Oto Arıza Çözüm

Tüm marka ve model araçların arızalarına çözüm bulun. GÜNCEL SORU-CEVAP SAYISI: 5100

Oto Arıza Çözüm
NİSSANPRİMERA

NİSSAN PRİMERA ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

SORU 1 : 2000 model Nissan primera 1.6 comfort aracımın kısa far aydınlatması çok kötü, elektrikçiye götürdüm baktı ayar yaptı. Uzun far ampullerini değiştirdi sıkıntı yok dedi. Ama kısa farların aydınlatması hala çok kötü, yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP : Benim aracım Almera . Ayni sorun bende de vardı osram night breaker plus aldım bu sorun büyük oranda halloldu, tavsiye edebilirim. Standart ampuller çok randımanlı olmuyordu.


SORU 2 : 1998 Model Nissan Primera 1.6 GX aracım  208.000 km’ de ve  LPG’li. Araç geç çalışıyor. Benzin pompası ve  LPG sistemi komple değişti. Sorun devam ediyor. Bu arada LPG değişimi sırasında rölanti ayarıyla oynadıklarından şuan gaza basarak anca çalıştırabiliyorum.   Nasıl çözebilirim?

CEVAP : Sorun çözüldü. Benzin geri dönüş valfi arızalıymış değiştirdik.


SORU 3 : 2000 model Nissan primera  aracım 1.6 motor 9(8-99 hp). Aracımda LPG var. Hızlanma da sorun yaşıyorum. En fazla 140 yapıyor. Zaten 100′ den sonra yavaş yavaş hızlanıyor. Yokuşlarda bayılıyor. Sollamalarda fiyasko. Araç tamı problem var yoksa normali mi bu? 

CEVAP : Bende  de 2000 motor olanı var. Sizin araçta muhtemelen bir sorun vardır.  1.6 lar  yokuşlarda bayılabilir ama 2000 motor da mümkün değil. Biz ayrıca 200 km hızı görüyorduk aracımızla. 180’ e bile zorlanmadan çıkıyordu.


SORU 4 : Nissan primera ga16 aracım var. Araç rölantide hafiften devrini düşürüp yükseltmeye başladı. Mesela 3.000 devirde yolda giderken ileri – geri sallanmaya başlıyor. Buji ve buji kabloları değişti ama çözüm olmadı. Aracı kullanırken 1200 devirde kalkıyorum tam gaz yapıp 6000 devire kadar çıkarken 2000 devirde ileri atılıyor.  3500 devirde güç kaybı yaşayıp tekrar tırmanıyor. Neden oluyor bu durum?

CEVAP : 2000 model primera comfortlar da  QGA16DE motoru var diye biliyorum ve seninki de bu sanırım.  Aracında sorun kesinlikle ve kesinlikle vakum kaçağı. Aracının gaz kelebeğini temizlemek için söktürüp yerine takarken tam sıkamıyorlardır ve oradan kaçak olabilir. Bir diğer ihtimal de EGR ile motorun emme manifoldu arasındaki hortumlar. Kesin azda olsa kaçak vardır. Ayrıca hava filtre kutusu ile silindir üst kapak havalandırma hortumlarına ve pcv valfine de bak. Buradan kaçak varsa dalgalanma olur.

CEVAP : Yardımınız için teşekkür ederim. Zaten bu sorun boğaz kelebeğini temizlettikten bir süre sonra başlamıştı. Ustaya götürdüm ve sorunu halletti. Hava filtresinin alt tarafında (sanırım EGR basınç ölçüm hortumu) ufak bir hortum yerinden çıkmış. Ayrıca boğaz kelebeği de tam oturmamış sanırım. Söküp takınca düzeldi.


SORU 5 : LPG’li 1999 Nissan primera aracım soğukken geç çalışıyor ve duman atıyor. Rölantide bazen stop etmeye yakın gelip gitmeler oluyor.  Bazen stop etmeye varan düzensizlikler oluşuyor.

CEVAP : Sorun çözüldü. Enjektörlere yakıt veren benzin otomatiği diyaframı patladığı için enjektörleri yakıta boğuyormuş. Buji ve yanma mahalini de kurumla kaplatıyormuş. Parça değişince araç düzeldi ve performansı da iyileşti.


