta sağa sola sallarken vites sanki bir yere takılıyormuşçasına sallanıyor hatta sola veya sağa yasladığımda yasladığım yerde kalıyor. Özellikle 3. vitesten 2. vitese geçirirken zaman zaman vitese girmiyor.

Araçta bulunan arıza nedir acaba? Masrafı ne kadar olabilir? Daha önce benzeri problemlerle karşılaştınız mı?

CEVAP: birkaç kez golf 4 alıp sattım. Bu arada bindim de tabi ve benzer sorunları rahatlıkla hallettik. 

Hatta sorununuzu detaylı tarif edeyim. Özellikle 1. vitesten boşa çektiğinizde vites 1. in altında kalır ortaya gelmez. Aynı şekilde 5.vitesten boşa çektiğinizde de benzer bir sorun yaşarsınız ve vites boşta aralığında, yani 1 ile 2 arasından başlayıp 5.vitesin altında sona eren yolda sertleşir.

Bu olay aracınızla biraz yol yaptıktan sonra olur. Sabahları motor soğukken bir sorun olmaz. Biraz yol gidip motor ısınınca vites kolu sertleşir.

Bu anlattıklarım sorununuzu tam olarak bildiğimi kanıtlamak içindir. ee bu işi yapıyorum ben.

Gelelim sorununuzun çözümüne.

Öncelikle telaşlanmayın. Bu sorun senkromeçlerden, şanzımandan, ayırıcıdan falan yani çok masraf yapacak parçalardan kaynaklanmıyor.

Herhangi bir parça değişimi genelde gerekmez. Biraz uğraştırıcı usta açısından yorucu bir işlemle aracı kaldırıp vites kolunun ve vites kolunun hareketlerini şanzımana ileten millerin, ve bu millerin bağlandığı ayırıcının sökülmesi gerekir. Şanzıman inmesi gerekmez.

Eğer Ankara’daysanız bizzat ben yarım günlük bir işlemle sorununuzu özel serviste çözerim. Siz de aracınızın yanında durur, izler, öğrenirsiniz. İçiniz de rahat olur.

Bu sorunu servis değişim yapmadan çözemez. Ben zamanında bizzat denedim. Ankara doğuşta sorunu bulamadılar bile. Sadece değişecek diyorlar o kadar. Ve de çok para istiyorlar. Malum 1.6 SR motorların şanzıman parçaları çok pahalı.

Bu sorun için aracınızı çok kurcalarlar. Şanzımanı indirmeye bile kalkarlar. Aman haa… Beceriksiz ustalara dikkat. Dediğim gibi sizin ihtiyacınız sorununuzu eliyle koymuş gibi bulan ve çözen bir vw ustası.

CEVAP: arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım ve sorunu çözdüm şuan hiç bir sorunum yok. (Arabamda GOLF 4 comfortline 2001 model) benim arabada da vites boştayken 5 in tarafına götürdüğümde orda kalıyor ya da 1 ci vitesin o tarafa götürdüğümde çok yavaş şekilde ortaya geri geliyordu. Bayramın ikinci günü köye giderken araba 3 cü viteste kaldı 2 ve 1 e girmiyordu. Ama 4 e giriyordu. Aracı 3 cü ve 4 cü viteste kulandım. Tabi zor oldu baya, neyse aracı akşam eve getirdim sağ salim, nette biraz araştırma yaptım çoğu yerde kronik şanzuman sorunu vs deniliyordu ertesi günü gündüz kaputu açıp ışıkla baktığımda vites bağlantı mili ( vites levyesi diyen var seçim mili diyen var) orjinal servis bağlantı mili diyor. Sorun oradan kaynaklanıyor, bu milin her iki ucunda plastik siyah parça var ve bu parçanın içinde şeffaf bir plastik parça var o parçanın oturduğu yerde bilya var oraya oturuyor eğer o şeffaf plastik parça olmazsa o bilyadan kendini kurtarıp çıkıyor. Çıktığı anda da araba kaçıncı viteste ise araç o vites de kalıyor. Ben bu parçayı orijinal olmayan serviste yenisini aldım. Bu parçayı değiştirdiğimde vites eskisi gibi oldu boşta direk ortada duruyor sağa sola götürdüğümde ortaya atıyor kendini boştayken aynı sorunu yaşayanlar bu parçaya baksınlar size şimdi parçanın resmini aşağıda yayınlayacağım.


SORU 59: 2000 model bir golf 2.0 litre otomatik vites araç var, almayı düşünüyorum. Acil fikir ve bilgi lazım.

Araç 2 litre motor 8 valf ve ilginç bir şekilde sadece 115 HP güç üretiyor. 4 ileri otomatik şanzıman da ilginç bir şanzıman. Beni düşündürüyor. Aracı alır isem LPG düşünüyorum. LPG uyumlu mu acaba. Bunlar aklıma takılanlar. Lütfen acil yardım.

CEVAP: Atmosferik motor olduğu için tüple ile ilgili bir uyum sorunu yasayacağını düşünmüyorum. Ancak 2.0 litre motor almanın bu araç için bir avantajı yok. Güçlü bir motor değil bastı mi akacak. Yakıtta da fazla yakacaktır. Vergide de dezavantajı var. Bana göre çok gereksiz. Bunun yerine hitler motoruna yönelmenizi tavsiye ederim. Performans konusunda biraz geride olsa da diğer yönlerden daha memnun kalırsınız.

