VOLKSWAGEN PASSAT ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ
SORU 1 : Volkswagen passat 2013 1.4 TSİ aracın yokuş yukarı çekişi nasıl. Malum 200 torku var.
CEVAP:
SORU 2 : 2012 Volkswagen passat aracımda 2 defa sağ koltuk airbag arızası verdi. 2 defa özel serviste sildiler. Aracım orijinal kazasız. Neden olabilir bu arızalar.
CEVAP: Sağ yolcu koltuğunun emniyet kemerinden çıkan bir kablo koltuğun altındaki bir soketle birleşip döşemenin altına doğru gider. O kabloyu kontrol ettir.
SORU 3 : 2015 Volkswagen passat aracımla giderken araç frene bas uyarısı verdi. durdum araç tepki vermedi. stop edip çalıştırdıktan sonra sorunsuz devam ettim. Bu olay bir kaç defa başıma geldi. sebebi ne olabilir?
CEVAP:
SORU 4 : 2006 Volkswagen passat ile gaza yüklendim de yada ani fren yaptığımda, çukur tümsek vs. gibi yerlerden geçtiğim de ön göğüsten çıtırtı , zırıltı benzeri bir ses duyuyorum. Her şeyi denedim sesi kesemedim. Bu sorun olup ta halleden varsa yardımlarını bekliyorum.
CEVAP : Benim 2007 passat’ ımda bu olayı bende yaşamıştım. araç uzun ve sert süspansiyonlara sahip olduğu için esneme yaparken ön konsoldan çıtırtı geliyordu. Böyle bir sorun olduğunda sıkıntılı bölgeye silikon tarzında bir şey oturtuyorlar ve de o sayede ses çıkmıyor.
SORU 5 : 2005 model 1.6 fsi. 100.000 km de passat almaya gideceğim. Satan arkadaş bana gaz kelebeğinde sorun var yada kurum yapmıştır temizlenecek dedi. Gaz verince gitmiyor, Resmen araç çekmiyor. yokuşta zor kalkıyor. Neredeyse bütün ışıklar yanıyor. Çok masraf çıkarır mı?
CEVAP:
SORU 6 : Volkswagen passat B5 1.9 tdı otomatik aracımla ışıklarda durduğumda D modundayken aşırı derecede titreme oluyor. Sizce sorun ne olabilir?
CEVAP: Şanzımandan kaynaklanıyormuş.
SORU 7 : 2001 Model Volkswagen Passat comfortline aracım var. Araç harekete geçtiğinde kapıların otomatik kilitlenmesini istiyorum . Bunu nasıl yaptırabiliriz.
CEVAP : Bende 2004 passat exlusive var. Birine yazılım yüklettim. Araç 20 km yi geçince otomatik kilitliyor, camlar kumandadan otomatik kapanıyor ve açılıyor. Bagaj kapağı amortisörlerini değiştirmiş, kumandadan otomatik açılıyor.
SORU 8 : 2005 model passat 2.0 fsi aracım ile düz yolda 2000 devirlerde 80 km. hızla giderken anlık bir şekilde sanki gaz kesip tekrar geliyor. Bu durum olduğunda silkeleme ve şanzımanda vuruntu yapıyor. Bence şanzımandan kaynaklanmıyor çünkü manuel kullandığımda da aynı. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
CEVAP : Bizde de 2007 jetta fsi 1.6 midline araç var ve aynı sorunu yaşıyoruz. Farklı yerden benzin alınca geçmişti ama şimdi tekrar başladı. Şehir içi stabil giderken birden gaz kesiliyor, özellikle rampa çıkarken ve 3-4-5-6 viteslerde oluyor. 1-2. viteste pek olmuyor. Tamirci ayar yaptı ama tekrar oldu.
SORU 9 : 1.6 fsi B6 VW passat aracım 90 – 100 ile giderken gaza bastığım an motor tekleyip stop edercesine öne doğru fırladı. Herhangi bir arıza lambası yakmadı. Servis yakıttan dolayı dedi. Ama uzun bir süre sonra bugün yine aynı olay otobanda başıma geldi. 5. ve 6. viteste gaza bastığım an stop edercesine tekliyor ve aniden yavaşladığı için neredeyse kaza yaptıracak boyutta. Araç manuel.
CEVAP :
SORU 10 : Passat aracımda servis uyarısı çıktı. 30 günden geriye doğru sayıyordu. Şimdi ise “service now” yazıyor. Bakımını gerekli zamanlarda yaptırdım uyarıyı nasıl sonlandırabilirim?
CEVAP : 1. Aracın kontağını çevirip tüm lambaların sönmesini bekleyin. Motoru çalıştırın ve 5 – 10 sn. sonra kontağı kapatın.
2. Sağ tarafta üzerinde 0.0 yazan tuşa bir süre basılı tutarken kontağı çevirin. Tüm lambalar sönünce “motoru çalıştırmadan” elinizi 0.0 tuşundan çekin. Bu sefer sol taraftaki min tuşuna 5 sn. basılı tutun.
3. Kontağı kapatın.
4. Kontağı açıp tekrar tüm lambalar söndükten sonra motoru çalıştırın.
SORU 11 : Volkswagen cc 2013 model dizel aracımda viraj lambası hatası yandı. Serviste çözüm bulamadılar. Başına gelmiş olan var mı?