SORU 6 : 2000 model p11 Primera aracımın dijital kliması soğuk üflemiyor. Klima gazı bastırdım ama düzelmedi. Ayrıca radyo ekranı neredeyse hiç görünmüyor. Yazılar çok silik. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

CEVAP : Benim aracım da ki radyo da öyle ve  buna yapacak bir şey yok sanırım. Torpidonun sol alt tarafından elinizi uzattığınızda sağa ve sola hareket eden bir kol bulacaksınız. Klimanın yazlık ve kışlık ayarı buradan yapılıyor. Motorda ısınan hava ile dışarıdan gelen soğuk hava ayarı için yani. Bu kol kırmızı konumda kaldıysa klima çalışsa da soğutmayacaktır. Kışın kırmızı yazın mavi ayarda olması gerekiyor. Kontrol et düzelmez ise klima kompresörüne baktır.


SORU 7 : 2004 model 1.6 primera tekna aracımın ekranında secure diye bir yazı çıkıyor. Radyo ve cd çalışmıyor. Bilgisayara bağlattık bir sorun görünmüyor. Nasıl çözebilirim?

CEVAP : 


SORU 8 : 2004 primera tekna aracım yağ yaktığı için motor yapıldı. Sonrasında ise aracın orijinal anahtarı zaman zaman aracı çalıştırıyor ama bazen de kırmızı anahtar işareti beliriyor ve marş basmıyor. Anahtarın serviste kodlaması da yapılamadı. Şuan bazen çalışıyor bazen de stop ettikten sonra anahtarı tanımayarak çalışmıyor. Böyle bir problem yaşayan olduysa yardımcı olabilir mi?

CEVAP :


SORU 9 : ben 4 ay önce 2001 model Nissan primera 1.6 comfort araç aldım motor tam soğukken ve tam sıcakken sorunsuz ama normal ısınıp stop edince 10–20 dk sonra yani ılıkken marş süresi 5–6 saniye uzuyor bide seyir halinde 15 devir civarında silkeleme yapıyor yardımcı olursanız sevinirim (benzin LPG fark etmiyor benzin pompası kontrol edildi)

CEVAP :


SORU 10 : Mrb arkadaşlar ilk aracım olan 2000 model 1,6 primeramı 2012 de 176 bin km de aldım. Şuan 188 binde ve bu zamana kadar rutin bakımlar (filtre yağ buji antifriz) hariç; radyatör kazanı çatladığı için radyatörü değiştirdim ve soğuk bir kış sabahı aracın her tarafı buz tutmuşken sol arka kapıyı açarken kapı açma kolu kırıldı; onu değiştirdim. Bir de bu aralar sağ ön taraftan hafiften gıcırtılar gelmeye başladı, sanırım üst salıncak fişeklerini de değiştireceğiz.

Çok şükür bu zamana kadar büyük bir sorun çıkarmadı.

Sizlerde durum nasıl?

CEVAP :


SORU 11 : ilk aracım olan 2000 model 1,6 primera mı 2012 de 176 bin km de aldım. Şuan 188 binde ve bu zamana kadar rutin bakımlar (filtre yağ buji antifriz) hariç; radyatör kazanı çatladığı için radyatörü değiştirdim ve soğuk bir kış sabahı aracın her tarafı buz tutmuşken sol arka kapıyı açarken kapı açma kolu kırıldı; onu değiştirdim. Bir de bu aralar sağ ön taraftan hafiften gıcırtılar gelmeye başladı, sanırım üst salıncak fişeklerini de değiştireceğiz.

Çok şükür bu zamana kadar büyük bir sorun çıkarmadı.

Sizlerde durum nasıl?

CEVAP :


SORU 12 : 1999 model Nissan primera speciel model arabam var direksiyonun alt kısmından saatteki alarm gibi bir ses geliyor genelde hareket halinde geliyor arabayı istop bile etsem geliyor bazen geliyor bazen gelmiyor bileniniz var mı acaba yardımcı olur musunuz?