CEVAP: Rusya’da yaşarken bu motora sahip golf 3 üm vardı.

Maksimum torku 2400 devirde veriyordu. Aşırı bir yakıt tüketimi yoktu ama performansının çok iyi olduğu söylenemezdi.


SORU 60: Aracım golf 5 2006 model 1,6 düz motor bu gün aracımla yolda seyir halinde giderken ilk önce asr ışığı yandı sonrada alttaki resimdeki soldaki direksiyon ışığının üstündeki sarı ışık yandı arabamla kalkışta silkelenme gibi sorunlar yasadım servise bıraktım bu gün sizce sorun ne olabilir?

CEVAP: Büyük olasılıkla lambda sensörü diğer adı ile oksijen sensörü arızası.

CEVAP: Sorun çözüldü. Oksijen sensoru birde hararet müşürün de bozukluk varmış. 

CEVAP: Hilesiz temiz benzin ya da mazot satan bir istasyon bulana kadar bu sensörler daha çok başımızı ağrıtır. Benimde oksijen sensörü değişecek en azından 35 binde arıza verdi kimilerinde daha ilk 1000 km de arıza verdiği söyleniyor sebep ebetteki kötü yakıt. Tekrar geçmiş olsun.


SORU 61: aracım 2004 midline golf v LPG li. sıkıntı şu: bazen araç geç çalışıyor yani uzun bir marş sesinden sonra gaza hafif dokunduğumda çalışıyor. Bunu sık sık YAPMIYOR. Ayda bir falan aküm iyi, bujiler iyi başka neden olur bilemedim? Bilgisi olan var mı?

CEVAP:


SORU 62: Kardeşime yeni bir araç alacağız ve VW Golf 7 Highline donanım düşünüyoruz.

Ancak, TSI ve TDI motorlar arasında kararsız kaldık.

Yıllık 20.000 km civarında yol yapılacak.

TSI motorların hızlı ve keyifli olduğunu okuyorum forumlardan. Ancak, yeni kasa Golf TSI’ın yakıt tüketimi konusunda bir fikrimiz oluşamadı. Eski kasada ise şehir içinde 8 litreler konuşuluyor.

TDI ise tabi TSI’a göre daha keyifsiz ancak daha ekonomik bir motor. Yine yeni kasa Golf TDI’ın tüketimi konusunda da net bir fikrimiz oluşmadı.

Tabi DSG’li bir benzinli aracın konforu ve keyfi başka olacaktır ama ekonomi ve ikinci el kaygısı düşünüyorum. Önce TDI’da da DSG düşündüm ama 70.000’lere çıkıyor o zaman araç fiyatı (üzerinde xenon farla geliyormuş) Böyle olunca benzinliyle arasındaki fark da 11.000 TL oluyor.

Bütçemiz ise 60.000 TL civarında. TSI alırsak DSG şanzımanlı, TDI alırsak manuel şanzımanlı düşünüyoruz. Liste fiyatlarına göre TDI olanı 2.000 TL daha pahalı.

Temel argümanlar,

Yakıt tüketimi ve ikinci elde satış kolaylığı açısından manuel TDI mı – DSG TSI mı?

Siz ne dersiniz?

CEVAP: Yılık 20 bin km az bir yol değil. O yüzden tercihiniz TDİ den yana olmalı. Ben de mk6 TSİ dsg kullanıyorum. Gerçekten dsg + tsi mükemmel bir kombinasyon. Gaza bastığınız anda otomatik vitesin verdiği yaklaşık 1 sn. lik gecikmenin ardından koltuğa yapıştırıyor. Yakıt tüketimine gelecek olursak şehir içinde dahi cc ile gitmeye çalışıyorum. Bunun sonucunda şehir içinde 100km de 7-7,5 arası yakıyorum. Ama TSİ den keyif aliyim diye basarsanız gerçekten pişman oluyorsunuz. Tüketimi rahatlıkla 8 in üzerine çıkarırsınız. Otomatik takıntınız yoksa yakıt tüketimi ve ikinci elde satış kolaylığı acısından TDİ tercih etmelisiniz.

CEVAP: LPG Taraftarı iseniz 122 ps gayet ekonomik te olacaktır.

Landirenzo BRC Prinsin 2500-3300 tl aralığında geliştirilmiş ikili yakıt kullanan sistemler var kullanıcılara göre %25-35 aralığında yakıt ekonomisi sunuyor.