CEVAP :
SORU 12 : 2021 model passat 1.5 tsi DSG aracı yeni aldım ve yakıt deposunu boş teslim ettikleri için tam dolum yaptırdım. Kılavuzunda 59 lt (yedek depo olarak da bir miktar daha alabiliyor) yazıyordu ama araç 69 lt benzin aldı. Yanlışlık olabilir mi?
CEVAP : Yakıt deposu 66 lt dir. Ayrıca bu araçlarda yedek depo diye bir şey yoktur. Pompa 1 defa attıktan sonra daha fazla benzin doldurmak zararlıdır. Bu alan genleşme için boş bırakılmalıdır.
SORU 13 : 2004 model passat aracımın bakımını yeni yaptırdım ama o günden sonra 3 kez ESP lambam yandı ve ekranda sürekli yanık kalıyor. Aracı stop edince sönüyor neden olabilir?
CEVAP : Arka koltuğun altındaki soket oynamış olabilir. Kontrol edin.
SORU 14 : 2010 model passat aracım var. Kar ve buz kaplı zeminde arabayı park ederken gösterge panelinde esp ve lastik basınç ayar ikaz lambaları sarı renkte devamlı yanmaya başladı. Kontağı kapadım açtım sönmedi. Bu durumda iken oult hoult ta devreye de girmedi.
CEVAP : 3bg kasalarda arka koltuğu kaldırın, arka iki koltuk arasında ortadaki oturan şahsın altındaki kablolar deforme olmuş durumda olabilir. Siz göremeseniz bile içi gitmiştir. Zamanında o problem bana arabayı sattıracaktı. İyi bir oto elektronikçisine değiştirtin. Servis bu işi bilmiyor, yapamazlar da.
SORU 15 : Hıghlıne 2005 model aracım. Esp ve abs lambaları yanıyordu. Fren müşürü değişti) Son 1 haftadır yola çıkınca bir süre sonra yine esp yanıp sönüyor. Sonra da tamamen sarı renkte arıza lambası yanıyor. Bazen çalıştırınca esp hiç yanmıyor. Esp yanmaya başlayınca giderken sağa sola yalpalıyor, gaza ve frene basmaya korkuyorum. Nasıl çözebilirim?
CEVAP :
SORU 16 : Passat 1.8 basic autmotor aracım soğukken çalıştırınca stop ediyor. Mesela akşam aracı stop ettim, sabah çalıştırınca direkt stop ediyor. Yaklaşık 5-6 stoptan sora araba çalışıyor
ama bir süre gaz yemiyor. 2-3 dk ısındıktan sora sıkıntı geçiyor. Ayrıca şimdi de rampa çıkarken tekleme başladı. Ustalara sordum herkes farklı şeyler söyledi. Boğaz kelebeği dediler temizlettim. Adaptasyon yaptırdım. Bujiler ve kablolar değiştirdim olmadı. Şimdi de bobin plastiğinde çatlak var değiştir diyorlar. Kimisi hava akış metresidir diyor. Bir akıl verin.
CEVAP : Benim de 98 adr 1,8 otomatik passat aracım 15 gün önce kırmızı ışıkta stop ediyordu. Boğaz kelebeği temizlendi, Buji ve kablosu yenilendi, Adaptasyon yapıldı hiç biri derman olmadı. Motor kaputunu açtım görünen kabloları ve sensör fişlerini kontrol ederken hava filtresine giden spiral boru takılı AKIŞ METRE (Debi metre) sensörünün fişine elimi sürmemle araç stop etti tekrar çalıştırdım fişi oynadım stop etti. Hemen elektronik işi yapan arkadaşıma gittim. Akış metre içini sprey ile temizledi ve taktı sorun bitti.
SORU 17 : 2004 model VW 1.9 tdi aracımda sabahları motor soğukken aracın devri 800 den 1000 e çıkıyor ve fan otomatik olarak çalışıyor. Araçta partikül filtresi yok. Sorun nedir nasıl çözülebilir?
CEVAP :
SORU 18 : Aracım lpg li passat 1.6 fsi. 150.000 km de. Marşa basınca çalışıyor ama immoblizer active deyip tekrar gaz pedalı devre dışı bir şekilde stop ediyor. Yanımda yedek anahtarım yok. Nasıl halledebiliriz? Devre dışı bırakma falan yok mu yada bağlantısını kesme gibi?
CEVAP : Bu arıza direksiyon kolon kilidi arızasıdır. Küçük bir elektronik parçadır ve kronik arızadır. Serviste değiştirilir.
SORU 19 : 2010 model Passat 1.4 TSI Highline DSG aracımla bozuk yollarda giderken ve pencere açıkken duyulabilen bir ses var. Tıkırtı gibi. (Sanki dişlilerde boşluk varmış da birbirine vuruyormuş gibi.) Düz yolda asfaltta camlar kapalıyken bu ses duyulmuyor. Şirketteki diğer 7 ileri DSG ‘li Passat’ ların tamamında bu ses mevcut. Muhtemelen 7 ileri DSG kullanılan diğer VW modellerinde de vardır. Sizde durumlar nasıl?
CEVAP : Ses yapan şanzıman türü 250 Nm’ ye kadar olan arabalardaki “Dry Clutch” DQ200 tipli şanzımandır. Eski tip “Wet Clutch” da böyle bir ses yok. Dry clutch verim’ i daha iyi olan bir yeni tip şanzımandır. 6 ileri DSG’ ler wet clutchtır ve böyle bir ses problemi yoktur.