CEVAP :


 SORU 13 : 2001 Aracım bu sabah yaklaşık 4 km kadar gittikten sonra primeram ateşlemeyi kesti ve bir daha çalışmadı .marş basıyor fakat ateşleme yok nedeni nedir değerli yardımlarınızı bekliyorum .saygılar

CEVAP : arkadaşlar sorunu hallettim ateşleme modülünün içinde bulunan power transistörün bacağı lehim yerinden çıkmış iki gündür uğraşlarım sonucu yabancı sitelerden bulduğum servis manuel dosyaları sayesinde sağlamlık kontrolünü yaptım bu şekilde tamir ettim.


SORU 14 : bu piyasada satılan chıptunıngler işe yarıyor mu arkadaşlar performans konusunda ?

CEVAP : atmosferik (turbosuz) araçlar için chiptuning uygulamasının bir işe yaramadığı dahası bu tür -yazılıma yönelik- uygulamaların turbolu araçlar için geliştirildiğini biliyorum, primera gb atmosferik motorlu araçlarda performans artışının maliyetli parça değişimleriyle mümkün olduğu bunun da harcanacak paraya değmeyecek boyutlarda gerçekleştiği bilgisi verilmekte.


SORU 15 : Merhaba arkadaslar.2001 1.6 comfort primera sahibiyim. aracım nasıl desem gitmiyor yani.4 ve 5. Vites ler de araba çok sonra hızlanıyor. ufak bir rampa geliyor çekişten düşüyor. hava akis metreden mi nedir bilmiyorum. bir fikri olan var mı. araçla basıp gidiyim desen yalan. o giderse yani. nelerden olabilir.

filtreler yeni bujilerde yeni değiştirdim. yokuşta çekişten düşünce devirde hızda sabit yükselmesi azalması birlikte. devirle hız orantılı yükseliyor. hava akış metre mi artık başka bir şey mi bilemedim. hava akış metre bozuksa şayet parça değiştirmeden anlaşılabilir mi.

CEVAP : Şayet arabanız çekişten düşmüş ise öncelikle aklınızda bulunan şu sorunlara olumlu yönde çek atmalısınız.
Aracınız benzin veya gazla çalışıyorsa filtreleri en son ne zaman değiştirdiniz. Filtreler temizse
Bujiler ve ateşleme kabloları ne zaman değiştirildi, Şayet değiştirildi ise
Sırada daha büyük bir problem var oda debriyaj balatasının bitmiş olmasıdır. Şayet debriyaj balatası bitmiş ise: Arabanız yokuş çıkarken motor devri yükselir ama hızınız artmaz buda aracınızın daha çok yakması ve sürekli üst devirlerde gezen motorun ısısı artacağından değişik komplike arızaların ortaya çıkmasına neden olabilir .
Bütün bu problemlerden hiç biri aracınızda yoksa o zaman gaz ayarınız, benzin akışınızda veya hava girişinde bir sorun vardır.

NOT: Şayet aracınızda çekiş problemi mevcutsa sorularınızı iletebilir siniz yukarıdaki başlıklar sadece genel başlıklardır. Önemli bilgi baskı balata sıfır araba dahil garanti kapsamı dışında bir parçadır. BASKI BALATANIN GÖREVİ: Motorla şanzıman arasında bağlantıyı sarsıntısız ve konforlu bir şekilde sağlamaktır.


SORU 16 : Arkadaşlar 2005 visia 1.6 var. 150.000 de. Aracı 2000-2500 devirde kullandığımız zaman hararet yükseliyor. Devirli bir şekilde komprasöre bıraktığında düşüyor ancak her an böle kullanmak mümkün değil. Çok yakıyor. Bu hararet yükselmesi neden olur bir bilginiz var mıdır?