Benzin değerleri

1.2TSi 105Ps ş.içi BMT 5.9lt

1.4TSi 122ps ş.içi BMT 6.6lt

1.4Tsi 140ps ş.içi BMT+”ACT” 5.8lt

 

Hepsi de benzinli olduklarından yüksek devirleri daha çabuk çevirebilme kabiliyetlerinden dolayı dizel 1.6 105ps e göre

Seri ve hızlılar

105 140 HP benzinde de sınıfların çok üstünde kese açısından makul tüketimlere sahip. Ama Türkiye de bütün benzinli araçların sonu LPG

CEVAP: Evet 122 dsg. 140 lik ne kadar ekonomici olursa olsun dizelin yanına yaklaşamaz. Teknik verilere aldanmayın. O rakamları yakalamak imkânsız. Anca düze yolda trafik olmayan yollarda olur o da şehir içinde artık olanaksız. 140 TSİ olursa bir de o arabanın gücünü yasamak isteyeceksiniz. Basacaksınız ve yakıt ibresinin gözle görülecek şekilde düştüğünü göreceksiniz. Biz de alırken manuel dizel ve TSİ dsg arasında kaldık. Ancak otomatik in verdiği rahatlık ve yılda 12 bin km yaptığımız için onu tercih ettik. Siz 20 bin km yol yapacağınızdan ötürü ille de dsg olsun demiyorsanız TDİ alin derim fazla da kafanızı karıştırmayın.


SORU 63: 1.2 TSI BMT motordaki BMT ne demek?

Acaba Pas satın tanıtımında geçen şu olmasın?

“Fren Enerjisi Geri Kazanımı

Frenleme esnasında ortaya çıkan enerji Yeni Pas SAT’ta aküyü şarj etmek için kullanılır, bu sayede hem enerji tasarrufu sağlanırken hem de aracın motorunun ekstra yakıt tüketmesi engellenir” diye bir şey yazıyor.

CEVAP: BMT = Blue Motion Technology

+1 ve bluemotion araç durduğunda vitesi boşa aldığınızda motoru durdurur ve tekrar debriyaja bastığınız anda hiç durmamışcasına çabuk şekilde harekete geçmenizi sağlar

CEVAP:  BMT – Bluemotion anlamına geliyor. BMT de ki amaç, her yönden yakıt sarfiyatı sağlamak. Start&stop, aracın hafif olması, stepne bazıların da olmuyor (ağırlık olmasın diye), lastik basıncının yüksek, aracın alçak olması (sürtünmeyi azaltmak)…vs.


SORU 64: Bundan 7 ay önce almış olduğum Golf 4 – 2004 1.6 Primeline model aracımda, 120-140 km/s hızları arasında direksiyon titremesi problemi yaşamaktayım. Bu soruna her zaman yapmamasından kaynaklı hala bir çözüm bulunamamıştır. Mesela,120-130 km/s hızla virajlarda, yokuş yukarı titreme yapmazken, düz yolda ve yokuş aşağı ilerlerken çok sık direksiyon titremektedir. Aracın lastikleri 205/55/16 Michelin Primacy HP; üretim tarihi 38/07, lastik hava basınçları 32 psi ve araçta orijinal stock(sac) jantlar bulunmaktadır.

Aracımı bu şikayetimden ötürü iyi bildiğim Rot-Balans ustasına 3 defa götürdüm. İlk seferinde rot-balans yapıldı, ikincisinde ön sağ bilya değişti ve yine rot-balans, üçüncüsünde ise rot-balans ve ustanın sen direksiyonu titreyen araba görmemişsin, senin arabanda bir şey yok demesiyle son buldu.

Ayrıca, 2 ve 3.viteste 3000 dv/dk’da ayağımı gazdan çekince araba 2000 dv/dk’ya kadar yavaşlarken önlerden cik cik cik sesi geliyor. Usta balatalardan kaynaklanıyor diye balata kenarlarını zımparaladı. Fakat cik cik cik sesi ve direksiyonda yaşanan titreme hala devam etmektedir. İnternette buna benzer konuları araştırdım lastik ömrü, jant eğriliği, kazalı mı, balanstan öte geçemedim. Bu konuda sizlerde öneri ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

CEVAP: Bu cikleme sesi frene basınca mı geliyor? Eğer öyle ise balata ve disklerde sorun diyebilirim. Disklerde atıklık veya balatalar orantısız aşınmış. Direksiyonda titreme olayı genelde balanssızlıktandır ama siz yaptırdım diyorsunuz. Önerim ön takımı bir kontrol ettirin ve lastiklerde atıklık yok ise ön takımda sıkıntı yoksa buna balata + disk + jant eğikliği tekerlekleri sökmeden araç üzerinde balans yapsınlar. Sanırım bunları yaptırırsanız çözüm olur. Ön takımı bir kontrol ettirin.

CEVAP: Lastiklerle alakalı arama yaparken konuyu gördüm, buna çok benzer bir sorunu ben de yaşıyorum. 30-40 ile giderken periyodik vın vın ses geliyor ve arabanın hız değişimiyle sesin de hızı değişiyor. Dediğiniz gibi direksiyonda titreşim arttı. Hatta bu vın vın sesinin titreşimini bazen gaz pedalında da hissediyorum. Bu sadece benim duyduğum bir şey de değil. Arabaya binmiş çoğu kişi duydu. Sıkıntı her yolda yol sesinin bastırmasından dolayı duyulmaması. Kaymak gibi parlak yollarda duyuluyor.