SORU 20 : 2010 model tsi dsg passat yaklaşık 1.5 senedir bende. Şu sıralar havalar ısındıkça araç ilk çalıştırmada rölanti 1200 devire çıkıyor ve motordan tuhaf sesler geliyor, vuruntu oluyor. 1 dakika sonrada ses kesiliyor vuruntu bitiyor normale dönüyor. Bu sorunu yaşayıp ta çözüm bulan var mı?
CEVAP : Aslında normal bir durum gibi. Siz kontağı çevirip direk yola mı çıkıyorsunuz. Turbo araçlarda rölanti düşmeden aracı hareket ettirmemek önemli bir durum.
CEVAP : Bu durum bende de oluyor ve normal değil. Benzin geri dönüş haznesi valfi ile ilgili bir sorunmuş öğrendim ama henüz yaptırmadım. Kronik sorunmuş.
SORU 21 : 2009 passat variant tsi dsg. aracımda silkeleme sorunu var. Önceleri dsg’ nin kronik sorunu olan kavramadan yaptığını düşünüyordum fakat aracımı servise götürdüğümde buji ve bobinin simsiyah olduğunu gördüm. Buji + bobin değiştikten sonra toplam 5000 km kullanımda aynı şekilde tam 4 kez buji ve bobin değiştirmek zorunda kaldım. Bu sorunu neden yaptığını bir türlü çözemedim. Motor indirilmesini öneriyorlar. Emin değilim.
CEVAP :
SORU 22 : 2001 model 75 kw 102 hp Passat aracımda Lampda uyarı ışığı yandı. (Katalizör lambası sanırım) Serviste pc ye bağladılar hiç bir sorun çıkmadı ve ışık söndü. 2 hafta sonra tekrar yandı ama yolda giderken değil. Arabayı akşam bırakıyorum ertesi gün ilk çalıştırdığımda yanıyor. Tekrar yanınca yine pc ye bağlandı sonuç aynı bir sorun çıkmadı. Oksijen sensörlerin den olabilir mi sizce? Pc ye bağlandığın da çıkması gerekmez miydi?
CEVAP :
SORU 23 : Passat variant broşüre bakarken highline donanımda park asistanı olduğunu gördüm. Benim alabileceğim versiyonunda highline donanımı yok ama. (1,4 tsi 122 beygir dsg exclusive donanım) Exclusive de de park asistanı var mı acaba?
CEVAP : Park Asistanı Türkiye’de Highline’ a özgü bir donanım. Diğer model seviyelerinde bulunmuyor. Bu özelliği bir 2.0 TDI HIGHLINE 6-DSG Passat’ ta görmüştüm. Ancak RNS-510 değil, RCD-510 vardı. Bizler şimdiye kadar Park Asistanının yokluğunu hissetmedik.
SORU 24 : 2001 model 18 T 170 HP benzinli amerikan yapımı passatım var. Sabah çalıştırdığımda devir saati 1200 olması gerekirken 900 devirde çalışıyor. Isınınca da 800 ün altına iniyor. Boğaz temizlendi, hava filtresi, buji değişti. Yine aynı. Dün gece ışıklarda kalktım 50 mt gittim stop etti.
CEVAP : Rölanti motoruyla alakalı bir problem olabilir.
SORU 25 : 2013 model 1.8 otomatik benzinli passat cc aracım bir haftadır yolda hareket halinde iken hiç bir uyarı vermeden pat diye stop ediyor. Sonrada 10 dakika boyunca çalışmıyor. Daha sonra ise hiç bir şey yok gibi çalışıyor. Servise gittim iki kere bir sorun yok diye geri yolladılar. Var mı yardımcı olabilecek?
CEVAP :
SORU 26 : Babama 2 ay sonra 2014 passat almayı düşünüyoruz.
Kendim İnsignia kullanıcısıyım gerek Ankara doğuşta gerekse forumda takip ediyorum passatı fakat cevap alamadığım sorular var.
Bu yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var.
Highline ve Comfortline arasındaki fiyat farkını göz önünde bulundurduğumuzda 16.3 Bin TL.
Ekstra Aradığımız özellikler : Anahtarsız giriş çalıştırma – Katlanır ayna – Geri görüş kamerası – Sunroof – Sürüşe duyarlı bi-xenon farlar ve led gündüz aydınlatması.
Fakat bu özellikler içinde sunroof ve sürüşe duyarlı bi xenon far ve led gündüz farları bile highline’da standart değil ekstra ücret ödemem gerekiyor.
Aksine highline da bulunan ambiyans aydınlatma – ısıtmalı koltuk – ısıtmalı silecek suyu vs. vs. gibi tonlarca hiç işime yaramayacak özellikler mevcut.
Kısacası ona fazla vermektense comfortline alıp bu opsiyonları ekletmeye karar verdik.
GELELİM SORULARA ;
1) F1 Vites Kontrolü (direksiyon arkasındaki kulakçıklar aracılığı ile vites kontrolü) bu alacağım Dsg şanzıman ile Comfortline donanımla birlikte standart geliyor mu?
Gelmiyorsa ekstra opsiyonlar bölümünde ”Çok fonksiyonlu direksiyon ve tiptronik vites kontrolü” adında bir seçenek var bunu alarak mı sahip oluyorum F1 vitese?