CEVAP : ilk aklıma gelenleri sıralıyorum
aracınızın radyatör suyu eksiliyor mu?
eksiliyorsa
-hortumlar yada radyatör delinmiş olabilir
-silindir kapak contası yanmış olabilir.
eksilmiyorsa
-termostat ta bir arıza olabilir
-radyatör fanı çalışmıyor olabilir


SORU 17 : 2000-2001-2002 p11-144 kasa 6 ileri hcvt otomatik kullanıcıları benzin yada LPG ile lt yada krş üzerinden ne kadar tükettiklerini bu konu altında paylaşırlarsa bilgi ve fikir sahibi oluruz karşılıklı.

fabrika benzin değeri şehir içi için 12 lt/100 km
LPG ile 15 lt yakıyor benim aracım
litresi 2.70 ten alınan LPG ile şehir içi km de 40krş yapıyor
Şehir İzmir
Kit Atiker

CEVAP : Hocam aynı araçtan bende de var.2000 model.
Önceden 36krş falan yakıyordu. Biraz önce yine LPG’yi full doldurdum.66tl ile 200 km yapmış. Yani 33krş falan yapıyor.
LPG’nin Litresi 2,44 tl. Ben sürekli memnun kaldığım Shell den alıyorum. Bu arada ben sürekli kısa mesafe kullanıyorum: Buda olumsuz olarak çok etkiliyor.
Söylediklerim Ankara trafiği içindir.
Bu arada benim aracın motoru sorunlu ve LPG ayarı yok. Bunlarda olumsuz etkiliyor.
Siz ilk önce istasyonu değiştirip bir deneyin. Sonra da buji ve buji kablolarına baktırın.
Bu aracın bujileri: NGK (5555) PFR6G-11
Buji kablosu çok önemli. Ben buji ve kablolarını ebay üzerinden aldım. Toplam 150 lira tuttu. Türkiye’ den alsanız kablolar 280-300, bujilerde tanesi 35-40 lira.
Ben buji olarak BKR5eix-11 aldım. Ama aslında BKR6eix-11 olması gerekiyormuş.
Siz bunu(NGK (5555) PFR6G-11=Fabrika çıkışı) yada BKR6eix-11(İridyum versiyonu) alabilirsiniz. Benim tavsiyem iridyum olanı.
Kablo olarak da NGK NE08 Alabilirsiniz. Oldukça iyi bir kablo.

CEVAP : aracın fabrika benzin verisi
Yakıt tüketimi (şehir içi) 12.1 L./100 km
Yakıt tüketimi (şehir dışı) 6.5 L./100 km
http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=618
57 litre LPG
litresi 2.70tl den
154 liralık LPG ile
465km
220km si İzmir-aydın-İzmir otoyol
245km si İzmir şehir içi

tam karışık 33krş km de

CEVAP : Hocam geçenlerde gaz ayarı denilen olayı yaptırdım. laptop ile 2-3 dakika sürüyor. Kablo olsa bizde yapabiliriz ve forumda yapanlarda var.
Aracın gazını hep shellden alıyorum ve genelde aynı istasyon oluyor. Şuan gaz litresi 2,23tl.
Araç 180km gaz yaptıktan sonra depoyu fulledim şimdi 24,660 litre gaz aldı. Önceden 100km/14litre gaz yakıyordu. Şimdi herhalde havaların ısınması ile falan biraz daha düştü gibi.
Yani 180 km de 55tllik gaz aldı. Yaklaşık 30krş/km yakıyor şu anki gaz fiyatlarına göre.
*Ekleme: Bu değerler Ankara için ve şehir içi tüketim.


SORU 18 : 1999 model Nissan primera special edition araca sahibim. Aracın ilk sahibiyiz tüm bakımları eksiksiz bir şekilde yapıldı su zamana kadar hiç bir sıkıntım yoktu. yaklaşık 3 ay önce bir trafik kazası geçirdim. arkadan bir araca yaklaşık 80 km hızla çarptım. kaput ön panel filan değişti. ancak motorunda hiç bir sıkıntı olmadığını söylediler. bayram nedeniyle memleketime gelirken yolda biraz gaz bastım. 4 vitese takıp devir yükseltip 5. viteste 190-195 km hızı rahatlıkla görebiliyordum. yalnız dün aracım 4000 devire geldiği zaman sanki arabayı birisi arkadan çekip bırakıyormuş gibi sallanıyor. devir saatinde ki ibrede aynı şekilde sallanıyor tam ifade edemiyorum servisine gittim ve yine sıkıntı olmadığını söylediler. filtreleri falan değiştirdim ben yine de sorunum çözülmedi. ben sorunu çözdüremedim sizce sorun ne olabilir yardımcı olabilir misiniz ?