Araç 27000’de, Leon 1.2TSI, 225/45/17 yaz lastikleri takılı. Şimdiye kadar hiç rot-balans yaptırmadım. Arka lastikte çivi vardı diye çıkıyordur dedi servisteki usta geçen perşembe ama lastiği yaptırdıktan sonra da geçmedi. Bu perşembe tekrar götürüp aracı havada çalıştırmalarını ve ön taraftaki bağlantı elemanlarını, milleri falan kontrol etmelerini isteyeceğim. Bir de rot-balans yaptıracağım.

Bu sorun kesin çözülmeli çünkü hafta sonları 600-700km yol yapıyorum ve kendimi güvende hissetmiyorum. Bana zararı olmasa bile mutlaka tahrike bağlı parçalardan birinde bir sorun var. Çünkü titreşim gaz pedalında hissediliyor.

CEVAP: Arkadaşlar cık cık sesi hariç bütün sorunlar çözüme kavuştu. Cikleme sesi de disklerin kenarı zımparalanarak azaldı ama giderilemedi.

Sorunların çözümü;

Direksiyondaki titreme; Ön 2 aks içi çamur doluydu, arabanın yolda gitmesi bile son derece şaşırtıcıydı, orijinal parça ile değişimler yapıldı.

Lastikler balans yapıldı, Mayıs ayında jantlar ile beraber değiştireceğim.

Ön 2 silecek süpürgesi değişti,

Sürekli ayarı kaçan boğaza kelebeği için ustamın detaylı kontrolü ve 3 conta değişimi sonucunda sürüş keyfim 3e katlandı diyebilirim.

Sonuç olarak; bugün aracımın muayenesini de yaptırmış bulunmaktayım.


SORU 65: benim golf V midline triptonik aracım da ki sorun şu: yol bilgisayarının olduğu ekran sıcak havalarda neredeyse okunmayacak kadar solgunlaşıyor. Araba gölgedeyken, hava serinken sorun yok ama sıcak havada yazılar silik silik çıkıyor ayrıca otomatik vites geçişlerini ekran göstermiyor. Ekran silik çıkmasa bile vites geçişleri, aracın hangi viteste olduğu ekranda görünmüyor. İlk çalıştığında P-R-N-D-S nin altında 1 yazıyor, araç hareket edince oda kayboluyor ne yapabilirim?

CEVAP: Havalar soğudu artık yapmıyor. Bende uğraşmadım ama kime gitsem değişmesi gerek diyor. Değiştirirsen de iki üç yıl sonra yine aynı olur bu araçlarda kronik sorun bu diyorlar. Çıkmasını Ankara’da 350 TL ye takıyorlardı bende taktırmadım. Son bir şüphem aküden olabilir. Aküyü aküm aracın ilk aküsü zayıflamış olabilir belki değiştirince düzelir.


SORU 66: 99 MODEL GOLF 4 ARACIM VAR ARACIMLA GİDERKEN GAZ PEDALINDAN AYAĞIMI ÇEKİNCE SÜREKLİ BİR TİTREME VE STOP EDECEKMİŞ GİBİ BİR SARSINTI YAPIYOR. BUNU SERVİSE SORDUM BOĞAZ KELEBEĞİ YAPAR DEDİLER AMA BOĞAZ KELEBEĞİ SAĞLAM BAŞKA NEDEN OLABİLİR… BÖYLE BİR ŞEY YAŞAYAN VARSA YARDIMCI OLABİLİR Mİ. SÜREKLİ AYAĞIMIN GAZDA OLMASI GEREKİYOR GAZI VERDİM Mİ SIKINTI YOK AYAĞIMI GAZDAN ÇEKTİM Mİ HANİ BENZİN VEYA TÜP BİTERKEN Kİ TİTREME VAR YA AYNEN ÖYLE YAPIYOR.

CEVAP:  düşük hızda yokuş yukarı ani hızlanınca ve yüksek hızda gaza basmadığım zaman yapıyordu ufak bir titreme, bugün götürdüm, akis başlarındanmış, körük yırtılıp içeri su dolmuş, başlıklar değişti, düzeldi.

Belki faydası olur.

CEVAP: Rölantide yapıyor sanırım dediğiniz. Devir dalgalanması büyük oranda boğaz kelebeğinden yapar. Temizletmeniz tavsiye olunur. Sorun devam ederse gaz kelebeği potansiyometre sine bakılabilir.

CEVAP: Hareket halinde titreme irkilme yapıyorsa buji kablolarından da olur çatlama vs. vardır yahut bujilerinize bir baktırın. Benimde basıma gelmişti buji kablosunda kacak vardı kabloların eski olmasından dolayı minik bir kıvılcım görmüştü usta motor çalışırken çıt çıt cıt kıvılcım atıyordu çok minik ama baya etkiliyor bilginize.


SORU 67: Golf 1.4 TSI 122 BG Highline almak istiyorum, opel corsa dizel kullanıyorum, kullanımım %90 genelde şehir içi ve merak ettiğim golf 1.4 TSI aracın bir deposu ile şehir içi kaç km yol alabilirim. Kullananlar varsa bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim. Birde bu araç ile astra sport 140 BG modeli arasında fiyat farkı yok ama özellik farkı var sizce bu mu yoksa astra sport modelimi tercih edilmeli?

CEVAP: Tamamı şehir içi, klima açık, manuel vites 100 km. de 9 L.