2) Kokpit ortasında bulunan multimedya ekranında Comfortline Donanım ve Highline Donanım arasındaki fark nedir? Boyut – Renklilik – İşlev vs.
3) Gene ekstra opsiyonlarda Renkli yol bilgisayarı 368 TL diye belirtiyor. Tahminim bu direksiyon ortasındaki yol bilgisayarını kastediyor. Doğru mu Anladım?
Yoksa orta kokpitteki ekran çift renge sahipte bunu bu opsiyonla tam renkliye mi çeviriyoruz?
4) Anahtarsız giriş ve çalıştırma opsiyonunda Güvenli kilitlemeli ve Güvenli kilitlemesiz 2 versiyon var bunların özelliği nedir?
5) Elektrikli ısıtmalı katlanır ve çevre aydınlatmalı ayna opsiyonunda çevre aydınlatması ne oluyor? Ayna üzerindeki sinyaller ile bağdaştırmaya çalıştım fakat boşundan dolusuna tüm versiyonlarda standart diye biliyorum o zaman bu nedir?
CEVAP : Passat highline ile comfortline arasında ciddi donanım farkları vardır. koltuk döşemeleri farklı, ve jantları da daha büyüktür.
ayrıca sunroof değil ama led gündüz lambalı bixenon farlar standart donanımdadır.
sorularınıza bildiğim nispette cevap vermek için;
1- dsg aldığınızda direksiyondan kontrol gelmekte
2-radyo ekranı hakkında bir tespitim malesef yok, internette teknik tablolarda da bir detay bulamadım.
3-tespitiniz doğru. renkli yol bilgisayarı ekranı km saatinin içine gömülüdür. Ben golfüme almıştım navi alınca faydası vardı. yoksa pek bir esprisi yok.
4-anahtarsız giriş opsiyonunda güvenli giriş alarm opsiyonu ile beraber gelmektedir muhtemelen. golflerde o şekil
5-çevre aydınlatması ayna altında ki ledlerle yapılıyor. şoförün basacağı dış ortamı aydınlatmaya yarıyor.
not: 2 ay sonraki sevkiyatta araba almanız için siparişinizin geçilmiş olması gerek eğer comfortline + opsiyonlar bir araba alacaksanız.
istediğiniz opsiyonlara sahip araba bulmanız zor olacaktır aksi halde.
CEVAP : 1. DSG şanzıman opsiyonuyla beraber, direksiyondan vites değiştirme standart olarak gelir. Ayrıca opsiyon almanıza gerek yoktur. Çok fonksiyonlu direksiyon dediğiniz farklı bir şeydir. Direksiyonun sağında ve solunda bulunan tuşlardır ki bu donanım da zaten trendline araçta bile standarttır.
-
- Opsiyon olarak RNS 510 satın almazsanız hiçbir fark yoktur.
- Evet doğru anlamışsınız. Orta konsoldaki değil. Bildiğimiz yol bilgisayarının renkli ekran olması.
- Higline araçtaki opsiyonu satın alırsanız araçtan 1.5 metre uzaklaştığınızda otomatik olarak kilitler. Bir de bagajı dokunmadan arka tampon altına ayağınızı uzattığınızda açma fonksiyonu var. İkinci pakete bu dahil olabilir. Yani bunu satın alırsanız bagajı açmak için dokunmadan sadece arka tampon altındaki sensöre ayağınızı gösteriyorsunuz, bagajı açıyor. + Bu pakette alarm seçeneği de olabilir.
- Ayna altındaki led ile çevreyi aydınlatır. Sinyal ile alakası yoktur.
SORU 27 : Arkadaşlar 2000 model 1.6 passatım var araç seyir halindeyken hızımı yükseltmeye başladığımda 80 gelince ileri geri tekliyor veya sallanıyor sanki araba gitmek istiyor ama gidemiyor sonra birden açılıyor hızlanmaya devam ediyorum 90 oldu yine ufak bir tekleme veya silkeleme hızlandıkça ara ara devam ediyor düşük hızda rastlamadım motor sıcak soğuk fark etmiyor. gaza aşırı yüklenerek denedim yine aynı sanki gaz yemiyor çünkü gaza bastığında bu sorunu yapıyor rampada daha belirgin benzinde aynı LPG de ama benzinde daha az gibi yardımcı olursanız sevinirim İzmit te oturuyorum ustaya da yönlendirebilirsiniz.
CEVAP :
SORU 28 : Babama temmuz ayında 1.6 tdı comfortline dsg passat aldık ve şu ana kadar aracımızdan memnunuz
Üzerinde RCD 510 marka ekran mevcut. Bu sisteme sonradan navigasyon yüklemek mümkün müdür acaba?
Ayrıca araca serviste bluetooth kit takılabiliyor mu? ücret hakkında bilgisi olan var mıdır?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
CEVAP : Arabanız hayırlı olsun.
Aynı aracın manuelini kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla RCD 510 lara navigasyon yüklenmiyor. RCD 510 u normal bir teybin ekranlı olanı gibi düşünün deniliyor. RNS 510 taktırıp keyfinize bakın. RCD 510 da yok, en kötü rns 310 taktırmalısınız.
SORU 29 : Octavia 1.6 motor olanların hangileri 16v 2000-2006 yılları arasında
bir arkadaşımda var 16v olduğunu söyledi ama hangi modeli olduğunu bilmiyorum.
CEVAP : bende 2004 octavia ambiante plus 1.6 8 valf olan araç var. BFQ motor koduyla başlıyor motor numarası.