CEVAP :


SORU 19 : 2001 model primera arabamın lastiklerini yenileyeceğim. Üzerinde 195/65/15 lastikler var. Fakat bazı yerlerde 185/65/15 ölçülerini gördüm. Bu aracın orijinal lastik ölçüsü nedir? Bir de lastik olarak ne tavsiye edersiniz? Yıllık ortalama 7000 km yol yapıyorum. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP : benim aracımın orijinal lastikleri 195/60/R15. yapılacak olan her değişikliğin mutlaka fabrika verilerine göre yapılması taraftarıyım.

Genişliği 185 olan bir lastik taktığında yol ile lastikler arasında oluşan sürtünme kayıpları biraz azalarak yakıt sarfiyatını azaltabilir, ama öte yandan aracın yol tutuşunu da kötüleştirecektir.

CEVAP : Kitapçıkta belirtilen orijinal boyutları; 185/65/15 ya da 195/60/15 her ikisini de kullandım hiçbir sıkıntı yok.


SORU 20 : 2001 primera aracım bugün 6 – 7 km gittikten sonra durdum.

1-suyu kontrol etmek istedim su bidonunda üst tarafı delik var normal mi

2-bidondaki su kaynamış sıcak radyatör üst kapak kısmı da ısınmıştı. yalnız hararet göstergesi normal tam ortada idi.

yardımlarınızı bekliyorum. neden olabilir bidondaki su normal olması gerekmez mi?

CEVAP :  Aracınızın radyatör suyunu kontrol ettirin ve yaz kış antifriz li su kullanın.

antifriz suyun donma noktası sıcaklığını düşürdüğü gibi,

kaynama sıcaklığını da artırır.

böylelikle aracınızın soğutma sistemi için hem yaz hem de kış aylarında pozitif etki oluşturur.

CEVAP: Sorun çözüldü. Radyatör kapağı termostatlıymış o takılı kalmış. bide radyatör paslı olduğundan pislikler de yapabilir dedi usta çok şükür halloldu. radyatör temizlendi antifriz koyduk. kapağın termostatı da yapıldı tamam.


SORU 22 : 2006-2007 primera almaya karar verdim fakat bu seferde karşıma tekna mı visia mı sorusu çıktı ? Arasında ne gibi farklar var hangisini tercih etmek lazım?

CEVAP: tekna’nın artıları

– sis farı

– alaşımlı jant

– geri vites kamerası 

teknanın koltuk kumaşı kadife türünde. visia da kumaş diye biliyorum.


SORU 23: Soğuk havalarda aracı çalıştırırken titreme meydana geliyor ve araç stop ediyor. Motor ısındıktan sonra normale dönüyor acaba sebebi ne olabilir? Aracın orta konsolundaki birçok özelliğini kullanamıyorum. Bunun kullanma kılavuzu nu nerden bulabilirim.

CEVAP: Motorun soğukken stop etmesi sorunu ile ilgili bir tecrübem olmadı ancak internet üzerinden araştırma yaptığınızda muhtemel sebepler ortaya çıkıyor (rölanti ayarı, subab ayarı gb) en iyisi iyi bir motor ustasına müracaat etmek. Eski aracımda LPG’ de aynı sorunu yaşıyordum, onu da LPG enjektörlerinin değişimi ve geçiş ısısını yükseltmek ile çözmüştük.

Kullanım kılavuzuna gelirsek;http://www.nissanclubtr.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=219 bu adresten ulaşarak temin edebilirsiniz.


SORU 24: 1999 model primera special sahibiyim. Aracımın merkezi kilit sisteminde arıza var. Kumandadan kilitlemiyor ama açıyor, açtıktan sonrada hemen otomatik olarak kilitliyor. Aynı durumu en az 5 defa aç kapa yapıyor, en sonunda arabanın kapılarını açabiliyorum. Kilidi açıldıktan sonra tüm kapılar açıkken bile durduk yere kilitler kapanıyor. Elektrikçi ustası merkezi kilit beyninde arıza var, merkezi kilit beynini iptal edip sıradan bir uzaktan kumanda takmamız gerektiğini söyledi. Benimle aynı sorunu yaşayan ve çözüm üreten varsa yardımcı olabilir mi?