CEVAP: golf TSİ 122bg aracımı alalı 1 ay oldu aşağı yukarı. 

Sabah işe giderken klima kapalı seher içi sürekli dur kalk gidiyorum. Ortalama yakıt tüketimi 9,5 – 10,5 arası değişiyor. 2 haftadır sürekli takıp ediyorum.

Gecen 300 km kadar şehir dışı yol yaptım klima acık hızım 100-110 civarı ortalama 5,6lt yaktı.

Yalnız yol bilgisayarında fazla güvenmeyin. Şehir dışı yoldan sonra depoyu tekrar doldurdum ve ortala yakıt 6,4 çıktı.

Şehir içi tüketimde de aynı problem olabilir onu daha ölçemedim.

CEVAP: 100 km’de 8-9 Lt(karışık). Ş.içi çok sakin kullanırsanız 6-7 lt arası yakarsınız(DSG 122-160)


SORU 68: 2008 model golf V kullanıyorum. Araç özellikle soğukken tümseklerden geçerken on takımdan gıcır gıcır sesler geliyor. Ki tümseklerden çok dikkatli geçerim.

Frene basarken ki gelen gıcır sesten bahsetmiyorum bile.

Ayrıca yine motor soğukken 1.vitese ve geri vitese geçerken gacır gıcır sesler geliyor.

Arkadaşlar 4 yaşında arabada bu kadar gıcırtı olur mu? Sizce sorunlar büyük mu? Hepinize iyi bayramlar dilerim.

CEVAP: Salıncak burçların ve ona bağlı bir parça var. Değişince ön takımdan gelen ses kesilir. Yetkili serviste 2010 yılında değişim bedeli 400 TL kadardı.

Servistekiler garantide olmasa değişmesine gerek yok abi demişlerdi.

CEVAP: Sadece soğuk havalarda tümseklerden geçerken gıcırdıyorsa bu bir arıza değildir. Sıfır km. araç da bu sesi yapar. Yalnız sıcak havalarda ses yapmaması lazım. Benim araç sıfır 16.000 km. de. Çok soğuk havada hafif bir ses yapıyor. Bundan önceki sıfır aldığım ve 38.000 km. kullandığım da yapardı.


SORU 69: 2007 model golf 5 fsi arabam var 60.000 km’de.

Kısaca problem şu. Hani seyir halindeyken ayağımızı gazdan çekince tatlı bir şekilde düşer devir, Sarsılmadan yavaşlar (dı) ya araba…

Şimdi gazdan çekince daha köşeli ve sert bir biçimde yığılıyor araç. Sebebi gaz kelebeği kirlenmesi olabilir mi?

Gaz kelebeği adaptasyonu yapmıştı güya ustam! Hiçbir temizlik yapılmadan, kelebek verilerini sıfırlamıştı. Bu olaydan sonra yavaş yavaş başladı bu sıkıntı. Ustaya tekrar gitmek istemiyorum çünkü sinirleniyorum.

Bu arada stop etme, ariza lambası, vs. Başka problem yok.

Teşekkür ederim cevaplar için.

CEVAP:


SORU 70: 2010 model golf 6 tsi 122hp aracımız var. Araç arada sırada vites geçişlerinde sorun yaşatıyor. Kalkışlarda sorun yok bazen 3-4 günde bir bazen de ayda bir olmak üzere rastlantısal zamanlarda vitesi değiştirmek için boşa aldığımızda ya hiç bir vitese geçiremiyoruz ya da biraz bekletip 1-2 sn. falan sonra artık hangi vitese geçerse ve çok zorlanıyor bu geçişte. Bayağı bir sert oluyor.

Bu soruna denk gelmediğimiz zamanlarda ise normal hiçbir şey yokmuş gibi gayet sorunsuz çalışıyor.

Servise bıraktım 2 hafta duracak çünkü test sürüşünde denk gelmedi her gün aracı teste çıkarıp deneyecekler. Soruna denk gelirlerse çözmeye çalışacaklarmış.

CEVAP: Arkadaşın sorusunun altında kendi sorunumu yazacağım mazur görün. Ben tam olarak bu sorunu yaşıyorum.1. ve geri viteste özellikle tam geçmeme nadir de olsa zaman zaman oluyor. Gaza basarsam gırççç diye bir ses geliyor. Araç 2008 model golf tsı

CEVAP: bende o ses olayı yok sadece vitese geçmekte zorlanma oluşuyor. Vites kolu sertleşiyor.

Debriyajın sertliğinde falan bir sorun yok. Paspasta sıkışmıyor.

Seyir halinde iken arada sırada olan şey şu: diyelim 3. viteste araç 4 e atmam gerek. Vitesi boşa alıyorum ve 4 e ya zor giriyor vites kolu sertleşiyor. Ya da hiç girmiyor. Mecburen 5 e atıyorum. ve bu durum vites küçültürken de olabiliyor. 3 ve 4. vitesleri örnek verdim. Genelde 1 hariç 2 ve diğer viteslerde başıma geliyor.

 

Ama sık sık ta olmuyor. Bazen 4-5 günde bir bazense 2 hafta sorunsuz sonra yine sorun var şeklinde oluyor.