16 valf olan hangisi acaba bende merak ettim.
SORU 30 : 2000 model PASSAT 1.9 TDİ HİGHLİNE modeli hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl arabadır. Konfor, Yakıt, Parça bakımından değerlendirir misiniz?
CEVAP: 100 km de ortalama 100 km/h hızla ve klima çalışır vaziyetteyken 4.8 litre yakıtı. bu da 20 lira demek. Bu da passatın rahatlığı göz önünde bulundurulursa hiç bir şey değil. Aracın içi bir binek otomobile göre geniş. Eğer almayı düşünüyorsa baktığın arabaların km sini sorgulamanı tavsiye ederim. Bu sorgulamayı yapmanın çeşitli yolları var ama bir ipucu da verilen km göz önünde bulundurularak debriyaj pedalındaki aşınmaların oranıdır.
SORU 31 : 99 model passatların orijinal teybine mp3 çalar için aux çıkışı var mı cd charger bağlanıyor da mp3 çaları nasıl bağlayacağız
CEVAP : enim de 99 model bir passatım var. yeni aldım. radyo teyp çalarını usb girişli cd-mp3 çalarla değiştirmek istiyorum. konuya biraz fransızım. changer falan bir sürü şey diyorlar. Piyasa da satılan SONY CDX-GT55IP CD/CD-RW/MP3/WMA ÇALAR tipi mp3 çalarlar direk eski radyo kaset çalar sökülüp yerine takılabiliyor mu? extra yapılması gereken bir şey var mı? Bir de bir arkadaşım her oto cd çaların araca boyut olarak uymadığını kenarlarda bazen boşluklar kaldığını söyledi. Ne kadar doğru bu? Böyle bir araca mp3 taktıran varsa taktırdığı mp3 playerin marka ve modelini verebilirse sevinirim. Tabi memnunsa
SORU 32: 1.4 TSİ ile 1.8 TSİ PASSAT confortline araç. İkisi de 2010 model DSG. 1.4 olanı 55 binde, 1.8 tsi olan ise 50 binde.
Boya durumu da ikisi de hemen hemen aynı.
Sizce hangisini almayım. 1.4 tsi az yakar 1.8 tsi iyi kaçar diyorlar. Yakıt çok fazla fark eder mi?
Ayrıca DSG lirinde problem olmadığını nasıl anlarız.
Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Tavsiyeniniz için şimdiden teşekkürler.
CEVAP: Performans önemliyse 1.8, ekonomi önemliyse 1.4. Ayrıca 1.4 motor tek turbolu olduğundan arıza verme oranı daha düşük.
SORU 33: Arkadaşlar 2000 model passat ımın klimasını açınca bir süre sonra sigorta panelindeki 5 Nolu soketteki sigorta atıyor. Tamirciye Götürdüm klima kompresörü i tamir edecek dedi. Tamam, yapın dedim. Cumartesi verdim bugün aldım yine aynı sorun. 460 lira para verdim. Simdi geri götürdüm aracı. Arkadaşlar neden oluyor olabilir bu sorun. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu 5 Nolu Sigorta’nın kaç amper olduğunu bilen var mı acaba. Eğer başka bir yerden sorun çıkarsa para isterlerse zaten vermem de Benim kompresörümde sorun yoktu o zaman paramı geri verin diyebilir miyim? Elimde fatura var.
CEVAP :
SORU 34: PASSAT 1.8 TSI MI? 1.4 TSI+ DSG Mİ? Ekonomi mi, yoksa performans mı? 1.8 tsi ın performansı çok iyi bunu biliyorum. Acaba bunun yanında, o kadar da savurgan değil denilebilir mi? 1.4 tsi, üstelik DSG li, ekonomik. Bir Passat ın en ekonomik hali. Tamam kabul, performası da tatminkar mı? Arada kaldım. Passat almak istiyorum. Hadi yardım edin.
DSG muhteşem gerçekten. Hele 7 ileri olunca, kuru tipte ve daha da ekonomik. 1.8 in DSG si yok. O yüzden 1.8 alırsam manuel alırım. Bir de şu var tabi: 1.8 bazı dergilerdeki testlerde 0-100 ü 8,1 sn. de tamamlıyor. Bu değerde performans bakımından onu, sürüden bir hayli ayırıyor.
Yakıt ekonomisi ve vergi de çok önemli, 1.4 üstelik 1,6 motorlardan çok daha iyi bir performansa sahip.
Zor bir tercih bu.
Şu TSI motorlar çıkmadan önce , performansın ne kadar güzel bir şey olduğunun farkında değildim.. Ama ben çoktan bir kaç çeşit TSI la test sürüşü yaptım.. ve gaza basıp, ardından koltuğa yapışmak. HARİKA bir duygu!
CEVAP: Ben “vites atanlar” ligindeyim, vites komutası bende olmalı ama 7-DSG olsaydı herhalde ikna olurdum. Türkiye’de vergi kurbanı olmamak için 1.4 aldım, TSI olduğundan zaten bu tipte bir otomobil için yakıtı çok ama çok makul seviyede. Bence (!) 1.4 TSI ve 7-DSG çok iyi bir kombinasyon. İlk defa daha az yakan bir otomatik vites kutusu geliyor.