CEVAP:


SORU 25:  2003 model primera tekna aracım var. Yaklaşık 1-2 aydır aracım çalışırken titriyor, gaz yemiyor. 3-4 dakika sürdükten sonra normale dönmeye başlıyor. Ustaya gittim ilkinde 2 nolu enjektörde arıza kodu var dedi, LPG de kısa devre olabileceğini söyledi. Bir şeyler yaptı gönderdi. Yine devam etti. Yeniden gittim bu kez 4 nolu enjektörde arıza kodu çıktı. Ustaya gidince araç gayet iyi çalışıyor. Ustadan geldikten sonra yine başlıyor problemler. Sorun nedir sizce.

CEVAP:


SORU 26: 2000 model otomatik şanzıman 2.0 litre primera almayı düşünüyorum elegance

olanından merak ettiğim bir iki konu var. Kullanıcıları varsa sormak istiyorum.

1- otomatik şanzımanı nasıldır arıza ihtimali tamir masrafı vs. kullanım konforu gibi

2- tüketimi nasıldır

3 – kronik sıkıntılı bir şeyleri var mıdır sık arıza veren parçası var mıdır?

4- performans olarak tatminkar bir araç mıdır?

CEVAP: Nissan’ ın otomatiği ve dizel olanları pek tutulmaz kronik sorunu açı sensörü hava akış metresi haricinde pek arıza vermez konfor olarak tatmin eder yol tutuşu iyidir güvenlidir primera 2001 model 106 hp tercih edebilirsiniz.


SORU 27: 2001 model primera sahibiyim araca yeni motor yaptırdım. Ancak motor yapımından sonra tuhaf bir şekilde ara ara sıra hararet yükselmesi yapıyor. ( araç gaz lı ) gaz beyni donuyor.  Dolayısı ile araba çalışmıyor arabayı bir süre dinlendirdikten sonra tekrar eski halinde bir süre daha arabayı sorunsuz kullanıyorum.  Dediler ki gaz beyninde problem var suya gaz karışıyor araç hava yapıyor.  Değiştirdik 1 ay kadar kullandım sonra yine hararet yükseldi. Ancak bu sefer gaz beyni donmadı dediler termostatta arıza var değiştirdik ama sonra yine aynı hararet yükselmesi radyatördeki su genleşme tankına doluyor bu arada araba bu şekilde problem çıkaracağını belli ediyor nasıl mı arabanın kaloriferi rolentideyken soğuyor gaza basınca ısınıyor sonra bir süre sonra gaza basınca da ısıtmıyor ve sonrasında hararet problemi çıkıyor araç dinlendikten sonra gene 10 -15 gün sorunsuz kullanıyorum şehir içi dışı uzun yol gidiyorum sorun olmuyor kimse neden kaynaklandığı konusunda fikir veremiyor her usta başka şeyler söylüyor yardımcı olabilecek varsa çok minnetkar kalacağım şimdiden teşekkürler

CEVAP: sanırım sorununuz devri daim ile ilgili. Şu mantıktan yola çıkacağım ‘sanırım’ termostat sadece radyatöre giden suyu yönetir. Ben kışın -10 derecede bile 20 saniye sonra el ile gaza geçiririm ( sıralı atiker) biraz titrer ancak hiç bir zaman ne donma ne bir şey olmaz. araç çalışırken rölantide hararet yapması kaloriferi soğutmaması tamamen devridaim ile ilgilidir diye düşünüyorum. Termostat sağlam ise ve değişmişse başka seçenek kalmıyor.


SORU 28: 1998 model 211000 km de Nissan primera p11 GT 2.0 atmosferik 156 bg 181 nm aracım kanal tıkanması sonucu motoru yatak sardı. Ankara’da sanayi de aracım. Motoru komple söküldü her şeyi açıkta. Hazır bu haldeyken ben hep hayalim olan turbocharger modifiyesine girişmeyi düşünüyorum. Aracımın başka hiçbir sorunu yok zaten. İnternetten ebaydan falan SR20DET yani zaten üzerinde olan motorun turbolusuna bakıyorum, araştırıyorum. Sizlerin de fikirlerini almak istedim.