CEVAP: arkadaşlar bende geçen hafta golf 4 2001 model bir araç aldım aracı 1. vitesten 2. vitese geçirirken ciddi problem yaşıyorum. Boşa attığımda 2 vitese gireceği sırada takılıyor ve aracın devri düşüyor yokuşlarda ciddi sıkıntı oluyor. Bana çözüm önerin neden olabilir başına gelmiş olan arkadaşlar? Cevap için şimdiden teşekkürler.


SORU 71: 2008 golf tsi 122 aracımın aküsünü dün vw servisinde orijinal aküsünü istememe rağmen 60 amperlik ispanya malı bir akü ile değiştirdiler. Sürekli diğer düşük amperli araçlara bunu uyguladıklarını sorun çıkarmadığını aksine daha verimli olduğunu söylediler. Bende fazla uzatmadım taktırdım. Yalnız aklıma takılan aracın orijinal eski aküsü 44 amper. 60 amperlik akü araçta belirli bir süre sonra arıza verdirtebilir mi. Kimileri alternatörün 44 ampere göre ayarlı olduğunu 60 amperi şarj edebilmek için sürekli çalışır vaziyette kalacağını bunun sonucunda alternatörün arıza vereceğini söylüyor. Aklım karıştı sizce eski orijinal aküye dönmem gerekir mi. Keza servis onaylı takıldı.

CEVAP: Hiçbir şey olmaz, hatta daha iyi olur. Zira kışın soğukta daha iyi marş basar. Bende 2006 polomun orijinal 44 amper aküsünün yerine 1 a önce 60 amper vata taktırdım. Araba fabrikaları maliyetten kaçmak için küçük akü takıyorlar, zaten eski akünün yerine daha büyük akü oymak için geniş tutuyorlar. Kafanız rahat olsun, kullanmaya devam edin.

CEVAP: Yetkili servisin size 2 seçeneği de sunması lazım. Bundan önceki aracımı akü değişimi için servise götürdüğümde ister orijinal aküsünü ister varta marka akü takabileceklerini söylemişlerdi. Aralarında da 80-100 lira arası bir fiyat farkı vardı. Sizin servis büyük ihtimalle elinde olanı satmaya çalışmıştır.

Yukarıdaki arkadaşın yorumu da doğrudur. Bu amper değişikliği aracınıza bahsettiğiniz şekilde bir zarar vermez. Alternatörün üzerinde min ve max desteklediği değer yazar. 44 amperi de 60 amperi de destekliyordur. Hatta akü biraz daha uzun ömürlü olur.

CEVAP: 44 amperlik orijinal aküyü işçilik dahil 233 TL’ye almıştım. Bekleme yerinde takılmasını beklerken işlemlerimle ilgilenen hanımefendi yanıma gelip neden 44 amperlik istediniz 60’lık olanı takalım gelen araçlara bu amperdeki aküleri takıyoruz dedi. Elektrik bölümüne bakan elemanda bu aküyü tavsiye edince artık bir şey diyemedim. Bu arada 60 amperlik akünün fiyatı 198 TL. 44 amperlik orijinal aküden daha ucuz. Dün bir kaç VW servisini daha aradım bir sorun olmayacağını söylediler şu an için endişem kalmadı.

CEVAP: kesinlikle 60lık almakla çok iyi yapmışsınız zira bende öyle yaptım. Fabrika 44A takıyor bu tamamen maliyetleri azaltmak için haberiniz olsun! Ayrıca dışarıda 60A İnci-Mutlu 100-120 lira keşke dışarda taktırsaydınız ya


SORU 72: golf 5 aracımın klima sisteminin v113 motorunda arıza var. kafasına göre çalışıyor. Klima normal çalışırken iki dakika sonra yavaşça havayı ızgaralardan alıyor klimanın soğuk havasını içeri vermiyor. Motorun adı v113. Servis değiştiririz diyor 600 TL. Bu motorun tamiri mümkün değil midir? Bildiğiniz iyi bir oto elektrikçi yok mu?

CEVAP: hallettim sorunu. Ümraniye rekora götürdüm direkt değişecek dedi. 600 TL motor, 400 işçilik 1000 TL. Çaresi yok değişecek dedi. Ben tabi aman canım soğutmasa da olur camları açarım püfür püfür diyerek kaçtım oradan. ama kafama çok takılıyordu bu sabah interneti kurcalarken kadosan sanayi sitesinde eoe klima diye bir yer buldum aradım ve anlattım. motorun değişmesine gerek olmayabilir getir bir bakalım dediler. gittim. Adam torpidonun altını iki dakikada açıverdi (bostancı sanayi sitesinde torpido inecek 350 TL alırız demişlerdi) birde baktı ki o v113 motorunun fişi çıkık. Fişi taktı klima püfür püfür. 40 TL işçilik verdim halloldu. Şimdi bu nasıl iş diye soruyor insan. araştırmasam direk sevise versem ve onlardan iyi mi bilecekler diye bıraksam 1000 tl den olacaktım. onu geçtim bostancı sanayi sitesindeki klimacılarda aşağı yukarı 400-500 tl para istediler neymiş torpido inecekmiş işçiliği zormuş. Ümraniye sanayisin dede aynı laflar bilmiş bilmiş konuşmalar. Demek ki usta varmış usta varmış. Neyse hadi selametle.