CEVAP: Bence biri sadece performans biri sadece ekonomi motoru demek birazcık yanlış olur. doğrusu:
1.4 tsi normal performans üstün yakıt ekonomisi. Yani performansı fazlasıyla yeterli. Koltuğa yapışma duygusunu size tattıracaktır Kesinlikle!
1.8 tsi üstün performans normal yakıt tüketimi. Yani yakıt sarfiyatı fazlasıyla Makul! Normal kullanımda şehir içi 8.6l performanslı kullanımda şehir içi 10l(şehir içi dediysem ful köprü trafiği gibi değil tabi ki). Golf 1.6 fsi tiptronikten biraz daha az yakıyor. Başlarda babam ekonomi yapmaya çalışıyordu ama artık alışmış galiba Turboya bugün max. Torku (250) içimde hissetmekten bir hal oldum, benzini filan düşündüğü yok arabadan zevk almaya bakıyor (performanslı kullanım = 100 km de 10.5 lt benzin). En doğrusu da bu zaten ama işte. Keşke benzin çok daha ucuz olsa, ÖTV olmasa da herkes en az 3.0 motorlu araçlara binse ve ekonomik sürüş diye bir tabir olmasa.
CEVAP: Merhaba 1.8tfsi otomatik vites yakıt tüketimi hakkında bir araştırma yapıyorum. Benim bildiğim kadarıyla VW ve AUDI’ de kullanılan 1.8tfsi motor (vw passat, Audi a4) aynı, fakat yakıt tüketimleri farklı görünüyor. Kağıt üzerindeki verilerde Audi a4 yaklaşık 1 litre daha az yakıyor, buna pek anlam veremedim.
Passat 1.8tfsi dsg şehir içi 11,3l
Audi 1.8tfsi multi. şehir içi 10,4l
Araçların ağırlıkları aynı (hatta a4 biraz daha ağır), aracın aerodinamikliğinden de 1 litre fark etmez herhalde?
1.8 tfsi kullanan arkadaşlar yakıt tüketimini şehir içi ve dışı olarak yazarlarsa çok memnun olurum.
CEVAP: DSG şanzıman 170 bg golf te performansı arttırıyor( 0-100–> 7,9 dan 7,7 e düşüyor) ancak tüketim değişmiyor. 122 bg de performansı etkilemezken tüketimi 8,2 den 7,7 e( 100 km de şehir içi) azaltıyor. Sanırım passat 1,4 DSG nin performansı manuel ile aynı olacak ancak tüketim azalacak.
SORU 35: Dinamik direksiyon dedikler donanım nasıl bir artı katıyor bilen var mı?
CEVAP: DSR (Dynamic Stability Control) tamamen ESP ye bağlı olarak çalışan bir sistemdir. ESP nin devreye gireceği kadar sert bir viraj düşünün. Bu viraja hızla girildiğinde aracın kayma yönünün tersine doğru direksiyon hafifçe kendiliğinden hareket eder ve size o yöne doğru direksiyonu çevirmeniz gerektiğini gösterir.
Şöyle bir örnekle daha iyi anlatabilirim. 80 derece ve üstü bir viraja 70 km. ve üstü bir hızla girdiniz. Araç sağa doğru kaymaya başladı ve ESP devreye girdi. Bu esnada DSR de devreye girer ve direksiyonu hafifçe sola doğru çevirir. Aracı daha kolay toplayabilmeniz için size yol gösterir. Kısaca böyledir.
CEVAP :
SORU 36: İlk defa otomatik araç kullanıyorum ve hiç bir bilgim yok. Bu konuda bana yardım ve öneride bulunursanız çok sevinirim.
CEVAP: 1. Aracı çok agresif kullanmamak gerekiyor.
-
- Yokuş aşağı ve araç giderken kesinlikle boşa almamak gerekiyor.
- Uzun duruşlarda şanzımana yük binmesin diye boşa alıp beklemek gerekiyor.
- Sıkışık trafikte özellikle DSG li araçlarda dur kalk yapınca araç sersemliyor vites değiştirmekte kararsız kalıyor onun için S modun da sürmek gerekiyor.
S modunda daha üst devirlerde vites değiştirdiğinden sorun olmuyor.
-
- Yokuşlarda park ederken kesinlikle önce el frenini çekip aracı tam durdurmak daha sonra park konumuna almak gerekiyor. Bu şekilde yapmazsanız şanzımana yük biniyor diğer konumlara geçmek zorlaşıyor.
- Araç arızalanınca çekmek veya başka bir aracı çekmek için kullanılmamalı ahtapot kurtarıcı ile kaldırılıp götürmek gerekiyor.
- Aracı çok nazik kullanmak gerekiyor. Çok fazla kişiye özellikle kullanmasını bilmeyene vermemek gerekiyor.
Servise nasıl kullanmamız gerekir diye sorunca da sür gitsin arıza olursa biz buradayız diyorlar tatbiki para kazanmak istiyorlar.