CEVAP:


SORU 29: 2000 model primera comfort 1.6 aracım var LPG yakıt sarfiyatı yüksek arıza ışığı yanmıyor. kelebek temizliği yaptırdım. Yakıt daha da arttı. arıza ışığını denemek için oksijen sensörünün fişini çıkardım. Aracı çalıştırdım arıza ışığı yanmadı. Arıza ışığı yanmaması normal midir.
Araç benzinde de gaz da da düz yolda 160km hızı geçmiyor.
Bu güne kadar yaptırdığım bakımlar.
–debriyaj balatasını değiştirdim.
–Buji buji kablosunu değiştirdim.
–Kelebek temizliği yaptırdım.
–LPG enjektörlerini değiştirdim.

Değişen bir şey olmadı. Yakıt daha da arttı.
Aracımın ilk çalışması çok rahat 0-100 km hızlardaki performansı da yeterli 120 den sonra zorlanmaya başlıyor.
Acaba oksijen sensörünü değiştirsem yakıt sorununu çözebilir miyim. Tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

CEVAP: Kelebek temizliği yaptıktan sonra çok sorunlar ortaya çıkar hele bilinçsiz bir usta ya düştüyseniz tüm ayarlarını bozar ben çok uğraştım en sonunda kendi çabamla ve forumdaki arkadaşların sayesinde çözdüm size tavsiyem aracınız ne gibi tepkiler veriyor bunları bildirin ve primera 1.6 motor sorunu başlıklı forumu baştan sona okuyun Arıza ışığının ve arıza sisteminin çalışıp çalışmadığını arıza tespit cihazı ile çok rahat saptayabilirsiniz.


SORU 30: Yaklaşık 3 gündür arabada bir problem var.

Özellikle düşük hızlarda araba çok az gaz yiyor hızlanması biraz düştü. Gaza biraz fazla basarsam arabada aşırı olmayan bir bağırma oluyor.

Çok dikkatli ve yavaş yavaş hızlanırsam çok problem yok. Yalnız ben verdiğim gazı devir saatinde görebiliyorum lakin sanki arabanın kendisi bunu çok geç algılıyor.

Örneğin demin işe gelirken yokuş yukarı biraz gaza dayanınca 90-110 km arasında 3500 devirleri gördüm. Ama zamanla yavaş yavaş yerine oturdu devir. Normalde bu devri görmem için en aşağı 130-140 ile gitmem gerekir.

Sizce sorun nedir arkadaşlar benzin desem dün akşam farklı bir yerden aldım benzini pek bir değişiklik yok.

Araç: 98, 1.6 primera, benzinli

CEVAP: ilk okurken baskı balata diyecektim. Böyle bir durumla karşılaşacağınızı anladığınız zaman arabanın sabit hızda devirlenmesini engelleyin gazı keserek ben bu şekilde 5.000 km daha gitmiştim ve ilginçtir ki 1. viteste bırakın patinajı yürümekte zorlanırken geri viteste neredeyse asfaltı eşiyordu 🙂 not: orijinal baskı balata 178.000 km gitti. Valeo taktırdım hiç memnun değilim.


SORU 31: 1999 Nissan Primera aracım var geri dönüşüm valfi ege diyafram vakum valfi adı her neyse benzin sızdırma yapıyor parçayı değiştirdim yine aynı sorun var neden olabilir acaba yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP:


SORU 32: Aracım Nissan Primera 1997 model. Aracımın sağ ön tekeri ısınmaya bağlı olarak kilitleniyor, araç firen sisteminde gibi bir adım gitmiyor, soğuyunca normale dönüyor, kaç kere baktılar hortum yağ değiştirdiler aynı sorun devam ediyor, teker kilitlendiği yerde kalıyor, bir çözüm bulamadım, arıza ışığı yanmıyor, sorunu ne olabilir, önerisi olan var mı?