SORU 73: 2007 model golf tsı 49000 de. Aracımda yol bilgisayarı ekranı kendi kendine bazen kayboluyor, bazen geliyor. Kontağı çevirirken ekran tamamen kırmızıya dönüp 1-2 saniye sonra her şey kayboluyor. Neden olabilir acaba. Aracım yetkili servisten yıllık bakımdan bir hafta önce çıktı. Anlayan birileri yardımcı olabilir mi acaba?

CEVAP: Benim de 1.6 2007 golf midline var. Düz 1.6.Kontağı kapatıp aracı kilitledikten sonra yol bilgisayarının 3 dk sonra kapanması normal mi yoksa hemen mi kapanıyor.

Ben de aracımı 20 gündür almışım. Yeni öğreniyorum bazı özelliklerini. Yardımcı olur musunuz?

CEVAP: Bizim araçta da aynı hocam kapıları kilitledikten 1-2 dakika sonra kapanıyor. Aracı kilitledikten belli bir müddet sonra ortadaki yol bilgisayarına ait kırmızı göstergenin ışığı sönüyor. Araç golf V


SORU 74: 2004 1.6 FSI otomatik vites Golf sahibiyim. Araç 66.000’de ve benzinli. Bugün yaklaşık 5 defa arabam düşük hızda giderken ya da tam duracakken stop etti. 1-3. vites arası devir ibresi birden sapıtıyor 0-2000 arası gidip geliyor gaza basmazsam stop ediyor. En son yaptığında motor ikaz lambası da yandı. Problemin kaynağı nedir, başıma çok masraf açılır mı? Aracı yetkili servisinde yeni bakıma verdim, NOX sensörü değişti bununla bir alakası var mıdır?

CEVAP: Problemin kaynağı EGR’ nin kurum kaplamasıymış. EGR’ yi temizletince sorun halloldu.

CEVAP: EGR valfi ya da boğaz kelebeği ya da gaz kelebeği denir. Hepsi aynı şeydir. Temizletmek kısa süre fayda sağlayabilir fakat eninde sonunda değişmeniz gerekecektir. Katkılı benzin kullanımı bu parçanın ömrünü uzatıyor. Standart kurşunsuz benzin yerine piyasada çeşitli adlarla satılan katkılı benzinleri kullanmakta fayda var. Temizlettiğiniz bu parça yaptığınız km. ye göre en fazla 1 yıl içinde tekrar bozulacaktır.


SORU 75: Arkadaşlar 2007 model 147 binde Golf Tsi 140 hp aracımız var. 1,5 sene önce aldık ilk aldığımızda çok vahşiydi mükemmeldi yürüyeni her şeyi ama sonralardan nazar değdi.

Geçen sene devir daim pompası arızalandı değiştirdik aracın gidişi eskiye nazaran düştü ama zamanla düzelir belki diye kullanmaya devam ettik aracı. Değişimden yaklaşık birkaç ay sonra araçta turbo sıkıntısı gibi bir durum ortaya çıktı. Çok vahşi dediğimiz araç süzüldü narinleşti.  Sorun şuydu 3500 devire geldiğinde araç biraz(bir saniye gibi) duraksıyor sonra ileri atar gibi tekrar hızlanıyor. Eskiden böyle bir durum yoktu. Turboya geçişte silkeleniyor sonra hızlanıyor ama yine eskisi gibi değil. Vw’ nin özel servisine götürdük sorun valften dendi değişmesi gerekiyor dediler ama uzun vadede sorun yaşatmaz kullanımınıza engel teşkil etmez dediler iyi dedik kullanmaya devam ettik.

Son zamanlarda can sıkmaya başladı araç eskisi gibi atak değil turboya geçişte silkeliyor canlı hızlanmıyor. Yine götürdük turbo valfleri değişecek dediler 400 tl gibi masrafı var. Sordum şimdi bu parça değişti işlem gerçekleşti araç eskisi gibi olacak mı sorun düzelecek mi diye sordum hiçbir şeyin garantisini vermeyi dediler. Anlamadım ben de hem şu bu dediler hem de güvenmiyorlar.

Özetle: Biraz hikaye gibi oldu ama valfleri değiştirmek veya temizletmek bu silkeleme sorununu düzeltir mi bilginiz var mı?

CEVAP: Ben de benzer durumla karşılaşmıştım ve garantiden valf değişmişti. Sanırım twincharger motorlarda karşılaşılan sorun bu. Valf değişince sorun giderilecektir kanımca. Şu anda daha iyi malzemeden üretiliyor bildiğim kadarıyla. Bende 60000 km civarında olmuştu. 95000 km dir sorun yok.

Erel Maltepe’yi tavsiye derim.


SORU 76: Tsi 140 Hp 2007 model 145 binde Golf’ ümüz var. Araç son zamanlarda önceye göre çok yakmaya başladı. Performanslı da kullanmıyoruz normal kullanıyoruz. Aklıma havaların soğukluğu ve lastikler geliyor sizce sorun bunlardan mıdır? Lastikçi aracın lastikleri eski demişti bize bir de ebatları mı uygun değil acaba? Yoksa başka bir sorun olabilir mi?