SORU 37: Aracım 2008 Exclusive Fsi. Aracı çalıştırdığım zaman klimayı açmadan önce orta konsolun ve vites tarafının oralardan, iç taraftan sürekli havalandırma kanallarını açıp kapanıyor. Klimayı açtığımda bir süre sonra sesi kesiyor, bazen çok hafif bazen şiddetli Ankara da servise gösterdim, usta normaldir bunlar yapar dedi ama bu çok rahatsız edici bilgisi olan yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
CEVAP:
SORU 38: 2008 passat ın 1.8 tsı si mi yoksa 2.0 tdı 170 hp si mi daha iyi hangisi almaya değer otomatik vites olsa daha iyi olur dsg nasıl bir şanzıman tsı de dsg yok galiba iki sininde yakıt tüketimlerini söylerseniz sevinirim
CEVAP: Passat 1.8 TSI 160 HP de iyi
Passat 2.0 TDI 170 HP de iyi
Bunlar birbirleri ile yarışacak kardeş modeller değil. VW her kesime ve ihtiyaca cevap verecek modeller ve motorlar üreten bir şirket. Trendline’dan Highline’a kadar, Fox ve Polo’dan Passat ve Phaeton’a kadar modeller var. Bu motorların ikisi de çok gelişmiş teknoloji ürünü güç üretim merkezleridir ve milyonlarca Euro araştırma neticesinde ortaya çıkmışlardır. Sözünü ettiğiniz motorların ikisi de güncel teknolojiyi yansıtmaktadır.
VW size seçme hakkınızı arttırmış, daha fazla alternatif sunmuş. Çok yol yapan ve güce ihtiyacı olan fakat tasarrufu da düşünen birisi iseniz ve bütçeniz el veriyorsa 2.0 TDI 170 HP size göre, fakat maliyet az, konfor biraz daha fazla, yapılan kilometre normal ve normal üstü bir kullanım alışkanlığınız varsa ve benzinliyi tercih etmeye eğiliminiz var, 122 HP de size yetmeyecekse o zaman 1.8 TSI 160 HP almanız doğru karar. Her ikisinde de % 60 ÖTV ödemeniz gerekiyor. 1.8 TSI’ nın MTV dilimi 2.0 TDI’nin MTV diliminden bir basamak aşağıda.
Ben yılda 10.000 km’den de az yapan bir kullanıcıyım. Aracı almamın sebebi Volkswagen ve Passat olması. Benim gibi bir kullanıcının 2.0 TDI 170 HP alması maddi intihar olurdu, çünkü ev ve işyerim arası sadece 5 km. En uzun gittiğim yol da yılda bir defa sahil yolundan Adana-Antalya yazın da Adana-Gaziantep.
Her iki motorun üstün özellikleri var. Bunları iki kız kardeş gibi düşünün. Birisi ince ve uzun boylu, diğeri balık etli ve tıknaz, birisinin sesi bülbül gibi, diğeri titrek, birisi yemek yapmasını bilmez, diğeri Osmanlı mutfağını hatmetmiştir, birisi ince topuklu giymeye bayılır, diğeri takunyayla gezer, birisi uzun saçı sever, diğeri küt kestirir. Ama ikisi de kardeş, aynı anne ve babadan.
Siz beğenecek ve hangisi size uygunsa ona karar vereceksiniz.
CEVAP: biz aldık 1.8 TSİ manuel ve çok memnunuz yaptığımız seçimden dolayı ama 170lik dizel almayı düşünmedik daha doğrusu babam istemedi dizel olduğu için. Zaten daha pahalı 1.8 TSİ den. Performans olarak ikisi de aynı değerlere sahip 170lik dizel sakın sanmak çok az benzin yakacak ama 1.8 TSİ de sakın san maki çok fazla benzin yakacak. Bizim ortalama her zaman 10ltin katlında kalıyor 100km de şehir içi trafikte. Uzun yolda 4,5 saat boyunca 210 ile 150 arası hızlarla geldik(genelde 160-170) 1,5 saat 110km/sa hız ortalamasıyla geldik ve yarım saat 60 hız ortalamasıyla virajlı yollarda hep yokuş çıktık, İstanbul’a vardığımızda ortalama 8.2 lt idi.
Bence her ikisi de performans olarak muhteşem. Yakıt sarfiyatı tabi diğerinin daha azdır ama bizim ki de çok dil bence 160 beygirlik ve nerdeyse 1,5 tonluk bir araca göre. motor sesi süper 1.8 TSİ nin gaza basınca böyle biraz uğultulu bir ses geliyor ve gazdan ayağınızı çektiğinizde tıslıyor bizim araba 1.8 TSİ olduğu için onun hakkındaki görüşlerimi belirttim tabi ki diğerini alırsanız da çok süper olur. ama bence 1.8 TSİ otomatik daha çok yakacaktır şehir içinde o yüzden değil bir 170lik dizel daha iyi olabilir tabi daha pahalı da.
CEVAP: Passatın 100 km ile gidildiğinde 1.4 tsı-1.8 tsı ve 2.0 tdı yaktığı yakıt ne kadardır acaba ?
SORU 39: 2000 model LPG li passa tim var. Aracı ilk çalıştırmada özellikle sabahları ya da uzun süre sonra ilk çalıştırmadan sonra araç bir 30 sn. kadar gaz yemiyor. Gitmeye çalıştığımda yığılıyor. Ama gaza basmazsam toplantıda normal bir şekilde çalışıyor. Bazen de geç çalışıyor. Sizce sorun ne olabilir. Benzin pompası mı LPG sistemi mı benzin enjektörleri mı? Araç LPG ye geçtiğinde daha güzel çalışıyor hem de direk LPG de çalıştırırsam bu sorun olmuyor. Birçok yerde okudum. Benzin pompası benzin enjektörleri boğaz kelebeği lambada sensoru LPG enjektörleri LPG ayarı gibi sebepler olabilir diyorlar bu sorunu noktasal olsak bulabilecek bir servis biliyor musunuz Ankara’da artık boşa para vermelerden bıktım.