CEVAP:


SORU 33: Selamın aleyküm sayın ustam. Nissan Primera special 99 model bir aracım var, aracım da ki arızam; Araç yolda giderken aniden teklemeler yapıp stop ediyor bir 5 dakika kadar bekledikten sonra tekrar çalışıyor, nazen de durduğu yerde marş basıyor çalışmıyor bir müddet bekledikten sonra araç çalışıyor ,Karaman’da ikamet ediyorum Karamandaki mekanikçi elektrikçi ustalara götürdüm distribütörü diyorlar, sizce başka ne sebebi olabilir bir yardımcı olmanızı rica ediyorum. Mail. yolu ile bir TLF numarası verebilirseniz aracımın derdini tam anlatmış olayım sizlere… Saygılarımla

CEVAP:


SORU 34: 98 model primera gt LPG’li aracım var hem LPG hem de benzinde hem silkeliyor hem de silkelediği anda engine yani motor ışığı yanıp sönüyor acil destek lütfen.

CEVAP:


SORU 35: Hayırlı günler 99 premıre aracım motor yapıldıktan sonra 2500 devirden sonra tekleme yaparak gaz yemiyor beyin benzin pompası her şey değişti ve düzen tutmadı arızayı bulamadık. Kime götürdüysem biz anlamayız diyor bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

CEVAP:


SORU 36: Selamünaleyküm arkadaşlar. 2001 model akıllı motor Nissan Primera var gaza geçerken bazen stop ediyor. Yolda giderken geçerse hiç sıkıntı yapmıyorum. Enjektörlerden olabilir mi? Enjektörleri değiştirmeyi düşünüyorum hangisi markayı tavsiye edersiniz?

CEVAP:

 




5 thoughts on “NİSSAN PRİMERA ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ

  • İbrahim

    Selamün aleyküm sayın ustam.Nissan Primera special 99 model bir aracım var,aracım daki arızam;Araç yolda giderken aniden teklemeler yapıp stop ediyor bı 5 dakika kadar bekledikten sonra tekrar çalışıyor,nazende durduğu yerde marş basıyor çalışmıyor bir müddet bekledikten sonra araç çalışiyor,Karaman’da ikamet ediyorum Karamandaki mekanikci elektirikci ustalara götürdüm distribütörü diyorlar,sizce başka ne sebebi olabilir bir yardımcı olmanızı rica ediyorum.Meil.yolu ile bir TLF numarası verebilirseniz aracımın derdini tam anlatmış olayım sizlere…Saygilarimla

    Yanıtla
  • Bayram Kaplan

    Aracım Nissan Primera 1997 model, aracımın sağ ön tekeri ısınmaya bağlı olarak kilitleniyor, araç firen sisteminde gibi bir adım gitmiyor, soğuyunca normale dönüyor, kaç kere baktılar hortum yağ değiştirdiler aynı sorun devam ediyor, teker kilitlendiği yerde kalıyor, bir çözüm bulamadım,

    Yanıtla
  • Bayram Kaplan

    Aracım Nissan Primera 1997 model, aracımın sağ ön tekeri ısınmaya bağlı olarak kilitleniyor, araç firen sisteminde gibi bir adım gitmiyor, soğuyunca normale dönüyor, kaç kere baktılar hortum yağ değiştirdiler aynı sorun devam ediyor, teker kilitlendigi yerde kalıyor, bir çözüm bulamadım, arıza ışığı yanmıyor, sorunu ne olabilir, önerisi olan var mı?

    Yanıtla
  • Hayati Ertuğrul

    98 model primera gt lpg li aracım var hem LPG hemde benzinde hem silkeliyır hemde silkelediği anda engine yani motor ışığı yanıp sönüyor acil destek lütfen

    Yanıtla
  • Salih deveci

    Hayırlı günler 99 premıre aracım motor yapıldıktan sonra 2500 devırden sonra tekleme yaparak gaz yemıyor beyın benzın pompası herşey degısti ve düzen tutmadı arızayı bulamadık kıme goturduysem bız anlamayız dıyor bu konuda yardımlarınıza ıhtıyacım var

    Yanıtla

Hayati Ertuğrul için bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korumları!