CEVAP: Buji hava filtresi lastik hava basınçları vb baktırın ve bu ara havalarda soğuk bununda etkisi olabilir ancak bildiğim kadarıyla 140 hp ler biraz daha fazla yakıyor

CEVAP: Bujilerin değişmesi gerekiyordu değiştirmedik onun da etkisi olabilir diyorsunuz yani. Lastik basınçları ne kadar olsun lastik ölçüleri 195/65 gibi bir şeydi.

CEVAP: 32+32

Dolu ise

34+36


SORU 77: 2014 Model golf 7 1,2tsi aracım var yaklaşık 3yıl oldu alalı araç bagaj kısmını çok fazla kurum yapıyor ve aracın yağ çubuğunu çektiğimde yağ benzin kokusu var. Değiştirmedik parça kalmadı fakat bir türlü sorunum çözülmedi. Daha önce böyle bir problem yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

CEVAP:


SORU 78: Merhaba
2007 model golf 5 TSİ 140 hp aracım var. Intake air temperature sensor circuit 1 arızası alıyorum. Emiş hava sıcaklık sensoru motorun neresinde değiştirmek istiyorum ancak motorda çıkmıyor.

CEVAP:


SORU 79: Merhaba aracım golf 6 1.4 otomatik 2011 model araçla aniden hızlanınca veya 80-120 ile gidince fren arızası veriyor araç elektrik kesiyor bunun nedeni ne olabilir hata kodu da 00668 gövde gerilim hattı olarak çıkıyor lütfen yardımcı olur musunuz?

CEVAP:


SORU 80: 2012 golf 6 tsı tüplü 122 lik golf model aracım var. Aracım son zamanlarda 2.vitesten 3 e geçerken ve daha sonrasında tekleme yapıyor, benzine aldığımda tekleme kesiliyor. bunu sebebi nedir. bujileri yeni değiştirdim düzelmedi.

CEVAP:


SORU 81: Golf 6 dizel aracımda frene bastığım zaman dibe kadar gidiyor ama tam tutmuyor. Fren yavaşlatıyor sadece. İkinci pompaladığımda bu sefer dibe kadar inmiyor normal tutuyor. Ustaya gösterdim ana merkezi değiştirdi olmadı. Kronikmiş diyor. Doğru mu?

CEVAP: ABS beynin oradan havasını aldır. Sadece teker tarafından yeterli olmuyor.


SORU 82: Golf 6 aracıma lastik almayı düşünüyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP: Hankook alabilirsin.

CEVAP: Fabrika çıkışı continental. Onunla devam et.


SORU 83: Aracım golf 6 TDI rampa çıkarken hararet 95-100 arası çıkıyor. Devir daim ve termostat 7 bin km önce değişti. Radyatör mü tıkanmış olabilir. Nasıl bir yol izlemeyelim?
CEVAP: 05466222109 yerimiz Ankara ivedilikle sadece vağ grubu araçlara hizmet vermekteyiz kullandığımız malzemelere ve işçiliğimize garanti veriyoruz.
Kaliteli hizmet ve net arıza teşhisi için ÇÖZÜLEMEYEN ARIZALARINIZ için bizimle iletişime geçebilirsiniz Burak Sertkaya.




4 thoughts on “VOLKSWAGEN GOLF ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

  • Mayıs 28, 2023 tarihinde, saat 11:25 am
    Permalink

    2012 golf 6 tsı tüplü 122 lik golf model aracım var. Aracım son zamanlarda 2.vitesten 3 e geçerken ve daha sonrasında tekleme yapıyor ,benzine aldığımda tekleme kesiliyor.bunu sebebi nedir.bujileri yeni değiştirdim düzelmedi.

    Yanıtla
  • Aralık 23, 2023 tarihinde, saat 3:09 pm
    Permalink

    Merhaba aracım golf 6 1.4 otomatik 2011 model araçla aniden hızlanınca veya 80-120 ile gidince fren arızası veriyor araç elektrik kesiyor bunun nedeni ne olabilir hata koduda 00668 gövde gerilim hattı olarak çıkıyor lütfen yardımcı olur musunuz

    Yanıtla
  • Nisan 22, 2024 tarihinde, saat 5:38 pm
    Permalink

    Merhaba
    2007 model golf 5 tsi 140 hp aracim var. Intake air temperature sensor circuit 1 arizasi aliyorum. Emis hava sicaklik sensoru motorun neresinde degistirmek istiyorum ancak motorda cikmiyor

    Yanıtla
  • Haziran 19, 2024 tarihinde, saat 7:49 am
    Permalink

    2014 Model golf 7 1,2tsi aracım var yaklaşık 3yıl oldu alalı araç bagaj kısmını çok fazla kurum yapıyor ve aracın yağ çubuğunu çektiğimde yağ benzin kokusu var.değiştirmedik parça kalmadı fakat bir türlü sorunum çözülmedi. daha önce böyle bir problem yaşayan varsa yardımcı olabilirmi.tşk

    Yanıtla

tarık kunt için bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korumları!