CEVAP: Geç çalışmasının nedeni bujilerdendir. Gaz da bu tarz sorun yoksa benzin sisteminde sorun var benzin enjektörler tıkanmış olabilir ya da benzin regülatörü sorunlu olabilir maf sensörüde gidik olabilir.
SORU 40: Yeni aldığım b5 passatta inanılmaz çekiş düşüklüğü inanılmaz tüketim inanılmaz bir duman var sanırım sorun maf sensorunde tam olarak nerededir aramama rağmen bulamadım resim üzerinden gösterebilecek bir arkadaş var mı?
CEVAP: Emme tarafında hava filtresinden sonra koyuyorlar orada bir sensör ve soket çıkışı bariz görünür durumdadır.
SORU 41: 1999 Model 1.8T Passat sahibiyim. Aracımda geçtiğimiz senelerde klima sorunsuz şekilde çalışıyordu. Soğutma performansı gayet iyiydi. 2 sene önce klima gazı doldurmuştum. Geçen senede fena değildi fakat askere gidip geldim klima hiç çalışmadığı için bu yaz soğuk üflemiyordu. Gazın etkisini yitirdiğini düşündüm ve Ankara’da başkent oto sanayide bir yere klima gazı doldurtmak için gittim. Bosch makina bir kez vakumlama işlemi yaptı ve gaz doldurdu fakat yeterince soğutmadı. Tekrar vakumlama yapıp 550gr gaz dolumu yaptı ve biraz daha soğuk üflüyordu. Oradan ayrıldım yola çıktım epey bir yol gitmeme ve klimanın epey çalışmasına rağmen yeterince içeriyi soğutmuyordu. Eskiden öyle iyi soğuturdu ki, soğuk buhar üflerdi.
Acaba şimdiki problem nedir.
– 550gr gaz araç için yeterli değil midir? İnternette bazı yerlerde daha yüksek değerler gördüm. Doldurulması gereken doğru gaz miktarı nedir?
– klimada başka problemler olabilir mi?
Tavsiyeleriniz ne olur.
CEVAP:
SORU 42: 2004 model b5.5 1.9 TDI aracım iki bin devire kadar çok hantal iki bin devirden sonra uçuyor böyle bir arıza konusunda bilgisi olan var mı?
CEVAP:
SORU 43: 2004 model Passat 1.9 TDI aracım var. Rampada aracı zorladığımda, özellikle tam gaz yaptığımda turbo devre dışı kalıyor. Her zaman yapmıyor ama ara sıra oluyor. Bu yüzden dip gaz yapmaya korkar oldum. Ekranda arıza ışığı yanmıyor. Aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda normale dönüyor ve turbo tekrar devreye giriyor. Bu sorunun sebebi ne olabilir?
CEVAP: Akışmetreyi balata sprey ile yıkayın. Tozdan çok etkilenir. Birde turbo valflerinin ince hortumları bakın.
CEVAP: Hocam o sıkıntı bende de var. Turbo yeni ama aracı biraz zorladığında veya rampada düz yolda fark etmiyor turbo ivmelenmesini kaybediyor. Çözüm nedir araç biraz soğuyunca veya stop edince tekrar düzeliyor. İlk başlarda böyle bir sıkıntı yoktu nereden kaynaklanıyor olabilir?
CEVAP: Söylenene göre turbo kendini korumaya alıyor. Ama sebebi çok Aşırı basınç Düşük basınç Sensör arızası vs.
CEVAP: Krank sen sorunu kontrol ettir.
SORU 44: Aracımda yağ eksiltme vardı. Ben sahte yağa bağlamıştım. Dün bir tane tamirciye gösterdim diyaframdan dolayı dedi. Yaptıran var mı daha önce?
(1.6 dizel b8 sürekli yağ eksiltiyordu. Duman atma falan yok o motorun üstünde bir yeri açtı parmağını soktu yağlanmış dedi, diyafram değişmesi lazım dedi.)
CEVAP: Ben değiştirdim gecen sene ama gene yağ kaçırıyor orijinal ve iyi bir ustaya yaptırman lazım.
SORU 45: 2011 b7 kasa 1.4 TSİ passat aldım. LPG takılı. Kullansam mı diye sizlere sormak istedim. Sizce kullanayım mi LPG de?
CEVAP: Kasa ağır LPG motoru yoruyor. Daha yeni bir arkadaş Ford kuganın motorunu yedi supap yaktı. Ben 5 senedir benzinle biniyorum kafam ağrımıyor.
CEVAP: LPG’ yi sök at passata lpg gitmez kardeş. Öldürürsün arabayı.
Benzin ustam kesinlikle. LPG sök gitsin.
CEVAP: Arkadaşlar ben de de b 6 14 TSI hihgline var. Çok zorladım 200 km’yi zor geçti. Daha hızlı gider mi?
SORU 46: Debriyaj altta kalıyor sebebi nedir acaba? debriyaj üst merkezden dolayı mıdır? ayağımla yukarı kaldırmak zorunda kalıyorum. elinde olan acaba fiyat nedir bilgilendirirseniz sevinirim.
CEVAP: Üst merkez arızalı olabilir.
2004 model b5.5 1.9 TDI aracım iki bin devire kadar çok hantal iki bin devirden sonra uçuyor böyle bir arıza konusunda bilgisi olan varmı